Jaunā Renault Megane – pilns modeļu klāsts, tostarp ar hibrīdpiedziņu, jau pieejams Baltijas valstīs (+ FOTO) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Renault | 8.augusts 2020 13:49

Mūsdienīgs dizains un kvalitatīvāki apdares materiāli – jaunā Renault Megane ar jaunu, bagātāku komplektāciju un EASY LINK multivides sistēmu ar Over-The-Air atjauninājumiem no jūlija ir pieejama Baltijas valstīs.

Automašīna nodrošina optimizētas drošības sistēmas, t.sk. Full LED lukturus, kuri ir pieejami, sākot no pirmā komplektācijas līmeņa. Augstākā līmeņa modernas tehnoloģijas, jaunas braukšanas palīgfunkcijas, tostarp EASY PILOT – sastrēgumu un automaģistrāļu palīgfunkcija, seši piedziņas veidi – benzīns, dīzeļdegviela un jaunā Renault E-TECH Plug-In Hybrid tehnoloģija – ir pieejami četros komplektācijas līmeņos, ieskaitot R.S. Line versiju.

Jaunā Renault Megane hečbeka un universāļa versijas ir pieejamas no 2020. gada jūlija, savukārt sedans – 2021. gadā. Sākumcena Baltijas tirgū no 17 860 EUR. 

Renault Megane ir kulta modelis. 25 gadu laikā visā pasaulē pārdoti 7 miljoni Megane vienību, kuras pārstāv četras šī modeļa paaudzes. Jaunā Megane piedāvā daudzas stilistiskas izmaiņas, pilnu dzinēju variantu klāstu, ieskaitot revolucionāro hibrīda tehnoloģiju E-TECH Plug-in un vēl citas tehnoloģijas, kas paaugstina drošību un braukšanas pieredzi. Kā vienmēr, piedāvājumā ir divu veidu virsbūves – hečbeks un universālis.

Izteiksmīgs, izsmalcināts stils

Jaunais Renault Megane noteikti ir nobriedušāks auto ar izsmalcinātu stilu. Priekšpusē redzēsim jaunu buferi ar izmanītu režģi, hromētiem miglas lukturu rāmjiem un gaisa ieplūdes atverēm. Arī aizmugurējais buferis ir mainījis formu. Automašīnas spārni ir izteiksmīgāki un tiem ir jauni dekoratīvi elementi. Iestājoties tumsai, uzmanību piesaista izgaismotie ārējie durvju rokturi. 16 līdz 18 collu diski un haizivs spuras formas antena piešķir jaunajam modelim pievilcīgāku izskatu.

Visos lukturos tika izmantota LED tehnoloģija. Priekšējie C veida (C-Shape) 100% LED un Full LED PURE VISION lukturi ir pieejami jau pamatkomplektācijā.

Tie nodrošina par 30% lielāku gaismas straumes diapazonu un apvienojumā ar miglas lukturiem labāk apgaismo pagriezienus. Aizmugurējie lukturi – arī 100% LED – piesaista uzmanību ar jaunām līstēm ar 3D efektu. Sekvenciāli priekšējie un aizmugurējie virzienrādītāji nodrošina high-tech efektu un piesaista uzmanību.

Bagātīgāka moderno tehnoloģiju pakete

Megane salonam ir draudzīgs interjers, kas tika projektēts, lai autovadītājam nodrošinātu lielāku ergnonomiku. Tajā ir atrodama MULTI-SENSE sistēma, priekšējie sēdekļi ar elektrisko regulāciju, taustei patīkamu stūri, kā arī jauni polsterējuma veidi. Īpaši iespaidīgs ir jaunais pilnīgi digitālais 10,2 collu ekrāns uz paneļa tieši vadītāja acu priekšā, kā arī jaunās paaudzes multivides sistēma EASY LINK ar lielu – 7 vai 9,3 collu – skārienekrānu. Sistēma, kas ir saderīga ar Android Auto un Apple CarPlay, ļauj personalizēt dažādu automašīnas parametru iestatījumus.

Jaunā Megane ir aprīkota ar jaunākajām braukšanas palīgfunkcijām, kas ieved bezpilota automobiļu laikmetā:

•       drošas distances brīdinājuma sistēma (DW)

•       frontālas sadursmes brīdinājuma sistēma (FCW)

•       joslu šķērsošanas brīdinājuma sistēma (LDW)

•       joslas saglabāšanas palīgfunkcija (LKA)

•       aklās zonas kontroles sistēma (BSW)

•       ātruma pārsniegšanas novēršana ar ceļazīmju atpazīšanas sistēmu (OSP/TSR)

•       EASY PILOT sistēma – braukšanas sastrēgumos un pa automaģistrālēm pavadonis, kurš sastāv no joslu uzturēšanas sistēmas (LC) un aktīvās kruīza kontroles ar Stop&Go funkciju (ACC Stop & Go)

•       vadītāja modrības brīdinājuma funkcija (UTA)

•       avārijas bremzēšanas sistēma ar gājēju noteikšanas funkciju (AEBS)

•       aizmugurējo sānu zonu uzraudzības sistēma (RCTA)

R.S. Line versija

Jaunajai Megane ir arī pilns dzinēju un aprīkojuma klāsts. Papildus Life, Zen un Intens versijām pieejama arī R.S. Line. Tā aizstāj līdzšinējo GT Line versiju un izceļas ar īpašu RS nozīmīti uz priekšējiem spārniem un bagāžnieka durvīm, hromētiem izpūtējiem, 17 collu vieglmetāla dimanta griezuma diskiem un R.S. Line apdari no alkantaras auduma ar sarkanām šuvēm un apsildāmiem sporta sēdekļiem. Sarkanas šuves parādās arī uz stūres, kurai ir ādas apdare.

Sporta auto fani būs sajūsmā...

Megane līnijas atsvaidzināšana attiecas arī uz R.S. un R.S. Trophy modeļiem, kurus ar nepacietību gaida tie klienti, kuri vēlas gūt sportiskas izjūtas. Abas versijas ir aprīkotas ar Alianses izstrādāto 1,8 litru RNM dzinēju ar turbokompresoru un tiešās iesmidzināšanas sistēmu, kurš tiek uzstādīts arī Alpine A110 modeļos.

Megane R.S. tagad nodrošina 300 ZS jaudu (tāpat kā iepriekšējās paaudzes Megane R.S. Trophy), savukārt tā griezes moments ir pieaudzis līdz 420 Nm (+30 Nm) versijā ar EDC pārnesumkārbu un 400 Nm versijā ar manuālo pārnesumkārbu. Četru vadāmo riteņu sistēma 4CONTROL un sporta balstiekārta ļauj ļoti dinamiski veikt asus pagriezienus, tajā pašā laikā uzlabojot stabilitāti. Jaunā R.S. Monitor sistēma reāllaikā sniedz informāciju par dažādiem automašīnas parametriem.

Jaunā Megane R.S. Trophy ir radīta sacīkšu trasēm. Tā galvenokārt izceļas ar Cup balstiekārtu, kura ir pieejama tikai šajā versijā.

Tam ir Torsen® diferenciālis ar ierobežotu slīdēšanu, kas atvieglo pagriezienu veikšanu un nodrošina lielāku braukšanas efektivitāti, iebraucot taisnā ceļā. Balstiekārtas amortizatori un atsperes ir attiecīgi par 25% un 30% cietāki, savukārt stabilizators ir par 10% stingrāks salīdzinājumā ar Megane R.S. Šāds aprīkojums garantē nepārspējamu braukšanas pieredzi.

Pilns motoru klāsts

Pilns motoru klāsts apmierinās visu lietotāju vajadzības un vēlmes. Jaunās Renault Megane klāstā ir trīs benzīna dzinēji:

•       TCe 115 ar 6 ātrumu manuālo pārnesumkārbu

•       TCe 140 ar 6 ātrumu manuālo pārnesumkārbu

•       TCe 140 ar 7 ātrumu EDC automātisko pārnesumkārbu

•       TCe 160 ar 7 ātrumu EDC automātisko pārnesumkārbu

•       Blue dCi 115 ar 6 ātrumu manuālo pārnesumkārbu

•       Blue dCi 115 ar 7 ātrumu EDC automātisko pārnesumkārbu

•       E-TECH 160 Plug-In Hybrid ar MMT automātisko pārnesumkārbu

Zīmols, kurš jau vairāk nekā 10 gadus ir celmlauzis un eksperts elektromobiļu nozarē, arī Megane automobiļos ievieš jaunu 160 ZS jaudas E-TECH Plug-in tipa hibrīdpiedziņu, kas būs pieejama Megane Grandtour versijā jau no pašas tirgus debijas. Pateicoties 9,8 kWh (400 V) tilpuma vilces akumulatoram, jaunā Megane E-TECH Plug-in Hybrid iespējamais kilometrāžas diapazons ļauj 100% elektriskā režīmā ar ātrumu 135 km/h nobraukt līdz 50 km kombinētajā ciklā (WLTP) un līdz 65 km pilsētas ciklā (WLTP City). Palaišana vienmēr notiek elektriskā režīmā. Jaunais modelis nodrošina ikdienas braukšanu, nepatērējot benzīnu un neradot izmešus, savukārt nedēļas nogalēs vai brīvdienās lieliski pierādīs sevi garākos maršrutos. Pateicoties šai tehnoloģijai, Megane E-TECH Plug-in Hybrid var dižoties ar nepārspējami zemu degvielas patēriņu – 1,3 l/100 km – un zemu CO2 izmešu daudzumu – 28 g/km kombinētajā ciklā (WLTP). Jaunā Renault Megane Sport Tourer E-TECH 160 Plug-In Hybrid ir pieejama 3 komplektācijās: Zen, Intens un R.S. Line.

Cenas

Jaunā Renault Megane sākumcena no 17 860 EUR par iekšdedzes dzinēja versiju un 24 790 EUR par E-TECH 160 Plug-In Hybrid versiju.

 
Visi komentāri
 
Antons 10.augusts 2020 9:28
0 0 Atbildēt

Kadreiz Megane bija pirktākais auto LV. Nez kāpēc vairs nē...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti