Iveco, kas brauc ar sašķidrināto dabasgāzi (+VIDEO) 10

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 8.maijs 2021 19:28

Braukšanā ar dabasgāzi Iveco nav nekāds iesācējs, CNG automašīnas pazīstamas jau 25 gadus. Taču sašķidrinātā gāze ir kas jauns arī viņiem.

NP jeb Natural Power kravas automašīnas ar sašķidrinātas dabasgāzes barošanu atkarībās no komplektācijas ir ievērojami dārgākas par Euro 6d dīzeļiem. Kādi apsvērumi motivē to iegādi? Vispirms tā ir videi draudzīga tehnoloģija, otrkārt ievērojami izdevīgāka gāzes cena pret dīzeli, visbeidzot ceļu izmakas Eiropā, proti, nav jāmaksā par autoceļu.Vācijā tie ir 18 centi par kilometru. Tātad uz 10 000, kas pārvadātājam nav nekāds lielais noskrējiens, jau iznāk 1800 eiro ietaupījums. Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

 

 
Visi komentāri
 
ZigmundsStrautiņš 8.maijs 2021 19:40
3 0 Atbildēt

Tie gāzes dzinēji pec skaņas skan daudz patīkamāk un stāvot blakus elpojot emisijas liekas ka pat ir patīkamāk stāvēt klāt pie tāda auto nevis pie dīzeļa, bet te ir Nīderlandes pētnieku pētījums ka nemaz tik tīri neesot tie gāzes auto.

Pat nezin kam ticet šajos troļļu laikos.

www.transportenvironment.org/press/road-te...-air-pollution

CNG 9.maijs 2021 9:13
0 0 Atbildēt

Nevis sašķidrināto bet saspiesto dabas gāzi (Compressed Natural Gas)

Savickis 9.maijs 2021 9:47
3 0 Atbildēt

LNG - sašķidrināta dabas gāze (sasldēta līdz mīnuss 147 gradiem pēc celsija).

CNG - saspiesta dabas gāze ap 200 atmosfērām, no parastā āra gaisa spiediena.

Šie divi veidi apzīmē kā gāze tiek uzglabāta bākā, bet gāze abos gadījumos ir viena un tā pati.

Kad gāze nonāk līdz dzinējam tā tiek sasildīta, bet saspiestai gāzei tiek noņemts spiediens.

Tātad starpība ir tikai glabāšanas veidā, attiecīgi CNG gāzi nav iespējams nobraukt tik lielus attālumus kā ar LNG, jo LNG var saglabāt daudz koncentrētākā veidā, t.i. mazāka tilpums bet ir iespējams saglabāt vairāk. Attiecīgi LNG izmanto fūrēs lai būtu ap 1200km noskrejiens, bet CNG parasti izmanto smagajos kas brauc līdz 600km, tā teikt pilsētas transportam.

Tāpēc lūdzu komnetāros vairāk nerakstiet muļķības tas tak nav LNG bet CNG un otrādāk.

Merikurrats 11.maijs 2021 5:57
1 0 Atbildēt

Aizmirsi vēl cng un dīzeļa mix.Procentuāli nezinu,neesmu rēķinājis,bet man ar 65 kg pietiek 1600 km,plus dīzelis protams.Nedaudz labāk iet, kalnainā apvidū izteikti jūtams.

raimondsm 12.maijs 2021 10:25
0 0 Atbildēt

Kas tas par auto?

imzz 9.maijs 2021 10:54
1 0 Atbildēt

Problēma ar LNG ir tā, ka sašķidrinātā gāze, neskatoties uz visu termoizolāciju, nepārtraukti iztvaiko arī tad, ja auto stāv uz vietas. Tas nozīmē, ka ar auto pēc uzpildīšanas ar LNG nepārtraukti jābrauc, lai panāktu maksimālu ekonomiju.

"Sašķidrinātās dabasgāzes (SDG) izmantošana transportā ir piemērota tālsatiksmes kravas automobiļiem. SDG izmantošana vieglajos automobiļos ir daudz mazāk dzīvotspējīga, jo vidēji vieglie automobiļi stāv tukšgaitā, kas radītu lielus iztvaikošanas zudumus."

www.ctc-n.org/technologies/...rucks-and-cars

Žoržs Josta 9.maijs 2021 12:45
0 0 Atbildēt

Tieši tā LNG ir paredzēts smagajiem.

Bet vieglie izmanto CNG.

Itāļi vistālāk ir tikuši šajā jomā jaunām mašīnas vairāk kā 50% ir uz gāzes -CNG.

www.iangv.org/category/country/italy/

Pļurkt 9.maijs 2021 13:28
0 2 Atbildēt

Ko jūs te variet ņemties!

Latvānijas 100 "gudrās" aunugalvas jau vairāk kā 10 gadi atpakaļ uzlika dabasgāzei akcīzi, ja to izmanto kā degvielu!!!

.... un visas jau sabūvētās DUS ar saspiesto dabasgāzi tika likvidētas, jo autotransports uz šo degvielu kļuva pilnīgi nerentabls!

Akcīzes nodoklis ir vēl joprojām spēkā!! Tā ka Latvānijai tas nekādi nedraud.

Purk 9.maijs 2021 13:44
3 0 Atbildēt

Atkal nezinātājam pļurkstim ir viedoklis. Pirms pļurkstēt vajag paguglēt.

lvportals.lv/skaidrojumi/3...2021-gada-2020

Vairākus gadus būs mazāka likme dabasgāzei kā transporta degvielai

Lai veicinātu saspiestās dabasgāzes uzpildes punktu izveidi transportlīdzekļiem, kuros kā degvielu izmanto dabasgāzi, un siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanu transportā, kā arī lai veicinātu pakāpenisku pāreju uz videi draudzīgākas un gaisa kvalitāti mazāk ietekmējošas degvielas izmantošanu, vairāku gadu periodam noteikts akcīzes nodokļa samazinājums dabasgāzei, kuru izmanto kā transporta degvielu.

Tāpēc no 2021. gada līdz 2025. gadam akcīzes nodokļa likme dabasgāzei kā transporta degvielai būs 1,91 eiro par 1 megavatstundu (MWh) jeb 20 eiro par 1000 m3. Vienlaikus paredzēts, ka no 2026. gada akcīzes nodokļa likme dabasgāzei (kā transporta degvielai) tiktu palielināta uz 10 eiro par 1 MWh jeb 105 eiro par 1000 m3. Pašreiz akcīzes nodoklis dabasgāzei kā degvielas veidam ir 9,64 eiro/MWh, savukārt citās Eiropas Savienības valstīs, piemēram, Lietuvā vai Polijā, viens no atbalsta mehānismiem ir šāda nodokļa samazināšana, norādīts grozījumu anotācijā.

Pļurkt 9.maijs 2021 18:21
0 0 Atbildēt

Visādiem dalbajob-analfabētiem derētu iemācīties lasīt pirms te kaut ko dirst un apdirst!!

To akcīzi samazina uz laiku, lai vēl vairāk palielinātu!

++++

Kamēr akcīzes nebija, tikam bija gan DUSi, gan SABIEDRISKAIS transports uz dabasgāzi.

Visu pārējo var izlasīt manā sarakstītajā drusku augstāk!!!

Protams ja lasīt māk!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti