Varēja beigties slikti - autobuss negaidot brauc visām joslām pāri (+ video) 35

 
iAuto | 10.septembris 2014 17:00

Autovadītājs spiests aizskart barjeru, lai izvairītos no sadursmes ar autobusu, kura vadītājs neieslēdzot virzienrādītāju, negaidīti dodas pāri visām joslām.

 
Visi komentāri
 
modža 10.septembris 2014 18:04
5 1 Atbildēt

tas notiek arī Latvijā

Kanibaals 10.septembris 2014 18:19
8 1 Atbildēt

Tas jau Vernons, citiem taču jāskatās.

Vernons 10.septembris 2014 20:18
4 14 Atbildēt

Izskatās kad kaut kas ir arī aizķēries!

Kanibaals 11.septembris 2014 0:38
11 2 Atbildēt

Ā tatad tā drīkst, tas nekas, ka atradās joslā kur nokļuva pārkāpjot CSN.

Ieva 11.septembris 2014 15:13
0 0 Atbildēt

Krievijā drikst !

Kanibaals 10.septembris 2014 18:31
1 1 Atbildēt

iAuto izlasiet aprakstu zem video, raksts neatbilst faktiem, sadursmes ar barjeru nebija un tas arī redzams video. Autobusa vadītājs to izdarīja apzināti.

"Наглый конкурент разбил зеркала"

>ar autobusu, kas neieslēdzot virzienrādītājus

Oho, nezināju, ka autobusi ir apveltīti ar mākslīgo intelektu un paši ieslēgtu virzienrādītājus.

busfārers 10.septembris 2014 20:38
1 0 Atbildēt

ta jau baigais ass tā zaļā busa šoferis, ka tik filigrāni prot nolasīt spoguļus, visādā ziņā, kaut kāds troksnis vija

fff 10.septembris 2014 18:31
4 1 Atbildēt

kaut kāds vaiprats tadus šoferus uz menei uzšaut vajag!!!

zzz 10.septembris 2014 18:49
1 1 Atbildēt

Vienā teikumā 5 kļūdas :D

viesturs 10.septembris 2014 19:46
5 1 Atbildēt

Auto buss izpildiijas, bet kaada x peec filmeetaajam tur biija jaalien, tikai taapeec ka vinam ir registraatoors un vins varees visiem paraadiit ka vins ir nevainiigs,tas tak ir stuulbi diemzeel tie filmeetaaji pashi sataisa suudus ar apzinu man ir registraators un taisniiba ir tikai man,skumji bet patiesiiba.

Vernons 10.septembris 2014 20:16
3 15 Atbildēt

Gan jau iepriekš sastrādāja tādas ziepes, kad maz neliekas.

Biju liecinieks Rīgā, Brīvības ielā, soms aizbrauca šķērsām priekšā ātrai palīdzībai un apturēja satiksmi, es biju aiz ātriem. Izkāpa no sava auto un divreiz ievilka ātro vadītajam pa seju. Ne no šā un ne no ta tā neizpildās.

Vernons 10.septembris 2014 20:12
2 22 Atbildēt

Un tagad atgriežamies dienu atpakaļ, "Priekšu nosargāja aizmuguri nē". Draugi mīļie, tās ir tiešas Jūsu "sektas" - "Ievēro distanci" sekas! Kreisajā joslā pēkšņi apstājas satiksme, jo kadam no Jūsu "sektas" kartējo reizi aizvēras "širmis".

Apzināta avārijas izraisīšana ir slepkavības mēģinājums.

Man citēt ceļu satiksmes Noteikumus ar tur neesošiem punktiem, vai raktīt prozā?

Katram uz ceļa ir jarīkojas tā, lai neradītu bīstamu situāciju.

Priekšā esošam satiksmes dalībniekam ar savu rīcību, darbību vai bezdarbību, ir jāgarantē drošība.

Katram ir jāpārliecinās, vai josla, kurā viņs iebrauks, ir brīva pietiekamā attālumā.

Ikviena pārkārtošanās joslās bez savlaicīgiem signaliem ir noziegums. Bet signāla esamība vēl neatbrīvo no atbildības.

Un ar Vernonu un vernonveidīgiem šeit nav nekāda sakara.

Šādu kretīnu jānosūtā tālu prom uz taigu lai vadā mežu.

Palaidniex 10.septembris 2014 20:57
4 0 Atbildēt

klau, slimniek, kāds te sakars ar otru video?

te divi tiepšas paralēli maina joslas pa kreisi...

Vernons 11.septembris 2014 8:18
1 15 Atbildēt

Vistiešākais! Apzināta satiksmes traucēšana!

Palaidniex 11.septembris 2014 9:33
7 0 Atbildēt

Es jau sen esmu pārliecināts, ka cilvēkam, kurš koplietošanas satiksmi uzskata par karalauku, sevi par vienīgo īstenu un negrozāmi pareizo svētā kara bruņinieku un juridiski pareizu CSNg par brīvbiļeti uz satiksmes Valahalu - vajadzētu tomēr izolēt no ceļu satiksmes...

Vernons 11.septembris 2014 10:18
0 8 Atbildēt

Tie plusi un mīnusi parāda lietu patieso stavokli! Izskatās ka daudzi no Jums vispār nesaprot, kas ir ceļš un kustības drošība. Tu, Palaidniex, esi pirmais sarakstā, karš varētu zaudēt licenci vadīt auto! Padomā par to.

Nekad nevienu neesmu aicinājis tīšām radīt avārijas situāciju, kat gan ļoti labi pārzinu, kā to var izdarīt un Jums pat prātā neienāk, ka tā ir mūsu dzīves realitāte.

Diskusijā bija jādzimst patiesībai, bet Tu esi šīs patiesības pretinieks!

Aiz manis stāv armija profesionālu auto vadītāju, kuri šeit komentārus neraksta, bet lasa. Ir iespēja ar viņiem tikties.

Un nobeigumā policijas slēdziens, par CSNg, kur sadursmē ar autobus bojā gāja cilvēks:

"Pamatojoties uz Kriminālprocesa 377. panta 2. punktu, ir jāpieņem lēmums par kriminālprocesa Nr. *******

izbeigšanu. Gājējas rīcība neatbilda CSN 10., 27. un 25. punktu noteiktajam prasībām, tādējādi autobusa vadītāja rīcībā nav Krimināllikuma 260. panta 2. daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma sastāva."

Tātad zināms progress ir auto vadītāju aizsardzībā, bet Valstī ir jāmaina attieksme un apmācības sistēma.

Palaidniex 11.septembris 2014 10:44
11 0 Atbildēt

Vernon - man nekad nav bijusi vēlme ieturēt pārāk mazu distanci (interesanti gan - kas tur tads krimināls un par ko atņemt nezkādu licenci???) Kā arī man nekas nekad nav traucējis to distanci uzturēt pietiekamu..

Kā arī es neapspriežu pa priekšu braucošo tiesības samazināt ātrumu, bremzēt, vai arī bremzēt strauji. Tas ir mans uzdevums atnbildēt par savu rīcību un sava transportlīdzekļa neiestūrēšanu dajebkādā šķērslī! Es Atbildu pats par savu rīcību un saprotu, ko nozīmēt būt vecim - atbildsēt par sevi, nevis visu uzkraut uz "ļaujajiem" citiem!

Es neuzskatu, ka man būtu tiesības uzkraut atbildību par savu laiskumu, nepietiekamu uzmanību un nespēju pašam rīkoties uz pa priekšu braucēju. Ja kāds samazina ātrumu pie ceļa zīmes, tad man nav svarīgi kā to dara pa priekšu braucējs - jo tā ceļazīme attiecas arī uz mani. Ja es pārkāpju ātrumu - tad tā ir mana atbildība par visām sekām, kuras mans lēmums varēja izraisīt. Un man nav tiesības dajebkam uzspiest savu braukšanas stilu, kas man ir ērts, piedevām vēl vainojot visos notikumos, kuri notikuši dēļ savas rīcības uzspiešanas citiem.

Vernons 11.septembris 2014 10:49
0 5 Atbildēt

Tevi noķer, apdzen un aizbrauc! Svarīgi ir lai Tu uz ceļa uzvestos prognozējami un netraucētu citiem!

Palaidniex 11.septembris 2014 11:09
9 0 Atbildēt

Un, pēc kā spried, ka uzvedos neprognozējami?

Drīzāk Tu uzvedies neprognozējami - skaties spoguļos distance tāda, ka jau jūti ka nespēj nobremzēt, tā kā uzmanību velti visam kam izņemot braukšanai un situācijai uz ceļa - liela varbūtība ka dēļ ruipja distances pārkāpuma samazinot ātrumu izraisīsi CSNg.

Kā man pa priekšu braucot rīkoties, lai tiktu ievērota distance?

Pārkāpt maksimālā ātruma ierobežojumu, vai speciāli bremzēt, lai kundziņš varētu apdzīt, ko cvitādi normāli nespēj?

Un jā - cik daudz un par kādu cenu grasies ieekonomēt laiku tik ļoti uzbāžotiues visiem ar sevi, savu lamatu un savu vēlmi pēc ātruma?

BadAss 11.septembris 2014 9:47
13 0 Atbildēt

Par tēmu "Vernons vs pārējie" kopumā, nevis par konkrēto video.

Manuprāt, ka priekšā braucošais var izdarīt daudz labas lietas, lai nodrošinātu aiz sevis braucošajiem pēc iespējas komfortablākus braukšanas apstākļus, lai pēc iespējas ļautu prognozēt gan savu, gan pārējo satiksmes dalībnieku rīcību vai citus apstākļus satiksmē.

Tomēr es nevaru piekrist formulējumam, ka priekšā braucošajam ir "jāgarantē drošība".

Izejot ārpus ar spilveniem iztapsētas istabas, drošībai nav vairs nekādu garantiju, kur nu vēl priekšā braucošajam nogarantēt drošību visiem aiz viņa braucošajiem.

Pa lielam runājot par Latviju - parasti daudz lielākas iespējas novērtēt situāciju un ieturēt savai reakcijai atbilstošu distanci ir kā reiz aizmugurē braucošajam.

Es parasti braucu ar tādu rezervi (distances un ātruma), lai gadījumā, ja man uz ceļa iznirst traktors, izskrien briedis, vai priekšējam autiņam atsprūk vaļā haube utt., lai man ir iespeja nobremzēt vai arī ir kur palikt, rēķinoties, ka priekšā braucošais var būt arī pirms 15 minūtēm no psihiatriskas slimnīcas izbēdzis.

Uz autobāņiem gan laikam ir nedaudz savādak, jo ātrumi ir tik lieli, ka katram ieturēt tādu distanci, lai tas spētu nebrīdināts superstrauji apstāties - tur gan Vernona versijai ir lielāks pamatojums.

Palaidniex 11.septembris 2014 10:15
8 0 Atbildēt

Šāds viedoklis ir arī man pieņemams...

Vernons 11.septembris 2014 10:29
1 14 Atbildēt

Izejot uz ielas iestājas CSN prasības. Un man, kā priekšā esošam gājējam, azliegts iziet uz brauktuves nepārliecinoties par drošību! Man, kā priekšā esošam auto vadītājam, aizliegts samazināt savu braukšanas ātrumu bez savlaicīgiem brīdinājuma signāliem. Aizliegts strauji bremzēt! Aizliegts atvērt durvis, nepārliecinoties par drošību! Aizliegts izlaist pasažierus un brauktuves pusi! Aizliegts apstāties nevietā un nelaikā! Aizliegts stāvēt uz ceļa tumšā diennakts laikā! Aizliegts atrasties uz ceļa un traucēt satiksmi bez atstarotājiem un lukturiem!

CSN ir jāpilda katram, bet ir "sekta - tikai ievēro distanci", kura uzskata kad CSN jāpilda katram otram, katrs pirmais var nozagt distanci, pārkārtoties joslā, kad tā nav brīva pietiekamā attālumā u.t.t.!

Es pats 21.septembris 2014 22:45
0 0 Atbildēt

Vernon, kas no mucā audzis esi? ja man priekšā kāds ar avarēs būs tikai loģiski ka strauji bremzēšu lai tajā čupā neieliktos, a to kas aizmugurē neievēro distanci atvaino vajag iz...āst lai maz neliktos. un tos gudros smagos kuri apdzīvotā vietā apdzen ar 70-80 un ārpus apdzīvotām vietām tāpat turpina braukt vispār pei zvana jāpiekar, ja jau esi tik grudrs satiksmes noteikumos kā te zīmējies, tad neaizmirsti elementāru lietu, jebkuram kas piesēžas pie stūres ir jāievēros CSN un ir tiesīgs uzskatīt ka arī visi pārējie to dara

Vernons 11.septembris 2014 10:35
0 10 Atbildēt

Notiek auto ceļu pārbūve Latvijā. Liepājas šoseja arī tādu pārdzīvoja, bet ātruma samazināšanas joslas netika izprojektētas un uzbūvētas. Vēl vairāk, pie "Lāču maizes", atobusu pietura ir pirms nobrauktuves uz šo iestādi, bet bija jābūt aiz! Un asfaltētā daļa ir sazīmēta tā, lai neviens neizmantotu kā ātruma samazinājuma joslu! Kalnciemā un Ķemeru pagriezienā tas pats! Un kur ir CSDD speciālisti?

Palaidniex 11.septembris 2014 10:48
9 0 Atbildēt

Kāds tam sakars ar taviem uzskatiem un kretīnismu uzspiest savu braukšanas stilu?

CSN ir rakstīi tā, ka jebkad ir jāsamazina ātrums, nevis priekšējie, tevi ar steigas nesaturēšanu, netraucētu.

Tā ir viena no tava plānprāta pamatlietām... Citi nedrīkst braukt lēnāk par tevi - kundziņu, kā arī nedrīks savu vajadzību mudināti pat samazināt ātrumu, jo tas kavēšot tevi, kā arī pat par gazes atlaišanu tevi esot jābrīdina... Vai patiešām neredzi, kad sarūk ātrums starp tevi un šķērsli, kas iepriekš bijis nemainīgs...?

Vai tiešām visādu tempomatu lietošana tā sačakarē prātu ka gribas to lietot pretēji litošanas instrukcijās ierakstītajam?

Vernons 11.septembris 2014 10:53
0 8 Atbildēt

Izskatās, ka Tu nerubī "fišku", kas ir distances tempomāts, kas ir tempomāts un kas ir CSN. Tad kad katastrofāli sarūk distance, tad jau ir sen par vēlu! Un tās melnās svītras uz asfalta ir apliecinājums tam.

Palaidniex 11.septembris 2014 11:11
9 0 Atbildēt

intensīvas satiksmes apstākļos - daļu no tās elektronikas - distances tempomātu nemaz nedrīkst lietot...

diez kā agrāk visi bauca un viss bija labi, te pēkšņi vienam pensim širmis aizkritis un nu visus mācīs. Nespēj cienot citus un sevi pabraukt - noliec autovadītāja apliecību!

:) 11.septembris 2014 12:42
3 0 Atbildēt

Lieta jau tāda, ka auto vadītājs jau ir pielaidis kļūdu, ja tiek iedarbinātas auto vadīšanas palīgsistēmas, vai tas ASR, ABS, AEB, TSC viss vienā ESP. AEB ir viena no distances tempomāta sastāvdaļām, kura tiek aktivizēta vadītāja bezdarbības gadījumā.

scope 11.septembris 2014 14:33
1 0 Atbildēt

Redz, uz Liepājas šosejas jau neveica ceļa pārbūvi (kabatas, ieskrējiena/bremzēšanas), tikvien kā nomainīja asfalta segumu.

Kāpēc? Tāpēc, ka naudas žēl.

sirga 12.septembris 2014 13:43
0 0 Atbildēt

Palika cccp

tagadeji ir tikai tadi......birokrati europas:D

pats 11.septembris 2014 15:25
7 1 Atbildēt

Satiksmes noteikumos ir punkts: ja iespējams izvairīties no avārijas ,no tās ir jāizvairās ,Šajā gadījumā vadītājs centās par katru cenu tikt gaŗām autobusam ,kuram varbūt bija izdegusi tajā brīdī pagrieziena lampiņa ,vienkārši :absolūts stulbenis ,bet sūdzēties māk

DidzisKalnietis 11.septembris 2014 20:51
1 8 Atbildēt

Izlasīju visus komentārus - diemžēl sena un arī gana neauglīga diskusija, kurā vairāk vai mazāk, bet visiem taisnība, jo ne CSN ne kādos citos rakstu darbos, kā arī mūsu katra pieredzē nav un nevar būt ierakstīts viss, kas, kad un kā var notikt, un viss, kā šjās situācijās jārīkojas.

Man patika viens pastāstiņš, kā savulaik kāds "krutais" esot izdarījis, kad viens autovadītājs, nelietojot brīdinājuma signālus, bija šo "uzstūmis" ceļa apmalei. Šis vienkārši nolauzis tam vainīgā automobilim atbilstošo pārslēdzēju ar tekstu: "Tu tāpat viņu nelieto!"

Ai cik bieži braucot pa Latviju, man ir gribējies izdarīt tā pat!

Vernons 11.septembris 2014 21:03
0 16 Atbildēt

Pastāsts tieši ir par šo tēmu, tikai jaunā paaudze sturgalvīgi stūrē pa komunistu iemītu taciņu. Kolektīvs noziegums nav noziegums, bet noziedzīga politika un par to "godīgi" sardzē stāv policija un CSDD! Neatpaliek prokurori un tikai tiesā vēl visu var salikt pa plauktiem!

sirga 12.septembris 2014 13:48
1 0 Atbildēt

da zdrastvujet sud samij gumanij sud v mire(nash sud)

liecies miera...

ka teica krievija viens pabiezs naftinieks

ar katru cilveku var sarunt , ja ne

var nopirkt, ja nē....

zastreljitj.......

hhmm 16.septembris 2014 23:47
0 0 Atbildēt

Ielas segums krietni labāks kā piem. Brīvības ielā

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti