"Ford" parāda otrās paaudzes "S-Max" (+ foto) 9

 
iAuto | 15.septembris 2014 11:51

Ford publicējis internetā septiņvietīgā minivena S-Max otrās paaudzes modeļa attēlus, plašākai publikai solot to parādīt Parīzes autoizstādē oktobrī.

"Ford" jaunums izgatavots uz jaunās paaudzes "Ford Mondeo" bāzes, bet dizainā var saskatīt iezīmes no modernizētā "Focus" un "Fiesta" vaibstiem.

"S-Max" dārgākās versijas var būt aprīkotas ar elektriski regulējamiem otrās un trešās rindas sēdekļiem, turklāt pirmajai rindai var būt arī ventilācijas un masāžas funkcijas, sānu gaisa drošības spilveniem aizmugures pasažieriem un bagāžnieka vāka pacelšanas/nolaišanas mehānisma elektropievadu, ko iedarbina pašūpojot kāju zem aizmugures bufera.

Par minivena motoriem oficiāli apstiprinātas informācijas nav, tomēr "Auto Express" prognozē, ka "S-Max" pircēji var rēķināties ar divlitru dīzeli, kas pieejams trīs versijas (119, 150 un 179 ZS), savukārt benzīna motoru cienītāji varēs izvēlēties 1,5 litru 160 ZS vai 2,0 litru 240 ZS EcoBoost agregātu. Dzinējus varēs kombinēt ar sešu pakāpju manuālo vai automātisko "PowerShift" divsajūgu pārnesumkārbu. Interesanti, ka līdztekus priekšpiedziņas variantam, "S-Max" pirmoreiz būs pieejams arī pilnpiedziņas modifikācijā. Tirdzniecībā jaunais "Ford S-Max" nonāks 2015.gada vasarā.

 
Visi komentāri
 
bobcat 15.septembris 2014 21:02
0 1 Atbildēt

Interesanti būtu salīdzināt šo auto ar Fiat Freemont

nomiks 16.septembris 2014 9:48
1 1 Atbildēt

Ar Freemont tie nemaz nav objektīvi salīdzināmi. Braukšanas komforts te nenoliedzami būs lielāks. Neko daudz neatškiras no šābrīža S-Max paaudzes. Tāds kārtējais facelift vien ir.

Vispār S-Max patiešām ir ērts un ietilpīgs ģimenes auto. Sencis ar tādu ikdienā braukā kā taxi šoferis. Dīzeļi ir dinamiski, bet ne superekonomiski.

Sencim bijuši divi šādi auto - viens bija dīzelis, šobrīd gāzi+benzīns, bet no ceturtdienas atkal pilnīgi jauns dīzelis. Mani novērojumi par šo auto - ir lielas problēmās ar klimata uzturēšanu salonā. Ja es savām Hondām uzlieku Auto režīmā 20 grādus, tad tāda temperatūra man salonā arī ir visu laiku un ventilācijas darbību gandrīz nemaz nedzird, tā ir klusa. Šiem Fordiem, lai uzturētu 20 grādus salonā, ir jāliek 17-18 grādi, turklāt nemitīgi ventiliācijas sistēma strādā ār pilnu jaudu un ļoti skaļi. Iespējams, ka tas ir dēļ lielās pasažieru telpas. iespējams, labāk aprīkotām ir dalītā klima, kad aizmugurē var vēl regulēt atsevišķi.

ff 16.septembris 2014 10:55
0 1 Atbildēt

Pārvietojos ar tagadējo s-max. Motors 2l dīzelis, tas, kuram cik tur pie 170 zirgiem. Kārba dsg. Nobraukti 60k, nevienas problēmas. Tpu tpu. Problēmas ar kk neesmu novērojis (ir dalītā).

kasinsh79 16.septembris 2014 11:15
0 1 Atbildēt

Cik esmu runājis ar taxistiem, nudien, labs auto. Visi saka tikai labus vārdus.

Bet, savulaik bija man iespēja lielajā viena auto žurnāla testā izbraukt pa Kurzemi arī ar tādu, tikai jaudīgāko ST versiju, biju vīlies, baigi izgrabējis salons, čīkstēja visās malās pa sienāzim utt. Varbūt, ka tas citu, salīdzināmu (un ļooti labu testa dalībnieku auto) dēļ :)

P. S. Izskatu S-MAX kā vienu no opcijām nākamajam ģimenes auto pēc pāris gadiem.

rudens68 16.septembris 2014 13:11
0 0 Atbildēt

Nomiks

Kapēc takšu parks no gāzes atgriežas pie dīzeļa ?

nomiks 16.septembris 2014 14:36
0 0 Atbildēt

RTP, pirms diviem gadiem iegādājās šķiet kādus 30 gab. S-Max ar benzīnu ar domu uzlikt gāzi. Dzinēji paredzēti lietošanai ar E85 benzīnu. Uzlika gāzes iekārtas BRC (Autonams) un ar to arī sākas vienas vienīgas problēmas. Pirmajā mēnesī sencis reizes 7 vismaz brauca uz Autonamu peiregulēt, jo uz tukšiem apgrizieniem slāpa nost. Tad bija atkal problēma, ka auksta mašīna vispār negāja, raustījās kā varde dīķa malā. Līdzīga problēma bija vēl vismaz kādām 10 mašīnām. Sencis aizbrauca pieregulēt gāzes iekārtu pie tiem, kas ar BRC iekaŗtām ir nodarbojušies daudzus gadus nevis tikai dažus mēnešus (tolaik). Saregulēja tā, ka gāja normāli, bet degvielas patēriņš arī pieauga.

Uz šo brīdi tēva S-Max ir nobraucis pāri 100 000 km (vēl nesen bija 110 000 km). Pa šo laiku ir nomainītis katalizators 5 (!!!!!) reizes. Un šāda problēma bija ne tikai tēva taksim, bet arī vēl daudziem citiem. Vecie katalizatori tika sūtīti uz ekspertīzi uz rūpnīcu, tika veiktas diagnostikas, bet problēmas cēloni tā arī neatrada joprojām. Visus 5 vēl nomainīja pa garantiju (līdz 100 000 km), bet nākamais jau būs jāmaina par RTP līdzekļiem, tā kā gan jau, ka sākuši domāt, ko mainīt. Sākumā Autonams teica, ka lejot štruntīgu gāzi, tad pēc tam vēl kaut ko izdomāja. Pirms tam sencim S-Max bija ar dīzeli - vispār nekādu problēmu.

Runājot par izvēli pāriet uz dīzeli, RTP izdevīgāk ir ar gāzes iekārtu. Kāpēc? Jo tām mašīnām, kas ar gāzi, mēneša plāns ir lielāks. Tipa tāpēc, ka degviela lētāka, lai gan realitātē pašam šoferim sanāk sliktāk, jo aprēķinātais degvielas izdevumu pieaugums nesakrīt ar reāli esošo, jo daudz patērējas arī benzīns, kā arī gāzes patēriņš ir lielāks nekā uz papīra sarēķināts. Tāpat degvielu šoferi lej par savu nevis RTP naudu. Tā kā tēvs ir priecīgs, ka nu atkal būs dīzelis. Tiesa gan jaunajam dzinējs esot EURO 6, bet LV dīzeļdegvielas kvalitātei tai neatbilstot. Tā kā esot jābūt gaataviem uz dažādiem pārsteigumiem (citēju FORD dīlera teikto).

rudens68 16.septembris 2014 17:15
0 0 Atbildēt

Nomiks

Pirms 2 gadiem braucu ar smax tax iLPG . . Sarunā ar šoferi sapratu ,ka viņam labāk tojota verso ar LPG ,ekonomiskāks ,jo gadā kādi 500 LS var ietaupīt . Par tehnisko pusi nerunājām .

Savukārt forda salonā vēl šogad jūlijā man stāstīja par ford motoru piemērotību LPG ,un kā argumentu ,ka takši no tojotam pariet uz fordiem .

Tiko paskatījos ford mājas lapu tur jau "mazais" 1,6 motors ir 160 ZS gan jau turbinēts . Vaij šim motoram lika LPG . Vaij 1.6 120 Zs ?

Kādiem motoriem lika

nomiks 17.septembris 2014 11:40
0 0 Atbildēt

Dzinējs bija 2,0 Eco boost, 203 ZS

Nō šodien secis jau braukā ar jauno S-Max un dīzelīti :)

nomiks 16.septembris 2014 20:29
0 0 Atbildēt

No Toyota uz Ford daļēji pārgāja Baltic Taxi. Dēļ salona un bagažnieka ietilpības. RTP pirms gadiem pieciem uz Ford S-Max pārgāja no Renault Scenic, kuriem ar katru nākamo paaudzi kvalitāte samazinājās.

Gan jau, ka liela nozīme ir arī abu uzņēmu vadītāju savstarpējiem kontaktiem, bet par to vēsture klusē :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī?

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti