Amerikāņi izgatavo 360 Zs apvidnieku ar elektropiedziņu (+ foto) 6

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 31.jūlijs 2017 9:50

ASV kompānija "Bollinger" izstrādājusi savu pirmo modeli – elektriskās piedziņas modeli "B1", ko paši dēvē par pasaulē pirmo pilnībā elektriskās piedziņas pilnpiedziņas apvidus auto.

"Bollinger B1" apveltīts ar sekojošiem izmēriem: garums 3810 mm, platums 1910 mm, augstums 1854 mm. Automobilim ir ideāls svara sadalījums starp asīm (50:50) un 1750 kg pašmasa. Pie dizaina projekta autori nav sevišķi daudz piedomājuši, izvēloties kluča formas, no gludiem paneļiem veidotu eksterjeru ar līdzenu grīdu salonā. Pie plusiem var minēt arī visai augsto klīrensu (elektroniski regulējams 250-500 mm diapazonā) un līdzeno apakšu, kas nodrošina sekmīgu darbošanos bezceļu vidē, kā arī īpatnējo risinājumu ar “caurumu” priekšējā panelī, kas ļauj pārvadāt garus priekšmetus pie salīdzinoši nelieliem gabarītiem.

Interesanti, ka "B1" var salīdzinoši viegli pārvērst par pikapu: šim nolūkam jānomontē jumta aizmugures daļa un abi aizmugures sēdekļi un darba zirdziņš gatavs.

Ražotāja dati liecina, ka "Bollinger B1" komplektēts ar elektromotoru, kas attīsta 360 Zs jaudu un 640 Nm griezes momentu. No vietas līdz simtam elektriskās piedziņas apvidnieks var paātrināties 4,5 sekundēs, bet maksimālais ātrums pārsniedz 200 km/h.

Pircējam tiks piedāvāta versija ar 60 vai 100 kilovatstundu bateriju, kas nodrošinās gaitas rezervi attiecīgi 190 vai 320 km. Pirmajā gadījumā akumulatoru uzlādei vajadzēs atlicināt 7, otrā – 12 stundas, taču, ja tiek izmantota ātrās uzlādēšanas iekārta pie „štepseļa” vajadzēs pavadīt vien 45 vai 75 minūtes.  

Savā pirmā modeļa cenu amerikāņu kompānija nenosauc, taču uzsver, ka ražošanai jāsākas tuvāko 19 mēnešu laikā.

 
Visi komentāri
 
Patrol 31.jūlijs 2017 10:04
2 2 Atbildēt

Reāli smieklīgs izstrādājums. Interesanti, cik var nobraukt bezceļu režīmā? 10 km, ne vairāk. Pēc tam velc ārā benzīna elektroģeneratoru un lādē 7 h.

Labs 31.jūlijs 2017 10:27
2 1 Atbildēt

Labs gan - šaujamlūka priekšpusē - Klārksonam būtu ko brīnīties

viencexperc 1.augusts 2017 8:58
0 0 Atbildēt

Klārksons palaidīs pa sporta treku un pateiks, ka sūds, jo kaut kāds gt, srt vai kaut oāds sedans ir ātrāks.

Lancruiser 31.jūlijs 2017 20:15
0 0 Atbildēt

Pēc tam - tieši tāpat ka līdz šim - meklēt traktoru! Traktoristi par visiem vienādi smejas.

aizejošais 31.jūlijs 2017 10:57
0 0 Atbildēt

landrover defender specpasūt;ijuma elektroversija ir redzēta jūķūbē jau sen. Pirmais, kā tad.

viencexperc 31.jūlijs 2017 16:16
0 0 Atbildēt

Ja tas būtu japāņu-korejas-eiropas ražojums, tad izbrīnītos. Kā tā? Nevis dīzelis, nevis " hibrīds" bet elektro.

Bet amerikāņi nepārsteidz.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti