Prius Plug-in ir īsts “zaļais automobilis” (+ foto) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Toyota Baltic | 3.augusts 2017 13:19

Toyota Prius Plug-in Hybrid pēdējos ADAC EcoTest salīdzināšanas testos izceļas: tas ir vienīgais no pieciem testētajiem Plug-in modeļiem, kas saņēma piecas zvaigznes.

Gan radītā piesārņojuma, gan CO2 emisiju ziņā (patēriņš kombinētajā ciklā 1,0 l/100 km + 7,2 kWh/100 km un 22 g/km CO2 vai 3,4 l/100 km un 79 g/km CO2 ar tukšu akumulatoru) Prius Plug-in savus konkurentus pārspēja ar ievērojamu rezervi. Iespaidīgs ir arī atrāviens no tuvākā konkurenta: 2 zvaigznes vides testos un 30 punkti (13 par piesārņojumu un 17 par CO2) lieliski ilustrē atšķirību.

“Autoclub” rezultāti šķiet nepārprotami: “No vides viedokļa raugoties, mēs varam secināt, ka tikai Toyota Prius Plug-in ir īsts “zaļais automobilis”.” Īpaši izsmalcinātais ceturtās paaudzes hibrīds sniedz ievērojami samazinātu elektroenerģijas un degvielas patēriņu: 68 kW EV motori apvienojumā ar 1,8 l benzīna Atkinsona cikla dzinēju nodrošina neparasti zemu emisiju līmeni. Automobiļa rezultāti bija 47 punkti no 50 par piesārņojumu un maksimālais punktu skaits par CO2.

Starp ADAC EcoTest labāko rezultātu ieguvējiem bez Toyota Prius Plug-in Hybrid ierindojas arī degvielas šūnu automobilis Mirai (ūdeņraža patēriņš kombinētajā ciklā 0,76 kg/100 km, elektroenerģijas patēriņš kombinētajā ciklā 0 kWh/100 km un CO2 emisijas kombinētajā ciklā 0 g/km) un citi hibrīda modeļi, kas Eiropā jau ir pieejami astoņu modeļu plašajā piedāvājuma klāstā.

Toyota hibrīda modeļi* veido ievērojamu ieguldījumu Toyota Vides izaicinājuma 2050 mērķu sasniegšanā, kam Japānas autoražotājs ir noteicis ambiciozus ilgtspējas mērķus gandrīz visās savas uzņēmējdarbības jomās. Pats galvenais mērķis: samazināt automobiļu CO2 emisijas par 90 procentiem salīdzinājumā ar 2010. gadu.

*Toyota hibrīda modeļi: Yaris Hybrid, Auris Hybrid, Auris Hybrid Touring Sports, Toyota C-HR Hybrid, Prius, Prius+, Prius Plug-In Hybrid, RAV4 Hybrid.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 3.augusts 2017 14:52
4 0 Atbildēt

Kārtējais reklāmas raksts ar klientu mānīšanu. Varbūt tas ir zaļākais no visiem toyotas hibrīdiem, bet ne ekonomiskākais. Japāņu un eiropas hibrīdi tā ir tīša klietu apmānīšana. Ja tev patīk, ka tevi uzskata par duraciņu un māna, tad pērc.

Tas 1.8 litru benzīna motors rij vairāk nekā līdzīgs auto ar 2 litru dīzeli, bet apvienojamā ar to elektromotoru, " ekonomija" tik un tā nesanāk. Ekonomisks dīzelis tērēs par 0.2 litriem vairāk, bet tā kā dīzelis ir lētāks nekā benzīns, tas sūda priuss izmaksās vairāk.

Bet protams, tagad moderni sponsorēt autokompānijas un uzskatīt, ka tu dzīvo zaļi.

Ja gribi dzīvot zaļi, iznīcini un nekad nepērc ādas izstrādājumus, kosmētiku, zāles un netērē elektrību. Vēl labāk,- nopērc zirgu vai velosipēdu.

Idiņu bars.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti