"Aston Martin" krosovers ar kamerām spoguļu vietā un 750 Zs motoru 1

 

Koncepta modelis Aston Martin DBX tika parādīts jau 2016.gadā

iAuto | 14.augusts 2017 12:10

Britu sporta luksusa automašīnu ražotāja "Aston Martin" pirmais krosovers "DBX" iegūs video kameras sānu atpakaļskata spoguļu vietā un 750 ZS jaudīgu 12 cilindru motoru.

"Aston Martin" strādā pie kompānijas vēsturē pirmā krosovera projekta. Izstrādāts prototips, kas jau parādīts 2016.gada sākumā, bet tagad tiek gatavots sērijveida modelis, kam dīleru centros jānonāk 2019.gadā.

Zināms, ka motoru piedāvājumā būs divi benzīna agregāti, kā arī hibrīda un elektriskās spēka iekārtas, kas pievienosies vēlāk. Krosovera bāzes versija saņems "Mercedes-AMG" četru litru biturbo astoņcilindru motoru ar aptuveni 600 ZS jaudu, bet topversija iegūs 5,2 litru V12 agregātu, kas attīstīs 750 ZS. Automašīna būs vairāk nekā piecus metrus gara un piedāvās komfortablu pārvietošanos četriem braucējiem.

"Aston Martin" krosovera ražošanai jāsākas 2019.gadā. Speciāli šim modelim (un citiem nākotnē) tiks būvēta jauna rūpnīca Velsā. Darbiem jāsākas šogad, bet pilnībā to pabeigs 2020.gadā.

Britu medijiem esot zināma arī "Aston Martin DBX" cena – 150 000 – 200 000 mārciņas (150 000 – 255 000 eiro) atkarībā no versijas. 

 
Visi komentāri
 
viencexperc 14.augusts 2017 15:11
6 0 Atbildēt

Un kā gan plāno šo auto tirgot Eiropā? Kā izies sertifikāciju?

Asv ar kamerām spoguļu vietā jau ražoja 10 gadus atpakaļ, bet eiropas komunisti neļauj tādus sertiticēt.

Beidzot, arī eiropā sāk apdomāt iziet no šī arhaisma.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti