Krievijas armijai - Toljati būvē naidniekam neredzamu “Ņivu” (+ foto) 16

 

Foto: Ekrānšāviņš no krievu medijiem

iAuto | 14.augusts 2017 14:27

Tehnoparks “Жигулевская долина” (Žiguļu ieleja) uzsācis projektu, kura mērķis ir radīt “neredzamu” apvidus auto, kas būs izturīgs pret koroziju un uguni. Armijas vajadzībām paredzētais transportlīdzeklis tiek veidots uz kompaktās “Ņiva” bāzes.

Jau izveidots pirmais prototips, kas apgādāts ar izturīgu alumīnija sakausējuma rāmi, iekšējiem un ārējiem kompozītmateriālu paneļiem.

Konstruktori uzsver, ka kompozītmateriālu sakausējumam ir vairākas priekšrocības – tas ir izturīgs pret ķīmiskām vielām, saules stariem, koroziju un triecieniem, vieglāks par tradicionālajā autobūvē izmantotajiem materiāliem. Materiāls neļauj veidot ledus kārtiņu ziemā, laiž cauri radioviļņus, toties tikpat kā nav pamanāms ar infrasarkano staru kamerām. Tāpat tiek atzīmēts, ka transportlīdzekļi ar šādu materiālu pielietojumu savas salīdzinoši nelielās pašmasas dēļ kļūst piemēroti tam, lai varētu montēt ieročus un apkalpi aizsargājošas bruņas.

Modeļa prototipu konstruktori sola prezentēt šā gada Starptautiskajā armijas-tehnisko sasniegumu izstādē “АРМИЯ-2017” (“Armija-2017”).

 
Visi komentāri
 
viencexperc 14.augusts 2017 15:19
13 0 Atbildēt

Par krievu armiju var rakstīt grāmatas, bet ja tā īsi:

Kārtējais mītiskais projekts. Visa krievijas armija sastāv no 60-70 to gadu lūžņiem un dažiem mītiskiem superieročiem, no kuriem daļa ir:

1. novecojuši rietumu tehnoloģiju jaunumi ( piem, "supertanks" armata, kurai analogu nav un labākais stobrs tanku vēsturē, ir ar vācu leopard 2 stobru, kurš tika radīts un uz rietumu tankiem likts jau n-tos gadus)

2. Eksistē tikai prototipu veidā ( nefonkcionējošs modelis)

3. Papīra veidā ( uzzīmēts)

4. Atrodas divos eksemplāros kaut kādā elitārā armijas daļā. Bet arī tas na nekas jauns un ultra moderns.

kirdik 15.augusts 2017 0:26
0 3 Atbildēt

Un ko teiksi par "Krasuha2",kurš jebkuram oponentam iedveš šausmas jau tikai izdzirdot tā nosaukumu?

Koļa 14.augusts 2017 15:20
1 0 Atbildēt

Kas tas par ārprātu? Eu čaļi, Jūs esat aizmirsuši pārsegu pieskrūvēt!

felix65 14.augusts 2017 15:33
3 0 Atbildēt

Izskatās, ka konstruktori ir paļāvušies uz to, ka krieviem cietas galvas.

dsa 14.augusts 2017 15:54
1 8 Atbildēt

Ideāls aperāts mūsu armijai un klimatam. Par viena norakstīta H1 cenu var iepirkt 10 Ņivas un apjāt vismaz 20 lempīgos H1. Kamēr tas H1 ieņems šaušanas pozu, ja vispār paspēs ieņemt , tikmēr jau viena Ņiva šim no aizmugures, otra no priekšas un trešā no augšas.

viencexperc 14.augusts 2017 19:08
5 1 Atbildēt

Es sen esmu teicis, ka Latvijai nevajag vecas armijas mašīnas. Daudz labāk ir iepirkt patastos, civilos džipus ( ne sūda ņivas, kuras nevar tikt tur, kur subaru outbeks tiek). Tādu auto, kuru mums ir daudz. Piemēram - grand cherokee. Sapirkt daudz, sapirkt daudz rezerves daļas, apmācīt cilvēkus, kas varētu veikt apkopes un remontus.

Mērķis - uztaisīt armiju mobilu. Lai būtu nevis daži veci zviedru kravas auto, kaut kādas izlūkmašīnas, bet pārējā armija bez maz iet ar kājām.

Visu uzsvaru likt uz mobilitāti, prettanku mobilām raķetēm. Lai būtu tā kā grāmatās raksta

Uz nodaļu (septiņiem cilvēkiem) BŪTU viens granātmetējnieks ( ar mobilo raķešu sistēmu un būtu snaiperis vai ložmetējnieks). Un divi džipi. Tas būtu daudz labāk, nekā kā tagad.

viencexperc 14.augusts 2017 19:16
0 0 Atbildēt

Viss krievu armijas spēks balstās uz 70-to gadu T72 un T80. Jā, ir "četri" t90, "divi" T92,bet to ir maz. Ukrainā mēs redzējām, kā tie 70-tie un 80-tie, BTR un BTR-2 šķīda no visiem ieročiem. Esmu pārliecināts, ka sašķīstu pat no 40-to gadu vācu faustpatronas. Tāpēc pret tādiem džipiem ar spēcīgām, kaujasspējīgām vienībām, kuras darbotos visur, un to būtu daudz, krievu tanki un helihopteri šķīstu uz nebēdu.

viencexperc 14.augusts 2017 19:27
3 0 Atbildēt

Jau Līča karā ( 1990.ajā kad Irāka iebruka Kuveitā, un ANO ( nevis NATO) devās Kuveitai palīgā, un angļu čelendžer bruņumašīnas ( !!!) kopā ar amerikāņu ābramiem mazākā skatā sasita visu Irākiešu t -72 armiju, bez gaisa atbalsta, un amerikāņu komandieri atzina, ka T72 ir jau novecojis tanks. Tas bija 1990ajā gadā. 2015.ajā tie karoja ukristānā, bet 70 procentu krievu tanki ir t72.

Visā Irākas- Afganistānas pret ASV karu laikā amerikāņi zaudēja tikai dažus desmitus tanku. Pārsvarā tie bija uzspridzināti ar aviobumbām ( kā mīnas) daži pat iznīcināti nejauši ( paši savējos kļūdas pēc) bet daži ar tādiem ieročiem, kuri krievijā ir tikai elites vienībās, vai vispār nav ( jo hezbolli un daeš karo ar rietumvalstu ieročiem)

dsa 14.augusts 2017 19:46
0 4 Atbildēt

Noslauki degunu...

Cik amīšiem izmaksāja viena diena Irākā, precīzāk, cik lieli bija viņu zaudējumi? Kādreiz presē pavīdēja cipars 6 miljoni bakšu. Un cik viena diena izmaksāja irākiešiem?

Jā, amerikāņi varbūt nezaudēja daudz tehnikas vienību, bet viņi zaudēja dakuja dzinējus, rezerves daļas u.c. aprīkojumu dēļ tāda sīkuma kā tuksneša smiltis. Apgādes vienības knapi spēja piegādāt un nomainīt tos arhaiskos mēslus. Kamēr irākietis ietinies palagā ar AK-47 pļāva bez problēmām.

Un gala beigās kurš tad uzvarēja to karu...???

dsa 14.augusts 2017 19:23
1 4 Atbildēt

Balstīt armiju uz grand cherokee, būtu kā daudzreiz lietot vienreizējos cimdus. Tad jau nu točna Ņivas labāk. Par viena

čibrika cenu var nopirkt vismaz 10 Ņivas un pāris paletes ar rezerves daļām. Nahren mums vajag atbalstīt kautkādu svešu kontinentu autobūvi, je tepat blakus var dabūt auto gandrīz na haļavu. Krievi jau ir pierādījuši, ka ar vecu tehniku spēj uzvarēt jebkuru karu...

viencexperc 14.augusts 2017 20:30
2 0 Atbildēt

Ja mēs neskatīsimies uz parametriem, bet ieslēgsim loģiku, tad nav prātīgi iegādāties lietas no potenciālā agresora. Krievijas lielākais ienaidnieks pēc ASV, ir Latvija. Ja arī būs kādreiz karš mūsu valstī, tad vislielākā varbūtība, ka ar krieviju. Nesaku, ka būs, bet varbūtība ir lielāka, nekā karš ar norvēģiem. Un ko vajadzēs darīt, kad ņivas sāks lūzt, un vajadzēs detaļas. Prasīsi krieviem? Cik eiropā ir krievu ņivu rezerves daļas. Tas pats ar visu pārējo.

Vai var kara laikā iet pie otras puses un mēģināt noslēgt jaunu līgumu par patronu iegādi?

dsa 14.augusts 2017 20:48
1 2 Atbildēt

Latvija nav ienaidnieks, bet tikai sētas posms, kam pārkāpt... Mums nav resursu ko atņemt. Bez tam, pie mums ir tāds Krievijas piķis ieguldīts, ka to postīt, nu nezinu. Daudz lielāku efektu var panākt ar energoresursu blokādi vai hakeru uzbrukumiem.

Un gribi teikt, ka kara laikā čibrikiem detaļas varēs dabūt stundas laikā? Trumpis ar starpkontinentālo raķeti tās atsūtīs? Ņivu un to detaļu Eiropā varētu būt pat vairāk kā čibriku. Un izveidot patsāvīgu detaļu stocku Ņivām būs daudz, daudz lētāk. Ņemot vērā vēl to, ka tās ir savietojamas ar veselu kaudzi citu VAZ izstrādājumu un pat "inomarku". Un pa lielam ņemot, Ņivai vispār nav kam lūzt. Un to var ļoti viegli pārbūvēt citu auto detaļu lietošanai.

Tā kā, nedirs par lietām, par kurām nojauta ir tik cik melns aiz naga...

viencexperc 14.augusts 2017 21:38
1 0 Atbildēt

Un Latvija ir ienaidnieks. Krievi pat sūta savas lidmašīnas un kuģus spiegot Latvijas robežas.

Asv spiego no kosmosa ar satelītiem. Sūta bildes no Krievijas armijas bāzēm, kur stāvēja vai nestāvēja tas slavenais pasažieru lidmašīnu notriecējs - buks, bet krievi tērē soļarku, lai ar savām 70to gadu lidmašīnām spiegotu latvijas zemessargu pārvietošanos.

Bet es to jeepu pieminēju kā piemēru. Ko tu ieciklējies? Ir taču citi "džipi" - landkruizaki, f150, petroli, patfinderi... utt.

viencexperc 14.augusts 2017 21:26
2 1 Atbildēt

Tak tu ar ņivu braukā? Es domāju, ka 1996 ā gada bmw 316. Bet ņiva, tas ir vēl sliktāk.

Lūzeris.

dsa 14.augusts 2017 21:51
1 4 Atbildēt

Kārtējo reizi apdirsies, ko?

Kanibaals 15.augusts 2017 0:38
0 0 Atbildēt

Armija nav tikai armija, ir vēl arī zemessargi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti