Elektriskais “Porsche” maksās 90 000 eiro 7

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 18.septembris 2017 14:08

“Porsche” pirmais elektromobilis maksās aptuveni tikpat daudz, cik četrduvju kupeja “Panamera”, intervijā žurnālistiem atklājis vācu kompānijas izpilddirektors Olivers Blūms. Tas nozīmē, ka Vācijas tirgū cena varētu sākties no atzīmes 90 000 eiro.

Blūms pastāstījis, ka elektriskās piedziņas sporta auto, kas tiek veidots uz koncepta „Mission E” bāzes, tirgū nonāks 2019.gada beigās. Šim modelim nebūs versijas ar iekšdedzes motoru – vien dažādas jaudas elektromotori. Sekojot “Porsche” tradīcijām, „Mission E” sērijveida modelis būs pieejams dažādās versijās, piemēram, S vai GTS, bet vēlāk pircējs varēs izvēlēties arī dažādu tipu virsbūves. Kompānijas modeļu gammā tam atvēlēta vieta pa vidu “Panamera” un 911.

Koncepts “Mission E” tika parādīts 2015.gada Frankfurtes autoizstādē. Automašīna bija aprīkota ar diviem elektromotoriem, kas attīsta 608 Zs kopējo jaudu, pilnpiedziņu un aktīvās piekares vadības sistēmu.

Ražotājs bija norādījis, ka 100 km/h “Mission E” var sasniegt 3,5 sekunžu laikā, bet maksimālais ātrums ir 250 km/h.

Zināms, ka sava pirmā pilnībā elektriskā modeļa projektam vācu kompānija atvēlējusi 700 miljonus eiro.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Bils 18.septembris 2017 14:15
6 1 Atbildēt

Un cik varēs nobraukt km ar vienu uzlādi? tas ir pats galvenais jautājums!

viencexperc 18.septembris 2017 14:46
6 0 Atbildēt

Kāpēc vajadzēja taisīt sporta kupeju, ja tesla sedans tāpat ātrāks. Lai nesanāk apkaunoties porše īpašniekam. Varēja atstāt panameras virsbūvi, vai taisīt ātrāku.

anonimikis 18.septembris 2017 15:32
3 2 Atbildēt

Tie, kas var atļauties šādu Porsche, nestrādā sev par šoferi un nesēž stundām pie stūres. Ar to pārvietojas īsus gabalus. Tā kā uzlāde viņiem pietiks jebkuram braucienam.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti