Jauns rekords - Porsche atgūst Nirburgringas karaļa titulu (+ video) 5

 
iAuto | 27.septembris 2017 13:06

Porshe 911 GT2 RS ar Porsche testa pilotu Larsu Kernu un Niku Tandiju pie stūres uzstādījuši jaunu Nirburgringas trases rekordu varenauto ar pielaidi koplietošanas ceļiem.

Abi piloti veica vairākus apļus, kas ātrāki par 6:50, labākajā mēģinājumā liekot hronometram apstāties pie 6:47, 3 minūtēm un pārrakstot Lamborghini Huracan Performante līdzšinējo rekordu (6:52 minūtes)

Porshe uzsver, ka 700 Zs jaudīgais 911 GT2 RS bija aprīkots ar standarta Michelin Pilot Cup 2 riepām, bet statistiķi aprēķinājuši, ka vācu varenauto vidējais ātrums 20,6 km garajā aplī bijis 184 km/h.

Interesanti, ka vienā no Nirburgringas trases sekcijām Porshe 911 GT2 RS ar kādreizējo F1 pilotu Marku Vēberu pie stūres sasniedzis maksimālo ātrumu 336 km/h, kamēr Lambo šajā vietā spējis uzrādīt vien 304 km/h. 

Lamborghini Huracan Performante tagad noslīd uz ceturto vietu kopējā ragā (2.vieta koplietošanas ceļu varenauto segmentā), taču notur aiz sevis Porsche 918 Spyder.

 
Visi komentāri
 
dsa 27.septembris 2017 15:21
2 1 Atbildēt

Kaut kāds arhaistisks motors bez turbīnām. Auto visu laiku kratās. Izskatās, ka ļoti nestabils. Cita lieta mans BMW. Ļoti stabili turās uz ceļa pat braucot uz 90 km/h. Un tajā daudz tehnoloģiju.

Bb 27.septembris 2017 16:08
0 1 Atbildēt

Pirms raksti noskaidro faktus, shim porsche ir 2 turbiinas !!!

viencexperc 27.septembris 2017 15:32
2 1 Atbildēt

Uzreiz elektro auto antifaniem gribu pateikt vienu lietu:

NextEV Nio EP9 laiks ir 6:45.90

Tas ir elektroauto.

klm 27.septembris 2017 17:09
3 1 Atbildēt

Tā ir miskaste, kurai nav ES sertifikācijas.

leDev 29.septembris 2017 11:43
0 0 Atbildēt

Manliekas tu neesi bijis uz to trasi...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti