Hitlera parādes "Mercedes" nonāk pārdošanā (+ FOTO) 8

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 21.decembris 2017 8:23

Nākamā gada janvārī ASV pilsētā Skotsdeilā tiks izsolīts "Mercedes-Benz 770K Grosser Offener Tourenwagen" – spēkrats, kas savulaik izmantots kā Ādolfa Hitlera parādes mašīna.

Automobilis uzbūvēts saskaņā ar Hitlera un viņa personīgā vadītāja Ērika Kempka prasībām un ieteikumiem. Mercedes uzstādīts 30 mm bruņu vējstikls, biezāki virsbūves un grīdas paneļi, kā arī īpaši aizsargāta sekcija automobiļa aizmugures daļā, kuru var pacelt un nolaist pēc vajadzības. Spēkrata motortelpā atrodas 7,7 litru rindas astoņcilindru dzinējs, kas attīsta 230 Zs un darbojas pārī ar piecu pakāpju mehānisko pārnesumkārbu.

 Pavisam tika izgatavoti 203 "Offener Tourenwagen", taču līdz mūsdienām saglabājušies vien pieci, no kuriem trīs ir privāto kolekcionāru īpašumā. Savulaik šādi automobiļi atradās arī Japānas imperatora Hirohito, Norvēģijas karaļa, diktatoru Anotoniu di Oliveira Salazara un Fransisko Franko garāžās. Ādolfa Hitlera vajadzībām konkrētais eksemplārs izmantots no 1939.gada oktobra līdz 1941.gada maijam.

1945.gadā Hitlera parādes mašīna tika pārvesta uz ASV un vairākas reizes mainīja īpašniekus, kādu laiku uzglabājoties arī Lasvegasas "Imperial Palace" kolekcijā un Čikāgas muzejā. 

 
Visi komentāri
 
viencexperc 21.decembris 2017 10:59
16 1 Atbildēt

Tādam auto ir jābrauc parādēs, nevis jāstāv muzejā.

atrabotka 21.decembris 2017 13:16
2 6 Atbildēt

+1 Skaists auto. Hitlers zināja ar ko brauc. Vāciešiem kauns no savas vēstures, labāk bēgļiem kājas mazgās un iedos savas meičas "palietot"

VēSTURNIEX ( viencexperc) (R) 21.decembris 2017 13:31
8 1 Atbildēt

Divas reizes izglāba Eiropu, bet kaunējas.

1,-o reizi no arābu kalifāta, kad tas kontrolēja jau visu D-Eiropu, daļu Lielbritānijas, tieši ģermāņu tautas to apturēja un tad patrieca prom.

2,o reizi gribēja izglābt no aziātiem un afrikāņiem.

Bet nesanāca. Sabiedrotie pusi eiropas atdeva aziātiem, bet otru - piebāza ar afrikāņiem.

Ādolfs 21.decembris 2017 13:35
1 13 Atbildēt

Nevis divas reizes gribēja izglābt Eiropu, bet divas reizes gribēja to likvidēt, atstājot tikai "tīro" rasi.

viencexperc 21.decembris 2017 17:55
1 0 Atbildēt

Eiropā dzīvo eiropeīdā rase, ja kas. Negroīdā dzīvo Āfrikā, bet mongoloīdā - Āzijā.

dodge 21.decembris 2017 19:12
3 6 Atbildēt

Un amerikoanīdā amerikā??? Pipec, lohs...

Hitlers bija normāls korišs. Šķiroja pēc uzvārdiem. Ja būtu savu lietu novedis līdz galam, tad nu jau gandrīz gadus 80 nebūtu ne Latvijas, ne latviešu. Jo Hitlers iznīcināja ienaidniekus, bet Staļins savējos. Tādēļ mēs izdzīvojām.

vadonis 21.decembris 2017 18:02
11 1 Atbildēt

Mazāk klausies, ko tev borē ausīs vecmāmiņa, bet pats padomā ar galvu. Tāpēc jau galva domāta, lai ar to domātu.

Es jau saprotu ( pēc komentāra), ka gribētu lai 40,to gadu notikumu vietā, pa Parīzes ieliņām soļotu stepju aziāti Staļina pakļautībā, un nometnēs aziātu vietā sēdētu latvieši, dāņi, norvēģi un citi "baltie". Nē, nesēdētu. Brauktu uz Sibīriju.

Es jau zinu, ka pats klusītēm par to sapņo, bet redzi, fīrera dēļ tā nenotika. Aziāti pārņēma tikai pusi eiropas.

dodge 21.decembris 2017 19:39
0 3 Atbildēt

Nu bet tas aziātu pīrādziņš taču tev garšo, ai kā garšo! Pat gandrīz 30 gadus esot uz brīvām kājām, joprojām viņā kod ar siekalām uz lūpām. Tas tev nav ģešmanskijs amerikāņu pīrāgs...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī?

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti