Trīsasu MAN cenšas sasniegt 7 km augsta vulkāna virsotni (+ VIDEO) 6

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 22.decembris 2017 10:47

Kompānija Rheinmetall MAN, kas nodarbojas ar militārās autotehnikas ražošanu, publicējusi vairākus video, kuros iemūžināts mēģinājums uzstādīt jaunu Ginesa rekordu, sasniedzot gandrīz 7 km augstā Čīles vulkāna Ojos del Salado virsotni ar automašīnu.

Rheinmetall MAN cerēja sasniegt 6690 m augstumu, pārspējot iepriekšējo sasniegumu par 15 metriem. Tas tika sasniegts 2014.gadā, piedaloties vienam no pašreizējās ekspedīcijas dalībniekiem.

Šī gada ekspedīcija startēja novembra vidū - no 4300 m augstumā izvietotās Laguna-Verde bāzes nometnes. Vispirms tika sasniegta nometne Atakama HC1, kas atrodas 900 m augstāk, bet decembra sākumā rekorda tīkotājiem izdevās nokļūt līdz 6150 m augstumam, kad tālākajiem nodomiem svītru pārvilka nepiemērotie laika apstākļi.

Rheinmetall MAN nedomā padoties un mēģinās nosprausto mērķi sasniegt tuvākajā nākotnē.

Video redzams, ka ceļš uz virsotni ir ārkārtīgi grūts un sarežģīts – automašīnām jārāpjas ne vien stāvos kāpumos, bet jāpārvar arī ledus sablīvējumi un akmeņu krāvumi, turklāt kārtējā augstuma robeža ne vienmēr padodas uzreiz kā plānots – bieži vien vulkāna iekarotājiem jāatgriežas atbalsta nometnē un piemērotos apstākļos jāmēģina vēlreiz.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 22.decembris 2017 11:17
9 2 Atbildēt

"slavenais" tanks ARMATA, ko vatņiki dēvē par ūber krutu, šai firmai ( Rheinmetall) pasūtīja stobru.

Armata taču plānojas kā tanks, kuram analogu nav. Tāpēc stobru iegādājas no vāciešiem, lai tas būtu kā leopard 2 tanks, citiem vārdiem sakot - "analogov ņet".

Tagad, sankciju dēļ stobru nepiegadās, tāpēc krievu puse ar ušakovu priekšgalā ir neapmierināta par tādiem Reinmetāla sasniegumiem.

dodge 22.decembris 2017 13:01
2 3 Atbildēt

Nu tev atliek tikaI ieziepēties, gaidot krievu ar vācu stobru...

Kā nesen izteicās viena NATO virsniece, tad NATO nepietiks cinka zārku, ja krievs to stobru pavērsīs pret NATO.

viencexperc 22.decembris 2017 15:36
6 0 Atbildēt

Tu ilgi domāji līdz izdomāji?

Tas arī ir vienīgais iemesls kāpēc Krievija vēl nav iekarota. Jau kopš 50,tajiem gadiem Krieviju plānoja iekarot divas reizes.

Paskaties kartē. Ja kaut viena no 100 bumbām vai raķetēm nokritīs kaut kur Nīderlandē, beļģijā, Reinas - rūras apgabalā, utt būs daudz līķi. Eiropa ir pārapdzīvota ar lielu civiliedzīvotāju blīvumu. To saprot visi TĀPĒC baidās no Krievijas. Ne jau no militārās "varenības".

Bet tu laikam ilgi domāji un skatījies ko runā kaut kādi ģenerāļi.

dodge 22.decembris 2017 17:02
1 1 Atbildēt

Un kura tad būtu tā militāri varenā valsts, ASV vai??? Tā, kura nespēj uzvarēt nevienu karu, kura nespēj samaksāt pensiju saviem veterāniem, spiežot viņus dzīvot kā bomžiem, dirst dvēselē kritušo karavīru mātēm? Tā točna ir varenība! Viena irākieša/afgāņa izkūpināšanai iamantot vismaz 10 pilnā ekipējumā bruņotus jūras kājniekus artilērijas atbalstā. Nu ļoti vareni! Aš asaras acīs saskrēja no tādas varenības. Tik to, ka tas afgānis ietinies palagā ar paštaisītu nazi griež galvas un izlaiž zarnas kājniekam, to tie varenie gan slēpj. No visiem. To, ka eksprespasts pārsvarā vadā cinka zārkus arī slēpj. Nu pipec varenība. Varenība mūsdienās nav stobra garumā, patronu skaitā vai iztērētajos miljonos cinka rūpniecībā. Varenība ir spēja iedzīt otrā bailes jau paskatoties vien, pat neuzsākot komunikāciju. Tā pati sūda hipnoze ir vēsturē atsājusi lielākas pēdas kā visi kari kopā.

Tā kā visa tā man lielāks, resnāks, līkāks ir vienkārši plika diršana. Ja tev nav iekšas, tad tev nav nekā!

p.s. tā kā izšņauc degunu un sāc mīnusot!

viencexperc 23.decembris 2017 18:14
0 0 Atbildēt
DALJNOBOJS 22.decembris 2017 13:57
7 0 Atbildēt

ja būt mež vedējs uz tāda bāzes forvarderu nevaidzēs.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti