Jaunie Kia modeļi Stinger un Stonic saņem piecu zvaigžņunovērtējumu par drošību (+ VIDEO) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

BPS PR | 22.decembris 2017 10:36

Jaunais Kia Stinger fastbeka sporta sedans un Kia Stonic kompaktais krosovers ir saņēmuši Euro NCAP maksimālo - piecu zvaigžņu drošības novērtējumu sadursmes gadījumos.

Šim augstākajam piecu zvaigžņu vērtējumam no Euro NCAP kvalificējas visi Stinger modeļi, kā arī visi Stonic modeļi, kas aprīkoti ar Kia papildu aktīvās drošības tehnoloģijām.

Neatkarīgā drošības pārbaudes organizācija piešķīra Stinger modelim 93% punktu par pieaugušo pasažieru aizsardzību, 81% par bērnu aizsardzību, 78% par gājēju aizsardzību un 82% punktu jaunajā kategorijā “Drošības palīgsistēma” (“Safety Assist”).
Stonic, kas papildināts ar Kia modernā transportlīdzekļa vadītāja atbalsta pakotni (Advanced Driving Assistance Pack) tika piešķirti novērtējumi - 93% punktu par pieaugušo aizsardzību, 84% punktu par bērnu aizsardzību, 71% - par gājēju aizsardzību un 59% - kategorijā “Drošības palīgsistēma”.

Šo novērtējumu palīdzējis sasniegt Stinger virbūvē izmantotais īpaši augstas izturības tērauds (Advanced High Strength Steel - AHSS), kas apvienots ar standarta ietilpības drošības spilveniem (Stonic modelī - sešiem, Stinger modelī - septiņiem) un plašu pasīvo, kā arī aktīvo augsto tehnoloģiju drošības elementu klāstu.

Euro NCAP atzinīgi novērtēja abas automašīnas, kurām sadursmes gadījumā pasažieru nodalījumi paliek nemainīgi, nodrošinot paaugstinātu aizsardzības līmeni dažādu kategoriju pasažieriem katrā sēdvietā. Jo īpaši Stinger pasažieri ir labi aizsargāti no smagiem triecieniem galvas apvidū, kamēr gājēju trieciena efektu būtiski samazina dzinēja pārsega izvietojums. Autonomā avārijas bremzēšanas sistēma (AEBS) palīdz gan Stinger, gan Stonic modeļiem izvairīties no jebkādas ietekmes testēšanas laikā kategorijā “Drošības palīgsistēma” *.

Euro NCAP piecu zvaigžņu drošības vērtējums attiecas uz ikvienu Stinger modeli, ieskaitot visus benzīna un dīzeļa dzinējus, kā arī pilnpiedziņas un aizmugures riteņu piedziņas konfigurācijām. Tāpat piecu zvaigžņu vērtējums attiecas uz visiem Stonic, kas aprīkoti ar Kia modernā transportlīdzekļa vadītāja atbalsta pakotni (Advanced Driving Assistance Pack).**

Augsto tehnoloģiju aktīvās drošības funkcijas

Stinger ir pieejams ar Kia jaunākajām modernās transportlīdzekļa vadītāja atbalsta sistēmām (Advanced Driver Assistance Systems - ADAS), savukārt ikviena automašīna jau standarta aprīkojumā ir ar transportlīdzekļa stabilitātes vadības sistēmu (VSM), elektroniskās stabilitātes kontroles sistēmu (ESC), priekšējās sadursmes brīdinājuma sistēmu, palīgsistēmu, lai izvairītos no priekšējās sadursmes un atpazītu gājēju, viedā kruīza kontroles sistēmu (Smart Cruise Control) ar Stop&Go, Joslu saglabāšanas palīdzības sistēmu (Lane Keeping Assist), Aktīvo motora pārsegu (Active Bonnet) un Intuitīvo staru kūļa pielāgošanas sistēmu (High Beam Assist - HBA). Citas pieejamās ADAS funkcijas vēl ietver Aizmugurē šķērsojošās satiksmes bīstamības brīdinājumu (Rear Cross-Traffic Collision Warning), apkārtskata monitoru ar palīgu automašīnas novietošanai stāvvietā maza ātruma manevriem un aklā punkta sadursmes brīdinājuma sistēmu (Blind Spot Collision Warning).

Stinger standarta aprīkojumā iekļauts novatoriskā Vadītāja uzmanības brīdinājuma (Driver Attention Warning – DAW) sistēmu, lai novērstu izklaidīgu vai miegainu braukšanu. Eiropā tiek uzskatīts, ka gandrīz ceturtdaļai no visiem satiksmes negadījumiem ar letālu iznākumu, galvenais iemesls ir nogurums.*** Sistēma uzrauga vairākas transportlīdzekļa vadītāja darbības un atskaņo brīdinājuma signālu, ka arī parāda vizualizāciju panelī, ja tiek konstatēts, ka vadītājs nekoncentrējas.

Stonic modelim pieejamās ADAS tehnoloģijas ietver: Sistēmu, lai izvairītos no priekšējās sadursmes un atpazītu gājēju, aklā punkta sadursmes brīdinājuma sistēmu (Blind Spot Collision Warning) ar Aizmugurē šķērsojošās satiksmes bīstamības brīdinājumu (Rear Cross-Traffic Collision Warning), brīdinājumu par izbraukšanu ārpus kustības joslas (Lane Departure Warning). Joslu saglabāšanas palīdzības sistēma (Lane Keeping Assist) Stonic pircējiem būs pieejama no 2018. gada vidus. Vadītāja uzmanības brīdināšanas (DAW) sistēma ir pieejama papildaprīkojumā, tikmēr standartaprīkojumā iekļautas transportlīdzekļa stabilitātes vadības sistēma (VSM) un elektroniskās stabilitātes kontroles sistēma (ESC).

Pārdošanā ar Kia 7 gadu, 150 000 km garantiju
Kia Stinger un Stonic tagad tiek pārdoti visā Eiropā. Stinger ir pieejams ar visu riteņu vai aizmugures piedziņu un dažāda tilpuma benzīna un dīzeļdzinējiem. Augstas veiktspējas 3,3 litru divu turbokompresoru V6 benzīna dzinējs padara to par jaudīgāko un ātrāko Kia modeli. Visi dzinēji ir aprīkoti ar astoņu ātrumu automātisko pārnesumkārbu.

Stonic ir aprīkots ar virkni Kia vismodernāko benzīna un dīzeļdzinēju, kas paredzēts, lai maksimāli palielinātu mehānisko efektivitāti, veiktspēju un vadāmību. Katrs Stonic dzinējs standartaprīkojumā ir aprīkots ar manuālo pārnesumkārbu.

Kā ikviens Kia modelis, arī Stinger un Stonic tiek pārdoti standartaprīkojumā ar uzņēmuma unikālo 7 gadu, 150 000 km garantiju.

Redaktora piezīme
* Autonomā avārijas bremzēšanas sistēma (AEBS) ir palīgsistēma un tā neatbrīvo vadītāju no atbildības par drošu transportlīdzekļa vadību jebkurā laikā. Vadītājam ir jāpielāgo braukšanas stils savām personīgajām braukšanas spējām, ceļu satiksmes noteikumiem un braukšanas apstākļiem. AEBS nav paredzēta autonomai automobiļa vadīšanai.
**Stonic modeļi bez modernā transportlīdzekļa vadītāja atbalsta pakotnes (Advanced Driving Assistance Pack) iegūst trīs zvaigžņu vērtējumu
*** “Miegainums pie stūres ”, Association des Sociétés Françaises d'Autoroutes & Institut National du Sommeil et de la Vigilance, Jūnijs 2013

 
Visi komentāri
 
viencexperc 24.decembris 2017 7:10
2 0 Atbildēt

Te tā jūsmo par 5 zvaigznēm, bet nav pierakstīts, ka tik un tā atpaliek no ķīniešu Qoros 3 sedana, kurš tika ražots aš 2013,ajā gadā.

Vienīgā lietam, kur tie stringi ieliek ir gājēju drošība par 1%, un par 1% drošības asistentos.

Bet tas stoniks savāca 3 zvaigznes. 5 zvaigznes savāc stonika maksimālā apprīkojuma versija ( safety pack).

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 21

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti