"Toyota" un "Mazda" ASV kopīgi būvēs jaunu ražotni 5

 

Foto: Ilustratīvs attēls; iAuto.lv

Nozare.lv | 11.janvāris 2018 9:56

Japānas autobūves uzņēmumi "Toyota" un "Mazda" trešdien paziņoja, ka ASV kopīgi būvēs 1,6 miljardu dolāru (1,3 miljardu eiro) vērtu rūpnīcu.

Jau augustā kompānijas atklāja ieceri Huntsvilā, Alabamas štatā, būvēt rūpnīcu, kas nodarbinās līdz 4000 cilvēku.

Ražošanu šajā rūpnīcā paredzēts sākt 2021.gadā. Tāpat "Toyota" un "Mazda" arī plāno kopīgi izstrādāt tehnoloģijas elektriskajiem automobiļiem.

Jaunā rūpnīca spēs saražot 300 000 automašīnu gadā, ražošanu sadalot līdzvērtīgi starp abiem uzņēmumiem, lai ražotu "Toyota Corolla" un "Mazda" jauno krosovera modeli, kas paredzēti Ziemeļamerikas tirgum.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 11.janvāris 2018 17:57
1 0 Atbildēt

Laikam Trumpja nopelns. Ja ASV prezis joptojām būtu tas nēģeris, tad ražotne celtos Meksikā, jo darbaspēks tur lētāks. Tikai varenais Trumpis var uzsist kulaku uz galda.

m.tvnet.lv/auto/auto_pas...upnicu_meksika

dodge 12.janvāris 2018 8:39
0 1 Atbildēt

Viņš uzsita ar kulaku pa savu ražotāju galdu, precīzāk, iespēra savējiem pa olām. Viņš neredz tālāk par savu degunu, tā ir viņa problēma. Eiropas un Āzijas autoražotāji pārpludina ameriku ar saviem nekādiem standartiem neatbilstošajiem auto (kas izrādās tomēr ir labāki par tur ražotajiem). Tagad ar Trumpa atbalstu vēl vairāk varēs izspiest vietējos, peļņa būs daudz lielāka, jo ražos uz vietas no vietējiem pārkausētajiem dodžiem un ar lēto meksu rokām. Varēs konkrēti apslaukt amerikāņus. Tas tikai priecē.

viencexperc 12.janvāris 2018 16:35
0 0 Atbildēt

Es zinu, ka tev nepatīk Trumpis. Nu pasūtīja viņš tavu dzeržavu dirst. Nu un? To jebkurš sūta dirst, izņemot poliju un baltijas valstis. Pat baltkrievu batjka pasūtīja vovu dirst, pārdodot ukraiņu armijai transporta mašīnas, lai vuņi varētu cīnītues ar seperiem. Tāpēc vari to nerakstīt katru reizi.

Nu ir asv varenāka, bagātāka un stiprāka par krieviju. Neko tu nepadarīsi ar saviem komentāriem.

dodge 12.janvāris 2018 17:31
0 0 Atbildēt

Jā, amerika ir varenākā valsts pasaulē, tikai uz papīra, CNN ziņās, youtubē (amerikas) un dzeltenajā presē... Un tā arī paliks, pūt cik gribi vai stum cik gribi to melno dicku sev ānusā.

dodge 12.janvāris 2018 8:44
0 1 Atbildēt

Staro citu, vakar redzēju dīvainu auto.

FK-9966

Izskatījās pēc reno, bet reno viņu izkoda. Kas tas tāds ir???

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti