Hyundai „inteliģentais kokpits” zvanīs dakterim un ieslēgs kafijas automātu mājās 3

 
iAuto | 14.janvāris 2018 6:21

Lasvegasas CES (Consumer Electronics Show) izstādē Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai nodemonstrējis savu nākotnes automobiļu salona iekārtojumu. Dažas šī risinājumu funkcijas tiks iekļautas jau šovasar tirgū gaidāmā ūdeņraža degvielas šūnu auto Hyundai Nexo konstrukcijā.

Hyundai risinājums Intelligent Personal Cockpit Technologien piedāvā vēl vairāk komforta un vēl vairāk drošības tiem, kas brauks ar ražotāja automobiļiem.

Tagad ar balsi varēs vadīt ne tikai vienkāršākās darbības, kā klimatkontroles, jumta lūkas un durvju slēdzeņu pārvaldīšanu, bet, piemēram, arī Smart-Home funkcijas (ieslēgt gaismu, kafijas automātu, noregulēt temperatūru utt).  

Tehnoloģija atpazīst vadītāju, noregulē sēdekļus, spoguļus un stūri pēc tā auguma un svara parametriem, ieslēdz viņa iecienīto radio staciju vai mūzikas izlasi. Sistēma atgādina dienas plānu vai tikšanās laikus, piegādā aktuālo satiksmes informāciju.

Ar sēdeklī un stūrē iebūvēto sensoru palīdzību tā “uzzin” par vadītāja sirdsdarbību un iespējamo stresa vai krīzes stāvokli. Ja vien vadītājs vēlēsies, mūzikas iekārta sāks atskaņot nomierinošu mūziku, samazinās gaismu salonā un savienos tālruni ar ārstu. Lai izkāptu no automašīnas, pietiek ar diviem impulsiem durvju virzienā un tās atdarīsies pašas.  

Ūdeņraža degvielas šūnu SUV Hyundai Nexo (2018.gada vasara) būs pirmais modelis, kas iegūs dažas inteliģentā kokpita funkcijas. Tas nozīmē, ka ar multifunkciju stūres pogu vai balss palīdzību vadītājs varēs pārvaldīt radio, tālruņa, navigācijas, jumta lūkas, klimatkontroles un durvju atvēršanas darbību.    

Hyundai Nexo

Hyundai Nexo

 
Visi komentāri
 
viencexperc 14.janvāris 2018 9:05
5 11 Atbildēt

Kamēr tas ārsts no Dienvidkorejas atbrauks, būs par vēlu.

BMW 14.janvāris 2018 9:16
3 0 Atbildēt

Pārāk daudz elektronikas, tas nav labi. To varu teikt no savas pieredzes. Mans e39 nosvila, bet mana draudziņa e36 sakusa vadi. Labi, ka veica dzinēja kapremontu un ieraudzījām.

dodge 14.janvāris 2018 9:22
0 2 Atbildēt

Stulba amerikāņu mašīna. Laikam Trampis iedeva dotācijas, un hjundajs sabāza vw tehnoloģijas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti