"Tesla" autopilotu var apmānīt apelsīns (+ VIDEO) 13

 
iAuto | 19.janvāris 2018 11:20

Kāds "Tesla Model S" īpašnieks ievietojis "Youtube" video, kurā parāda, kā "Tesla" autopilotu apmānīt ar apelsīna palīdzību.

Saskaņā ar instrukciju, aktivizētas autonomās braukšanas sistēmas laikā vadītāja rokām jābūt uz stūres, taču izrādās, ka smalko sistēmu var samērā vienkārši apmānīt. Šim nolūkam starp stūres aplodu un centru jāiespiež apelsīns un vadītāja rokas ir brīvas, bet mašīna braukt, kur tai norādīts.   

Jāatzīmē gan, ka video autors nerekomendē šādu paņēmienu un viņa “pamācībai” ir tikai informatīva nozīme.

Ražotājs ne reizi vien atgādinājis, tostarp masu medijos, ka autopilota sistēma nav pilnvērtīgs vadītāja aizstājējs un tā jāuztver kā šofera palīgs.   

 

 

 
Visi komentāri
 
iciks 19.janvāris 2018 12:37
9 0 Atbildēt

Ja rokas uz stūres, tad kāda jēga no autopilota?

viencexperc 19.janvāris 2018 12:40
2 1 Atbildēt

man jau liekas, ka roku turēšana uz stūres tik un tā neko nedod.

Vai nu tu stūrē, vai nē. Ja tu turi rokas uz stūres, tad autopilotam zūd jēga. Gulēt tāpat nevar. Iemigsi un rokas atlaidīsi, bet pat ja neiemigsi, tik un tā nepaspēsi noreaģēt, ja kas notiks. Vai nu tu stūrē, vai nē.

Rexx 19.janvāris 2018 12:41
1 1 Atbildēt

Autonomās braukšanas sistēmas , manuprāt, nav drošības iemiesojums. Domāju, tas nesagādātu īpašas grūtības kādam ļaunprātīgi izpildīt kādu autonomi braucošu mašīnu vadības pārņemšanu kaitnieciskas darbības veikšanai.

WONDERWHY 20.janvāris 2018 10:30
1 0 Atbildēt

To jau tagad var izdarīt ar elektroniku pārbāztām mašīnām.

msh 20.janvāris 2018 20:51
1 0 Atbildēt

Autopilotu padarīja iespējamu mūsdienu datorizētie mašīnu mezgli - pēdējo desmit gadu ražojuma premiuma mašīnas no šitās teslas atšķiras tikai ar to, ka tajās nav modulis ar autopilota vadības funkciju - pārējais ir - elektrisks stūres pastiprinātājs ar vadības bloku, kurš griež riteņus vadoties pēc attiecīga devēja, motora vadības bloks, kurš maina motora attīstīto griezes momentu, vadoties pēc pedālim piestiprināta devēja, kārba, kas slēdzas vadoties pēc motora apgriezieniem, motora slodzes un mašīnas ātruma, ABS kas var ne tikai atteikties bremzēt, bet arī nobremzēt mašīnu, ja attiecīgs bloks pasaka ka to jādara - vienīgais pas parasti pietrūkst, ir uzhakojama, ar internetu savienota multimēdiju ierīce, no kuras sūtīt pa CAN kopni citiem blokiem komandas - čurslerim šāda fīča gan jau bija ar tā MyConnect.

Es 19.janvāris 2018 12:44
0 1 Atbildēt

Esmu dzirdējis, ka tā roku uzlikšana uz stūres tik pieprasīta laiku pa laikam - tur ir kaut kādu sekunžu intervāls. Cik daudz, to gan nezinu

aizejošais 19.janvāris 2018 12:58
1 0 Atbildēt

nu tad noskaties vismaz video pirms iemet bezjēdzīgu komentāru.

Katras apm 2 minūtes stūrei jāsaņem kāds spiediens no rokām. Vai, kā šinī gadījumā, no apelsīna, kas iespiests stūrē.

anonimikis 19.janvāris 2018 13:06
15 1 Atbildēt

Ja kādam ļoti gribas, var arī mikroviļņu krāsns drošības slēdžus attiecīgi piespiest un iebāzt tur galvu, lai matus pažāvētu.

Palaidniex 19.janvāris 2018 13:13
1 0 Atbildēt

Man ir tikai viens vienīgs jautājums - priekš kam?

Nu, ja auto nav paredzēts 100% autonomijai, pieļauju, ka nav arī baigi uzticams 100% autonomijai - priekš kam meklēt variantus, lai to apietu un palielinātu risku ieberzties uz pagaidām līdz galam neuzticamās automātikas dēļ?

viencexperc 19.janvāris 2018 13:55
6 1 Atbildēt

Neiet runa - uzicams, vai nē, es domāju, ka tā juridiski autoražotāju ( tesla) atbrīvo no atbildības. Ja kas notiek, - mēs taču teicām, ka nedrīkst atlaist. Tagad taču visi gudri un māk visus iesūdzēt tiesā.

Palaidniex 19.janvāris 2018 14:29
1 0 Atbildēt

Nu un arī izdarīja visu, lai vienkārši nevarētu atlaist, bet kādam ir jācenšas izdomāt kā...

Sliežu transportlīdzekļiem ir tāds "deadman's switch", ko nevar vienkārši atbalstīt ar spieķi, lai mašīnistam zaudējot samaņu tā brička stātos...

Arī to, ļoti gribot var apiet. Bet kā vienmēr ir jautājums - priekš kam gudrot kā apiet to, ko pamatotu iemeslu dēļ, kāds padarījis grūti apejmau. Kā jau anonīmiķis rakstīja - var tak panākt ka mikrene strādā ar atvērtām durvīm, lai sistēmas apgājējs varētu tajā iebāzt galvu matu žāvēšanai...

usaexperc 19.janvāris 2018 15:05
2 4 Atbildēt

Vai tas varētu nozīmēt, ka apelsīns ir tehnoloģiskāks par teslu? Es teiktu, jā. Cik zināms, tad apelsīns autopilotā nevienu vēl nav sadedzinājis.

dArtanjans 21.janvāris 2018 11:48
2 0 Atbildēt

Alkotesteri var apčakarēt ar gāzmaskas filtru.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti