Modernāks un krietni daudzpusīgāks - Peugeot Rifter nomaina Partner (+ VIDEO) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Peugeot | 21.februāris 2018 9:11

Jaunajam Peugeot RIFTER, salīdzinājumā ar tā priekšgājēju Partner, ir ne tikai jauns nosaukums. Viss modeļa dizains un funkcionalitāte liecina par jaunu līmeni, kas nodrošina labāku lietošanas ērtību gan pilsētā, gan pie apgrūtinātāka ceļa apstākļiem.

Papildus jaunais modelis ir aprīkots ar Peugeot i-Cockpit® vadītāja vietu, kas ir zināma no citiem Peugeot jaunākajiem modeļiem.

Uz jaunās platformas uzbūvētais PEUGEOT RIFTER ir izturīgs, daudzpusīgs un praktisks automobilis, kam tagad gan 5-vietīgam vai 7-vietīgam ir pieejami divi virsbūves garumi. Vienlaikus tas ir aprīkots ar daudzām jaunās paaudzes tehnoloģijām un efektīviem dzinējiem.

Spēcīgs un unikāls

Peugeot Rifter eleganti spēcīgo dizainu akcentē modeļa novatoriskie priekšējie lukturi un vertikālais radiatora režģis. Priekšējo daļu padara unikālu priekšējo lukturu LED gaismu signatūra, kamēr aizmugurējo lukturu formās tradicionāli var saskatīt trīs lauvas nagu formas. Unikalitāti jaunajam Rifter piešķir dažādi virsbūves elementi, ko iedvesmojušas apvidus automobiļu īpašības: paaugstināts klīrenss, lielas riepas, riteņu nišu un bamperu paplašinājumi.

Ja ir lielāka kompānija vai vairāk bagāžas, tagad Rifter ir pieejama arī garāka versija, pagarinot virsbūvi par 35 cm. Tiem, kas vēlas stilīgāku un atšķirīgāku izskatu, pieejama arī luksusa GT-Line versija.

Peugeot vadītāja vieta i-Cockpit® ir harmoniska un mūsdienīga, kurā apvienota jaunākā tehnoloģija un augstas kvalitātes apdare. Vadītāja vietai ir raksturīga kompakta stūre, 8" skārienekrāns, augstāk novietots mērinstrumentu panelis, kas vienmēr atrodas vadītāja redzeslaukā.

Pārvietojoties pa apvidus ceļiem, palīgā nāks pilnveidotie saķeres kontroles sistēmas Advanced Grip Control režīmi (parastais, sniegs, dubļi, smiltis, izslēgts ESP), īpašās Mud & Snow riepas un palīgsistēma braukšanai nogāzē uz leju. Sadarbībā ar īpašo apvidus versiju ražotāju Dangel, tiek piedāvāta arī 4x4 versija.

Ekonomiski un vienlaikus jaudīgi dzinēji

Jaunais Rifter ir pieejams ar 110 un 130 zirgspēku benzīna dzinējiem, kā arī 75, 100 un 130 zirgspēku dīzeļa dzinējiem, kas tiek kombinēti atbilstoši ar 5-pakāpju un 6-pakāpju manuālo transmisiju vai 8-pakāpju automātisko transmisiju. Visi dzinēji atbilst Euro 6.2 izmešu daudzuma normām un tiem ir zems degvielas patēriņš.

1.2 litru PureTech benzīna dzinēji:
· PureTech 130 Zs ar 8-pakāpju automātisko transmisiju EAT8
· PureTech 110 Zs ar 5-pakāpju manuālo transmisiju
Papildus jaunajam PureTech 130 dzinējam ir cieto daļiņu filtrs, kas ierobežo COZ izmešus.

Pieejami ir arī trīs 1.5 BlueHDi dīzeļa dzinēji:
· BlueHDi 130 Zs ar 6-pakāpju manuālo transmisiju vai ar 8-pakāpju automātisko transmisiju EAT8
· BlueHDi 100 Zs ar 5-pakāpju manuālo transmisiju
· BlueHDi 75 Zs ar 5-pakāpju manuālo transmisiju

Labākā tehnoloģija

Lai atvieglotu ikdienas vajadzības, pirmo reizi šajā segmentā Rifter ir aprīkots ar jaunākajām Peugeot tehnoloģijām:

· elektroniskā stāvbremze
· adaptīva kruīza kontroles sistēma ar apturēšanas funkciju
· ātruma ierobežojuma ceļa zīmju atpazīšanas sistēma
· aktīva brīdinājuma sistēma par braukšanas joslas šķērsošanu
· vadītāja uzmanības brīdinājuma sistēma
· aktīvā bremzēšanas sistēma
· piekabes stabilitātes kontroles sistēma
· automātiska tuvo/tālo gaismu pārslēgšana
· 180 grādu atpakaļskata kamera
· aklās zonas uzraudzības sistēma
· iekāpšana automobilī un tā iedarbināšana bez atslēgas.

Automobiļa komunikāciju sistēmas ietver lielu 8" skārienekrānu, 3D navigāciju, Bluetooth savienojumu, divas USB ligzdas, bezvadu viedtālruņa uzlādi, kā arī savienojamību ar Apple Carplay, Android Auto un Mirror Link lietojumprogrammām.

Gudra funkcionalitāte

Jaunajam Rifter ir pieejami divi virsbūves garumi – 4,40 m un 4,75 m. Abiem garumiem ir pieejamas 5-vietīgas un 7-vietīgas versijas.

Pie visiem otrās rindas sēdekļiem var piestiprināt bērnu sēdeklīti un pateicoties Magic Flat sistēmai sēdekļus var salocīt. Garākajai versijai trešās rindas sēdekļus var kustināt uz priekšu un atpakaļ, vai vispār tos izņemt. Arī vadītājam blakus esošo pasažiera sēdekli var salocīt.

Bagāžas nodalījumā ietilpst 775 – 4000 litri. Papildus automobilis ir aprīkots ar daudzām praktiskām novietnēm. Kopējā ietilpība sasniedz 186 litrus.

Piekļuvi atvieglo sānu bīdāmās durvis, kā arī lielas aizmugurējās durvis ar atsevišķi atveramu logu.

Jaunais Peugeot Rifter pirmo reizi tiks prezentēts martā Ženēvas auto izstādē. Latvijā automobilis tirdzniecībā nonāks gada beigās.

 

 
Visi komentāri
 
viencexperc 21.februāris 2018 10:01
5 3 Atbildēt

Nav tik atbaidošs kā partner.

Šitos "zābakus" bieži pērk ģimenes, kā ģimenes auto, jo tie ir praktiskāki par lielu daļu tiem bomžminiveniem.

Tikai jau ar vienu kāju iesoļojot nākamajā desmitgadē vajadzētu beigt ražot tos arhaistiskos manuāļus. Saprotu, ka nēģeri pieraduši raustīt kamieļus aiz pavadas tāpēc grib kaut ko raustīt arī automobīlī, bet ja pat meksikāņi pierada pie normālām kārbām, tad pieradīs arī eiropiešu mīļie dvieļgalvas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti