Pret valsts nodokļu politiku protestējošo igauņu auto rada sastrēgumus uz Vidzemes ceļiem 6

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 24.februāris 2018 16:18

Pret Igaunijas nodokļu politiku protestējošo igauņu automašīnas rada sastrēgumus uz ceļiem Vidzemē, noskaidroja aģentūra LETA.

Mazsalacas novada pašvaldības policijas vecākā inspektore Daiga Zeltkalna-Džaboura pastāstīja, ka autovadītāji pulcējas speciāli sagatavotā laukumā ārpus Mazsalacas, radot lokālus sastrēgumus, taču arī pašā mazpilsētā satiksme bija apgrūtināta, kas Mazsalacai nav tipiski.

"Brauc no visām pusēm - Valmieras, Rūjienas, Staiceles -," atzina Zeltkalna-Džaboura, taču precīzu automašīnu skaitu minēt nevarēja.

Nekādas nekārtības novada teritorijā radītas nav, bet satiksmi uzrauga trīs Valsts policijas ekipāžas.

Arī Naukšēnu novada Pašvaldības policijas kārtībnieks Normunds Šults aģentūrai LETA pauda, ka "igauņi ir ļoti disciplinēti", automašīnas rotātas ar Latvijas un Igaunijas karodziņiem. Vietējās policijas aplēses liecina, ka cauri Naukšēniem izbraukušas apmēram 500 automašīnas ar kaimiņvalsts reģistrācijas zīmēm, radot sastrēgumumu.
Šults gan nezināja teikt, kad autovadītāji dosies atpakaļ uz Igauniju un pa kādiem ceļiem, jo izbraukšana ir iespējama pa vairākiem lielākiem ceļiem.

Arī Valkas novada Pašvaldības policijas priekšnieces Diānas Jūgas rīcībā nav informācijas, ka kaimiņvalsts autovadītāji novadā būtu radījuši kādas nekārtības.

Jau vēstīts, ka simtiem igauņu gatavojas tieši savas valsts simtgades dienā - 2018.gada 24.februārī - autokolonnā doties uz Latviju, protestējot pret Igaunijas nodokļu politiku.

Protesta brauciena dalībniekus visvairāk neapmierina krasais alkohola un degvielas akcīzes nodokļa likmes paaugstinājums, kura dēļ daudzi igauņi, īpaši no valsts dienvidu rajoniem, dodas iegādāties šīs preces uz Latviju. Šā iemesla dēļ jau nācies slēgt daudzus lauku veikaliņus, un arī kravas mašīnu īpašnieki pēc degvielas brauc pie dienvidu kaimiņiem.

Arī Igaunijas valdība atzinusi, ka krasā akcīzes nodokļu paaugstināšana radījusi finansiālas problēmas.

 
Visi komentāri
 
usaexperc 24.februāris 2018 16:45
14 20 Atbildēt

Un mīkstie vietējie, protams, nevar samest viņiem pa muti! Kas tā par tautu, kas ļauj šitā sirot kaimiņiem pa savu teritoriju!!! Lietuvas pierobežas rajonos regulāri siro lietuvieši, zogot visu iespējamo un tirgojot savu zemnieku pārpalikušo produkciju. Kautkā nav dzirdēts, ka mūsējie spētu kautko līdzīgu izveikt "ārzemēs".

Rudais 24.februāris 2018 22:23
1 0 Atbildēt

Atbrauc uz Mazsalacu lai tev pašam varētu uzšaut! Igauņi vismaz rīkojās nevis kā mēs kurnētāji! Viņi mūsu veikalos iepērkas un silda mūsu ekanomiku. Bet sastrēgumi nav redzēti, liela muiža 5minūtes pastāvēt krustojumā.

Dīvāna komentāri 24.februāris 2018 17:36
21 3 Atbildēt

Es tev pašam labprāt uzšautu Tie igauņi silda mūsu ekonomiku pērkot alkohola produkciju.

ezis71 24.februāris 2018 18:20
5 1 Atbildēt

Ни хуя я не понял,kura valstī ir problēmas ar mazveikaliem?Ja Igaunijā tad tās ir viņu problēmas,nav ko šmigu aplikt ar lieliem nodokļiem,jebkurai tautai patīk atslābināties un katras valsts pienākums parūpēties par savas tautas labsajūtu.

he 25.februāris 2018 2:27
1 1 Atbildēt

nu gan ierēcu,kaut kāds prezidents taču latvieteni ieprecēja-eh,estīši,estīši!!!

Conqueror 25.februāris 2018 9:16
0 0 Atbildēt

mazāk dzert vajag

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti