Ķīnieši sāks printēt mašīnas (+ VIDEO) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 20.marts 2018 9:57

Ķīnas kompānija X Electrical Vehicle nākamgad plāno uzsākt ar 3D printeri izdrukātu automašīnu pārdošanu.

Pirmais prototips – mazauto LSEV – tiks parādīts aprīlī gaidāmajā Pekinas motoršovā, bet ražošanai jāsākas 2019.gadā.

Ar 3D printeri tiks saražotas visas detaļas, izņemot šasiju, stiklus un motoru. Jau noslēgta vienošanās ar Šanhajas kompāniju Polymer, kas palīdzēs radīt elastīgu un reizē izturīgāku materiālu virsbūves paneļiem.

X Electrical Vehicle atklāj, ka bampera izprintēšana aizņem četras stundas, jumtam nepieciešamas piecas stundas, durvis top astoņu stundu laikā, bet mērinstrumentu panelis – 10 stundās.

Bez papildu uzlādes tikai 450 kg smagais mazauto spēs nobraukt aptuveni 150 km un tā maksimālais ātrums ir 70 km/h.

Ar 3D printeri radītā automašīna maksās 60 000 juaņu (7700 eiro) un ražotājs jau ziņo, ka saņemti 7000 pieteikumu no dažādām kompānijām, tostarp pasta un piegāžu pakalpojumu sniedzējiem.

Sākotnēji kompānija spēs izdrukāt vien 500 automašīnas gadā, vēlāk apjomi pieaugs, bet cena saruks uz pusi. Tiesa, šādus rezultātus X Electrical Vehicle cer sasniegt ne ātrāk par 2024.gadu.  

 

 

 
Visi komentāri
 
Jap 20.marts 2018 12:50
4 0 Atbildēt

Agrāk progresu noteica Japāna, tagad - Ķīna

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti