iAuto skats no Ženēvas: pasaulē ātrākais krosovers "Lamborghini Urus" (+ FOTO) 5

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 29.marts 2018 13:07

Ženēvas autoizstādē bija skatāms Lamborghini Urus - pasaulē ātrākais krosovers, kas aprīļa sākumā viesosies arī Rīgas autoizstādē.

Lamborghini Urus ir 5112 mm garš, 2016 mm plats un 1638 mm augsts. 2,2 tonnas smagais automobilis apveltīts ar 3003 mm riteņu garenbāzi un 616 litru bagāžnieku, ko var palielināt līdz pat 1596 litriem, ja nolaiž otrās sēdekļu rindas atzveltnes. Par papildmaksu pieejama opcija ar ērtākiem un tikai diviem ceļotājiem paredzētiem otrās rindas sēdekļiem.

Urus pamatā ir Volkswagen platforma MLB Evo, kas paredzēta arī Bentley Bentayga, Audi Q7 un Porsche Cayenne. Virsbūve veidota no alumīnija paneļiem, bet pneimatiskā piekare ir sarežģīts mehānisms ar elektromehāniskajiem stabilizatoriem un aktīvo diferenciāli aizmugures asī.

Pasaulē ātrākā krosovera sirds ir četru litru biturbo astoņcilindru benzīna motors, kas attīsta 650 Zs un 850 Nm pie 2250 apgriezieniem minūtē. Komplektā ar astoņu pakāpju ZF automātisko pārnesumkārbu  Urus pirmo simtu sasniedz 3,6 sekundēs, bet 200 km/h – 12,8. Maksimālais ātrums ir 305 km/h, kas ir par 4 km/h vairāk nekā spēj attīstīt līdz šim ātrākais planētas krosovers – Bentley Bentayga (301 km/h).

Lamborghini krosoveram būs lielākās bremzes pasaulē – priekšējai asij uzstādīs oglekļa šķiedras keramiskos diskus ar 440 mm izmēru un 10 virzuļu skavām, aizmugurei – 371 mm diskus ar 4 virzuļu skavām.

Urus būs seši braukšanas režīmi: Strada (šoseja), Sport (sports), Corsa (sacīkstes), Sabbia (smiltis), Terra (grunts) un Neve (sniegs).

Pārdošanā pirmais SSUV (Super Sports Utility Vehicle), kā to dēvē pats ražotājs, nonāks 2018.gada pavasarī. Urus cena – sākot no 204 000 eiro.

 

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
LMT 29.marts 2018 15:22
4 4 Atbildēt

Kas pa kropli...

jucis 30.marts 2018 10:47
0 0 Atbildēt

es citus diskus uzliktu

viencexperc 31.marts 2018 10:38
0 0 Atbildēt

Parādi kaut vienu skaistu lambo. No aizmugures vēl kaut kā izskatās.

Laikam tāpēc, lai visi redzot aizmugurē to šausmoni, nolemtu palaist priekšā. Lambo īpašnieks domās, ka apdzina un ticēs, ka auto ātrs.

izdzeesies 1.aprīlis 2018 16:21
0 0 Atbildēt

dauni

bumeris 31.marts 2018 11:07
3 0 Atbildēt

Nav tiesa, ka ātrākais. Mans BMW šo izkodīs kā stāvošu.

Vienu lambordžīnī es tā izkodu - kā stāvošu. Braucu aiz viņa. Tad redzu - apstājās. Es spiedu gāzi, tā, ka viss panelis iedegās ar lampiņām un dūmi nokūpēja! Pagāju garām tam amīšu mēslam kā stāvošam.

Pēc tam, servisā, kad Jurcikam izstāstīju, ka mans būmeris izkoda lambordžīni, Jurčiks atbildēja: " О, супер! Ес зинаю, ка БМВ вар висус изкост. Ун тагад капиталийс дзинея ремонтс - фигня!"

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti