30 mašīnas stundā – AvtoVAZ uzsācis Vesta Cross ražošanu 5

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 26.aprīlis 2018 15:02

AvtoVAZ uzsācis palielinātas pārgājības modeļa – sedana Lada Vesta Cross ražošanu un, kā ziņo krievu mediji, stundas laikā no konveijera nobrauc 30 automašīnas.

Gatavojoties Vesta Cross ražošanai,16 pirmssērijas automašīnas tika pakļautas dažādām pārbaudēm uz stenda un koplietošanas ceļos, kopumā veicot vairāk nekā 700 000 kilometru.

Lada Vesta Cross pirmizrāde notika aprīļa vidū. Automobilis izgatavots pēc līdzīgas koncepcijas ar paaugstināto universālu Vesta SW Cross, ir apveltīts ar plastmasas virsbūves aizsargiem un 203 mm klīrensu – pluss 25 mm salīdzinājumā ar parasto sedanu.

Tāpat kā universāls, arī krosa Vesta būs pieejama ar 1,6 un 1,8 litru motoru, kas attīsta 106 un 122 Zs, bet transmisiju izvēlē ir piecu pakāpju mehāniskā vai robotizētā pārnesumkārba. Visas versijas Vesta Cross ir priekšpiedziņas. Cenas ražotājs vēl neatklāj, tādēļ salīdzinājumam minēsim, ka Vesta SW Cross universāls Krievijas tirgū nopērkams par cenu, sākot no 770 900 rubļu (10 182 eiro).

AvtoVAZ produkcija nopērkama arī citur Eiropā, tostarp Latvijā. Lada Vesta standarta modelis pie mums maksā nepilnus 13 000 eiro.

 

 
Visi komentāri
 
bumeris 26.aprīlis 2018 17:30
7 5 Atbildēt

Stulba mašīna. Kad mans 318 bija servisā, es aizņēmos draudziņa x5. Stāvu ar to x5 pie luksafora, redzu, ka man blakus apstājas lada vesta ( parastā, ne šitie kropļi). Es uzgāzēju, parādīju faku, un katram gadījumam rāvu pie dzeltenā, jo pieredze rāda, ka ja sākšu braukt pie zaļā, tad drīzākais, ka pakāsīšu. Bet tā sūda lada arī rāvās pie dzeltenā, un gāja blakus. Tad skatos, ka mans ( draudziņa) būmeris sāk samazināt ātrumu, bet vesta uzņem.

Beidzās dīzelis. Es nekad nepievēršu uzmanību brīdinājuma lampiņām, jo tās taču deg nepārtraukti.

Madars 27.aprīlis 2018 15:37
0 0 Atbildēt

Kas tad tur īsti ir sūdīgāks? Tas X5 vai Vesta?

user 26.aprīlis 2018 19:25
5 1 Atbildēt

Kas tad nu, atkal sieva/draudzene ar bmw vīriem aizbrauca zaļumos?

torkjis 26.aprīlis 2018 20:36
0 0 Atbildēt

Tam, kurš nav izliecies, laikam kāda psiholoģiska trauma.

iciks 27.aprīlis 2018 8:23
3 0 Atbildēt

Tad jau jātaisa milzu angāri, kur saražoto produkciju likt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti