Volkswagen testē T-Cross; pārdošanas starts – 2019.gadā (+ FOTO) 3

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 31.maijs 2018 11:47

Vācijas autobūves kompānija Volkswagen uzsākusi jauna kompaktās klases krosovera testus. Tas sauksies T-Cross, būs izgatavots uz hečbeka Polo bāzes un tirgū nonāks nākamgad.

Zināms, ka jaunais krosovers dalīs platformu ar Seat Arona un gaidāmo Škoda Polar. T-Cross dizains līdzināsies jau pieminētajam Polo hečbekam un lielākajam krosoveram T-Roc, izcelsies ar šauriem priekšējiem lukturiem un platu radiatora resti, virsbūves apakšas un sliekšņu aizsargiem, kā arī atšķirīgas krāsas elementiem riteņu arku un sliekšņu rajonā.

Vācu Auto-Motor-Und-Sport pieļauj, ka par bāzes motoru kalpos 1,0 litru trīslitru turbo agregāts ar 90 Zs jaudu. Būs arī šī motora jaudīgākā versija ar 115 Zs, 1,5 litru četrcilindru TSI ar 150 Zs un divlitru TSI no GTI ar 200 Zs jaudu.

Dīzeļdzinēju izvēlē varētu būt 1,6 litru četrcilindru motors ar 80 vai 95 Zs. Pēdējais un stiprākais benzīna motors tiks komplektēts ar septiņu pakāpju DSG automātu, bet pārējie motori ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu.

Jau sērijveida komplektā būs Front Assist sistēma ar ārkārtas bremzēšanas funkciju un gājēju atpazīšanu, bet par piemaksu varēs iegūt adaptīvo kruīzkontroli, aklās zonas uzraugu un parkošanās palīgu.

VW T-Cross pirmizrāde plānota šā gada oktobrī, bet tirdzniecībā tas varētu nonākt līdz gada beigām vai 2019.gada sākumā.

 
Visi komentāri
 
Labi gan 31.maijs 2018 13:45
2 0 Atbildēt

ka nav jāliek eksāmens par VW krosoveru nosaukumiem - T-Roc, T-Cross - kurš lielāks, kurš mazāks - kā lai tos visus atceras?

msh 31.maijs 2018 23:25
0 0 Atbildēt

Kas tur ko neatcerēties - Tu Roc ir pareizas konfigurācijas golfs, kamēr Tu Krusts pareizas konfigurācijas polo...

viencexperc 1.jūnijs 2018 5:02
0 0 Atbildēt

Ko tur atcerēties? Visi ir golfi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti