112 miljoni par Ronaldu; Fiat darbinieki piesaka streiku 11

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

iAuto | 12.jūlijs 2018 11:09

Futbolista Krištianu Ronaldu pāreja uz Turīnas Juventus par 105 miljoniem izraisījusi lielu rezonansi Fiat Melfi rūpnīcas darbinieku vidū, kas pēc palīdzības vērsušies pie arodbiedrības.

Viens no pasaules labākajiem futbolistiem, portugālis Krištianu Ronaldu, savu karjeru turpinās Turīnas Juventus. Pāreja no Madrides Real Itālijas klubam izmaksās 105 miljonus eiro un daļa šīs naudas tiks paņemta no Fiat.

Itāļu autoražotāja arodbiedrība uzskata, ka daļu līdzekļu, kas nepieciešami Ronaldu transfēram, ieguldīs holdings Exor, kura sastāvā ietilpst Fiat un Ferrari. Rūpnīcas pārstāvji norāda, ka daudzmiljonu ieguldījums viena spēlētāja pirkšanai ir nepiedodama rīcība laikā, kad vienkāršie darbinieki saņem algu ar aizkavēšanos un spiesti saskarties ar finanšu problēmām.

“Kamēr strādniekiem un viņu ģimenēm arvien ciešāk jāsavelk jostas, kompānija tērē milzu līdzekļus vienam vienīgam cilvēkam. Vai tas ir godīgi, ka viens cilvēks pelna miljonus, bet citi nevar normāli nodzīvot līdz mēneša vidum?” – atzīmēts rūpnīcas strādnieku vēstījumā.

Arodbiedrība pieprasa, lai Fiat vispirms rūpētos par ierindas darbiniekiem un pēc tam domātu par citām problēmām. Sakarā ar izveidojušos situāciju Melfi rūpnīcas arodbiedrība pieteikusi streiku, kas notiks no 15.līdz 17.jūlijam.

Mediji ziņo, ka par Ronaldu samaksās 112 miljonus eiro, šo summu "Real" saņemot divos maksājumos divu gadu laikā. Turīnas klubs vēsta, ka ar Ronaldu noslēgts līgums uz četriem gadiem un katrā no tiem portugālis saņemšot 30 miljonus eiro lielu atalgojumu.

Darījums kļuvis par trešo lielāko futbola vēsturē, atpaliekot no Francijas kluba Parīzes "Saint-Germain" (PSG) pērn veiktajiem pirkumiem - 222 miljoni par brazīlieti Neimaru un 180 miljoni par francūzi Mpabē. 

 

 
Visi komentāri
 
usaexperc 12.jūlijs 2018 11:39
9 7 Atbildēt

Es jau Fiatam teicu, lai nebrāļojas ar amerikāņiem. Lūk arī rezultāts, nevar izmaksāt algas. No Ronaldu vismaz var sagaidīt rezultātu, bet izguldīt naudu ASV autobūvē nozīmē to uzreiz noraut podā.

viencexperc 12.jūlijs 2018 15:41
8 2 Atbildēt

FCA atskaite par pagājuso gadu:

Kopējie ieņēmumi - 110 miljardi ( dati ņemti no FCA ofciālās atskaites, nevis Wikipēdijas ( Wikipēdija norāda 130).

No šiem 110:

NAFTA reģions ( Ziemeļamerika) - 66 miljardi

EMEA - ( Eiropa, Āzija, Āfrika) - 22.5

LATAM Latīņamerika) - 7.9

APAC ( Ķīna, Indija, Koreja, Japāna un Austrālija) - 3.2

Maserati un komponentes - 10

Tā kā fiatus ASV nepērk ( par 2017. - 26.4 tūkstoši), Kanādā, Mksikā vēl mazāk, tāpēc sekojošs jautājums - kurš kuru baro?

usaexperc 12.jūlijs 2018 18:18
2 0 Atbildēt

Ko dod tava sausā statistika?!

Fiat pirm tā sāuda nopirkšanas bija plaukstošs uzņēmums. Kā apvienojās ar chrysler, tā nevar algas izmaksāt. Atrauj acis no googles vienreiz!

usaexperc 12.jūlijs 2018 18:18
2 0 Atbildēt

Ble, nerakstās. Fiat pirms tā sūda nopirkšanas....

viencexperc 12.jūlijs 2018 22:08
0 0 Atbildēt

To sūdu visi grib nopirkt. Piemēram, kompāniju JEEP grib nopirkt Ķīnieši. Gan GREAT WALL, gan Geely, gan GAC ( Guangzhou Automobile Group). Par šo jautājumu ASV ļoti cepas., jo kā nekā JEEP tā ir sava veida ikona. Ar villīšiem amerikāņi uzvarēja kariņus, bet tagad pārdot ķīniešiem? FCA prezidents -Sergio Marchionne veic restrukturizāciju. Viņš izņem ārā tos modļus, kurus nepērk,bet palielina tos, kurus pērk. Tieši RAM, JEEP, Alfa romeo bija viņa prioritāte. Tāpēc JEEP ir iznākusi jauni modeļi, bet piemēram - Kraislerim, nē. Viņš mēģina "pārsēdināt" cilvēkus no toun end kantry ( grand voižera) uz pacificu. Sergio Marchionne diez vai gribēs tā pārdot labi pelnošo JEEP, jo tad viņam paliks tikai RAM un Alfa, tāpēc tagad plūst informācija, ka tieši FCA grupa apvienosies vai to pārdos ķīniešiem.

Tā ka, iespējams, būs tev par ko priecāties, ja pārdos Ķīniešiem.

Fiat 12.jūlijs 2018 12:21
8 2 Atbildēt

Fiat strādnieki nespēj saskatīt pievienoto vērtību - cik cilvēku nāks uz stadionu paskatīties tikai CR7, cik nopirks Ferrari, jo viņš ar tādu brauks un, ja Juventus vēl 7 gadus būs čempions, visa Itālija būs laimīga

Kartupelis 12.jūlijs 2018 12:47
4 0 Atbildēt

Kastad nu ferraris un mazais feraris-fiats nevar izmaksat darbiniekiem algas?

viencexperc 12.jūlijs 2018 15:31
11 2 Atbildēt

FCA ir nevis šī Holdinga sastāvā, bet šis Holdings ir investors FCA. Exor pieder Fiat-Chrysler grupas 29 % akciju.

Zinot itāļus, itāļu futbolu, es domāju, ka iemesls slēpjas citur.

P.s.

tagad itāļu čempionātam ir ļoti lielas problēmas. Itālija pat neiekļuva pasaules kausā. Domāju, ka visa šitā, raudulīša, pāreja nāks par labu itālijas čempionātam.

Pļurkt 12.jūlijs 2018 20:33
0 1 Atbildēt

Cik saturīga dalbajobu diskusija....

core 15.jūlijs 2018 23:21
0 0 Atbildēt

Nu tavs komentārs, kā vienmēr, ir vissaturīgākais

Piekasīgais 13.jūlijs 2018 11:03
0 0 Atbildēt

Mazo skaudīgo komunistu ņaudēšana.

Par Ronaldo neviens tādu nauudu nemaksā tikai kā par skaistu rotaļlietu - tā ir investīcija ar skaidru mērķi nopelnīt vēl vairāk piķi. Pat neskatoties uz sportiskajiem sasniegumiem - zvaigznes piesaista auditoriju - auditorija - tā ir nauda... Cik viņi nopelnīs uz ronaldo krekliņiem vien...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti