"Streipuļojošs" Mustang Gūdvudas Ātruma festivālā (+ VIDEO) 8

 
14.jūlijs 2018 13:57

Ar autonomās braukšanas iekārtu aprīkots klasiskais 1965.gada Ford Mustang Gūdvudas Ātruma festivālā ar mokām nobraucis plānoto distanci, brīžiem tik tikko neietriecoties siena ruļļos, kas nožogoja trases malas.

Video redzams, ka elektronika nespēj noturēt automobili paredzētajā kursā un vadītājam, kas drošina sistēmu, vadība ik pa brīdim jāpārņem savās rokās.  

Autonomi braucošais Mustang tika radīts par godu Ātruma festivāla 25 gadskārtai Siemens kompānijas un Krenfīldas universitātes sadarbībā. Mustangam tika atstāts rūpnīcas dzinējs, bet stūres iekārtu, bremžu sistēmu un droseļvārsta pievadu pielāgoja darbībai ar mūsdienu elektroniskajām sistēmām. Orientēties apkārtējā vidē retro kupejai palīdzēja trīsdimensiju karte un GPS.

Gūdvudas trasi izmēģināja vēl viens bezpilota auto – speciāli sacīkšu trasēm konstruētais Robocar, kas atšķirībā no Mustang, savu uzdevumu paveica labi, nobraucot visu distanci labā tempā un bez sarežģījumiem.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 14.jūlijs 2018 14:55
11 5 Atbildēt

Nu no Siemens es gaidīju vairāk...

ledus9 17.jūlijs 2018 3:00
0 0 Atbildēt

Ikdienā nākas risināt auto elektronikas problēmas Nekādu pārsteigumu. Tieši tas ko varēja sagaidīt. Rezultāts precīzi parāda "Siemens" auto elektronikas līmeni.

anonimikis 14.jūlijs 2018 16:53
4 7 Atbildēt

tas mustangs tak izļurkāta veca lamata.

usaexperc 15.jūlijs 2018 6:43
6 8 Atbildēt

Pat Siemens nespēj to mēslu novaldīt...

Henrijs 15.jūlijs 2018 6:50
5 4 Atbildēt

Savā laikā šito projektējot stūres iekārtu nācās ņemt no kolonistu zirga ratiem, tāpēc viņš nedaudz streipuļo. Brīvgājiens stūrei gangrīz pusmetrs un es pat saredzu zirga smaku.

Bulba 15.jūlijs 2018 14:25
5 2 Atbildēt

Amerikånu auto precizitate...

eiropasexperc 15.jūlijs 2018 15:01
9 4 Atbildēt

Jums jau labāk patiktu eiropas mēsli:

Tikai maz viņu ir palikuši. Visi jau sen izpuvuši.

6810 15.jūlijs 2018 16:01
15 2 Atbildēt

Tas ir piemērs kā labu klasiku sačakarē ar elektroniku.Atrestaurē viņu tādu kā bija jauna,un būs prieks pašam un citiem!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti