Mercedes parāda jauno A-klases sedanu (+ FOTO) 3

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 26.jūlijs 2018 13:29

Vācijas autobūves kompānija Mercedes-Benz publicējusi A-klase sedana attēlus un informāciju par jauno modeli, kas savu publisko pirmizrādi svinēs šā gada oktobrī, Parīzes autoizstādē.

A-klases sedana garums ir 4549 mm, tas ir 1796 mm plats un 1446 mm augsts, bet riteņu bāzes garums sasniedz 2729 mm. Tādejādi A-klases sedans izrādījies 91 mm īsāks, 19 mm platāks un 14 mm augstāks par modeli CLA. Lai gan jaunā modeļa riteņu bāze ir 30 m garāka, bagāžnieka tilpums sarucis par 50 litriem un tagad spēs ietilpināt vien 420 litrus (agrāk 470 l).

Šis ir globālajam tirgum konstruēts modelis, kamēr Ķīnas tirgum paredzēta pagarinātā A-klase, kas apveltīta ar 2789 mm riteņu bāzi, garumam sasniedzot 4609 mm.

Vācu konstruktori īpaši lepni par sasniegumiem aerodinamikas jomā – A-klases sedana koeficients ir tikai 0,22 (hečbekam 0,25), kas ir labākais rādītājs starp visiem sērijveida modeļiem.

Sākotnēji A-klases sedans būs pieejams ar diviem motoriem: 163 Zs jaudīgu benzīna agregātu versijā A200 un 116 Zs jaudīgu dīzeli versijā A 180d. Abi motori strādā kombinācijā ar septiņu pakāpju robotizēto divsajūgu pārnesumkārbu.

Jau bāzes versijā sedanam iebūvēti ciparu mērinstrumenti ar septiņu collu ekrānu, bet dārgākām versijām to izmērs pieaug līdz 10,25 collām, šādu izmēru sasniedzot arī multimediju sistēmas ekrānam.  

Sedana aprīkojumā būs arī diožu gaismas, adaptīvā kruīzkontrole, bezkontakta bagāžnieka atvēršana, sistēmas, kas brīdina par izbraukšanu no joslas, šķēršļiem aklajā zonā un sadursmi ar priekšā braucošo.

Mercedes jaunums būs pieejams vairākās aprīkojuma versijās, ieskaitot Style, Progressive un AMG Line, kā arī īpašo modeli Edition 1, kas atšķirsies ar ekskluzīvu noformējumu un komplektāciju un būs nopērkams tikai pirmajā tirdzniecības gadā.

A-klases sedanu jau šogad sāks ražot Meksikā, bet no 2019.gada – arī Vācijā.

 
Visi komentāri
 
jucis 26.jūlijs 2018 13:46
0 0 Atbildēt

fwd??

viencexperc 26.jūlijs 2018 15:25
5 0 Atbildēt

Mersedess izpētīja, ka vispopularakais viņu modelis ir c klase, otrajā vietā e klase, bet a klases iepriekšējais modelis, kurš bija līdzīgs golfam, niemantoja gaidīto poularitāti.

Tāpēc nolēma a klasi pielīdzināt s. Lai arī ir klasisks sedans, nevis hečbeks, vai pirmo divu paaudžu kroplīts.

Karlo 27.jūlijs 2018 11:58
0 0 Atbildēt

Precizejums. Šī ir A.klases sedana versija. Bet pamat versija ir hečbeks tapat. Un viņa ir Glof klases auto tapat ka Audi A3 ir sedana versija.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti