Traģēdija Dženovā - sagrūstot autostrādes tiltam, gājuši bojā vismaz 42 cilvēki (+ VIDEO) 8

 
Nozare.lv | 14.augusts 2018 19:30

Dženovā Itālijas ziemeļrietumos otrdien sabrucis autostrādes A10 tilts, un katastrofā gājuši bojā vismaz 22 cilvēki, paziņojis transporta ministra vietnieks Edoardo Riksi.

Viņš paudis bažas, ka bojāgājušo skaits, domājams, vēl pieaugs.

Iepriekš vietējā ātrās palīdzības dienesta vadītājs aģentūrai "Adnkronos" izteicās, ka katastrofā esot "desmitiem bojāgājušo".

Arī glābēji, kas meklē cietušos tilta gruvešos, apstiprina, ka esot "desmitiem upuru".

Aģentūra ANSA vēsta, ka vismaz pieci cilvēki atrasti dzīvi, taču tie guvuši smagus ievainojumus un atrodas kritiskā stāvoklī.

Itāļu mediji ziņo, ka ap plkst.12 (plkst.13 pēc Latvijas laika) spēcīgas lietusgāzes laikā iegruvis aptuveni 200 metru garš Morandi tilta posms.

Ugunsdzēsības dienesta pārstāvis aģentūrai AFP pavēstījis, ka vairums tilta gruvešu uzgāzušies uz aptuveni 100 metrus zemāk esošajām dzelzceļa sliedēm un ka līdz ar gruvešiem nogāzušās vairākas vieglās un kravas automašīnas.

Kāda ugunsdzēsības dienesta amatpersona Itālijas sabiedriskajai raidorganizācijai RAI pavēstījusi, ka no tilta nogāzušās aptuveni 20 automašīnas.

AFP fotogrāfs no notikumu vietas ziņo, ka tilta gabali uzkrituši arī vairākām tuvumā esošajām ēkām, kas pilnībā sagrautas.

Notikuma vietā nogādāta smagā celtniecības tehnika gruvešu aizvākšanai, bet cietušo un upuru meklēšanā tiek izmantoti policijas suņi.

Itālijas infrastruktūras un transporta ministrs Danīlo Tonelli tviterī pavēstījis, ka ar lielām bažām seko notikušajam, kas, domājams, izvērtīsies "milzu traģēdijā".

Latvijas varasiestādēm patlaban nav informācijas, ka katastrofā būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie, paziņojusi Ārlietu ministrija (ĀM). Vienlaikus ĀM aicina valstspiederīgos, kuri atrodas Itāllijā, Dženovas tuvumā, paziņot saviem tuviniekiem, ka viņi ir drošībā. Ja personai ir nepieciešama konsulārā palīdzība, ĀM aicina zvanīt uz Konsulārā departamenta tālruni ārkārtas situācijām +371 26 33 77 11 vai rakstīt uz e-pastu "palidziba@mfa.gov.lv".

Morandi tilts, kas ved pāri vairākiem desmitiem sliežu ceļu un industriālajai zonai, kurā atrodas vairākas fabrikas, celts pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados, bet 2016.gadā tas ticis renovēts.

 
Visi komentāri
 
s 14.augusts 2018 22:30
0 0 Atbildēt

Kas tur var vēl izvērsties?! Tā jau tagad ir milzu traģēdija.

Vernons 15.augusts 2018 11:07
0 0 Atbildēt

Bradypus 15.augusts 2018 13:00
0 0 Atbildēt

Ir gadījies stāvēt korķī uz šī tilta... Visnotaļ nesen. Tad noteikti kritušo mašīnu skaits būtu bijis lielāks. Savdabīga viela pārdomām.

650 15.augusts 2018 13:26
0 0 Atbildēt

Miers lai Aizgājējiem...

Bet- Autostrade/Italia tagd draudot 150milj sods.Kā arī iet runa par "uzraudzību"(kura esot labāk- valsts vai privātā...), kā arī par globālu drošības sensoru uzstādīšanas akciju visu valsts ceļu/tiltu/viaduktu mērogā un, ka jau tādos gad. par vainīgo noskaidrošanu/sodīšanu un utt.Plus vēl esot haoss satiksmē- jo kā jau Itālijā, ne visi braucējis ir dzirdējuši un ne visi zin kā apbraukt.Tas viss nozīmē, ka šībrīža autostrādes 8centus/1km kādreiz atcerēsies tāpat, kā pie mums degvielu par 49sant/l .

Vakar:The motorway's operator said there was "no reason to consider the bridge was dangerous"

Šodien IT valdības pārstāvis saka jau drusku "citādāk":...vadītājiem ir vārds un uzvārds, un tie ir Autostrade per l'Italia...

www.genova24.it/2018/08/ponte...i-euro-203284/

Te pagaidām viss samērā "līdzeni", izskatās tā,it kā vispār nekas nebūtu diži traucēts: www.autostrade.it/autostrade-gis/gis.do

Vernons 15.augusts 2018 13:34
0 0 Atbildēt

Inguna 15.augusts 2018 17:06
0 0 Atbildēt

Dīvainas sajūtas jo kādus gadus atpakaļ tas bija autoceļš un tilts pār kuru braucam divas reizes nedēļā. Baisi. Lai vieglas smiltis aizgājējiem, bet tādu tiltu Itālija daudz

650 15.augusts 2018 18:08
0 0 Atbildēt

(c)Ennio Guerci, dzīvo Via Porro kopš 1960. gada, viens no dzelzceļnieku dēliem, kuriem šīs mājas ir uzceltas...: "Ja līdz vakar mēs sacījām, ka šāda veida infrastruktūras veidošana starp mājām bija traka - viņš saka - šodien mēs sakām, ka tā ir noziedzīga".....60. gados uz mājām tika uzcelts tilts. "Tajā laikā, ...., viņš saka - projekta sūdzība vai kavēšana bija neiespējama, viņi pat mūs neuzklausīja, nemaz nerunājot par to". ...

GB12 15.augusts 2018 22:43
2 0 Atbildēt

Visrakstā rakstīts, ka 42. Rakstā, ka 22...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti