Ķīna saražo lētāk - "Michelin" slēgs rūpnīcu Skotijā 12

 

Foto: ekrānšāviņš no Google/maps.com

Nozare.lv | 6.novembris 2018 10:31

Francijas riepu ražotājs "Michelin" paziņojis par plāniem slēgt rūpnīcu Skotijas pilsētā Dandī ar 845 darbiniekiem, šādu lēmumu skaidrojot ar aizvien pieaugošo konkurenci, ko rada Āzijā ražoti lētāki produkti.

Uzņēmums norāda, ka Dandī rūpnīca, kas darbību sāka 1971.gadā un šobrīd ražo 16 collu un mazāku izmēru automobiļu riepas, tiks slēgta 2020.gada vidū.

Šāds lēmums izskan laikā, kad dažādas globāla mēroga kompānijas no jauna izvērtē to, vai saglabāt savu Lielbritānijas rūpnīcu darbību pēc valsts izstāšanās no Eiropas Savienības.

"Michelin" savu lēmumu gan ar "Breksitu" nesaista.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 6.novembris 2018 13:30
8 3 Atbildēt

Tagad katram nobankrotējušam uzņēmumam, rūpnīcai liks klāt zīmi - "ar Brexit nav saistīts".

msh 7.novembris 2018 0:55
2 0 Atbildēt

Un kāpēc lai būtu? Domā ka apvienotajā karalistē tik maz pērk mišelinus ka šie nespēj nodrošināt tam fabrīķim darbību?

viencexperc 7.novembris 2018 15:00
0 1 Atbildēt

Nav svarīgi - ir, vai nav. Tādi komentāri būs tik un tā, lai neceltu paniku.

msh 7.novembris 2018 19:40
0 0 Atbildēt

Nevis "lai neceltu paniku", bet lai nelietu ūdeni uz panikas cēlāju dzirnavām.

felix65 6.novembris 2018 15:11
8 0 Atbildēt

Laiks sākt boikotēt ražotājus, kuri pārnes ražotnes no balto cilvēku zemēm uz švarclandēm, tiesa tas jau laikam būs grūti izdarāms, jo pārnests ir gandrīz viss. Atceraties skandālu, kad latviešu būvfirmu švedu arodbiedrības aplauza zemo algu dēļ, tātad ja grib, tad var.

viencexperc 6.novembris 2018 15:43
4 15 Atbildēt

Es neredzu starpību - vai ražo ķīnieši, melnie kaut kādā Ķīnā vai Melnzemē, vai tie paši melnie strādā Baltzemē esošā rūpnīcā.

Es pat pateiktu, ka ķīnieši saražos kvalitatīvāk par poļiem, krieviem, nēģeriem un latviešiem.

Ko tu labak izvēlētos - preci ko saražoja Malaizijas sieviete, vai kaut kāds kurds? Vai cits variants - Ķīnietis, vai latvietis, kurš nepabeidza pat 12 klases un neko citu nemāk, kā aizbraukt uz Īriju vergot.

imzz 7.novembris 2018 1:05
3 0 Atbildēt

Nu, ķīnietis, kurš strādā riepu rūpnīcā, arī nebūs ar universitātes diplomu.

felix65 7.novembris 2018 10:00
2 0 Atbildēt

Ar to es domāju Eiropas ekonomikas noplicināšanu. Pērkot ārpus ES ražotas preces, mēs šaujam paši savā kājā. Latvietis, kurš nav atradis sev pielietojumu Latvijā, aizbrauks uz to pašu Skotiju un strādās tai pašā riepu rūpnīcā, bet uz Ķīnu viņš nebrauks, tātad atliek zemeņulauki u.c. Pārfrazējot Trampu- Eiropa first.

Freijers 7.novembris 2018 10:49
2 1 Atbildēt

Tieši tā + tie ķīnas mēsli jau kādu brīdi ir virs savas objektīvās cenu kategorijas un šauj pušu 3. un pat 2.ešelona riepas (ja baigi paveicās un paliek noliktavās, var arī kādu premium līdzvērtīgā ceņņikā atrast, vismaz mazajiem 14,15 diametriem). snobisms par LV gastarbaiteriem vienam otram laukā pa visām šuvēm lien.

msh 7.novembris 2018 12:37
0 2 Atbildēt

Pie tā jau ir vainīgi vietējie bāleliņi, nevis ķīnieši - ja pie tās cenas būtu vainīgi paši ražotāji, tad nebūtu pilni veikali ar tām ķīnietēm.

Pļurkt 7.novembris 2018 18:59
2 0 Atbildēt

viencexperc

Ko tu labak izvēlētos - preci ko saražoja Malaizijas sieviete, vai kaut kāds ...

----------------

Jēziņ kāds tupaks!! Galvenais iedirst, un nekas ja par tēmu nezin pilnīgi neko!!!

Malaizijā un Indonēzijā Japānas firmas jau gadu desmitiem slien augšā vismodernākās rūpnīcas pasaulē, un tur ražotās preces ir ļoti kvalitatīvas un pietiekami lētas.

Pļurkt 7.novembris 2018 19:02
1 0 Atbildēt

Taču runājot par Mišelin - manis pēc viņi vispār var aizklapēties ciet pa visu pasauli, jo šīs firmas riepas man nav vajadzīgas pat par velti!

Reizi atļāvos izdarīt tādu muļķību kā iegādāties jaunas Mišelin ziemas riepas. 2 nokalpoja vienu sezonu, vēl 2 nosprāga 2. sezonas izskaņā. Lielākais nobraukums bija 8 t km!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti