Cadillac prezentējis septiņvietīgo krosoveru XT6 (+ FOTO) 4

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 14.janvāris 2019 12:23

General Motors sastāvā ietilpstošais luksusa automobiļu ražotājs Cadillac prezentējis vairāk kā 5 metrus garo krosoveru XT6, kas pašmāju tirgū kļūs pieejams no pavasara.

Cadillac XT6 izgatavots uz C1XX platformas, kas pamatā arī izmēros mazākajam XT5. Automašīna ir 5050 mm gara, 1964 mm plata un apveltīta ar 2863 mm riteņu garenbāzi. Tas nozīmē, ka pēc gabarītiem Cadillac krosovers līdzinās Audi Q7 vai Volkswagen Teramont, bet vēl vienu savu konkurentu - Toyota Highlander – garumā pārspēj par 20 cm.

Bagāžas nodalījuma tilpums ir vien 356 litri, taču, nolokot trešās un otrās sēdekļu rindas atzveltnes, tas pieaug līdz attiecīgi 1220 un 2228 litriem.

XT6 ieguvis piekari ar McPherson statņiem priekšā un daudzsviru risinājumu aizmugurē, 169 mm klīrensu un priekšējo riteņu piedziņu. Prasīgākiem klientiem pieejama arī pilnpiedziņa, taču – tikai par piemaksu.

Elektronisko palīgu skaitā automātiskā ārkārtas bremzēšanas sistēma, aklās zonas uzraugs un joslas uzturētājs. Komplektu papildina adaptīvā kruīzkontrole, apkārtskata kameras un Bose audio sistēma ar 14 skaļruņiem.

XT6 motortelpā atrodas 3,6 litru V6 benzīna agregāts, kas attīsta 314 Zs jaudu un 373 Nm griezes momentu un strādā kombinācijā ar deviņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Interesanti, ka XT6 kļuvis par pirmo modeli, kurā pamanāmas atkāpes no Kipa Vasenko pirms 20 gadiem izstrādātā dizaina, kas bija zīmīgs ar vertikāli novietotajiem lukturiem. Pilnībā gan ietekme vēl nav zudusi, jo vertikālā tematika saglabāta dienasgaismu un miglas lukturu noformējumā.

ASV tirgū Cadillac XT6 kļūs pieejams pavasarī, cenas paziņos vēlāk.

 
Visi komentāri
 
? 14.janvāris 2019 14:25
3 1 Atbildēt

Attēlos ir sešvietīgais

Bils 14.janvāris 2019 14:41
3 1 Atbildēt

Ja virs 3.5 litriem motors, tad no šī gada papildus iekož nodoklis...

Dīvāna komentāri 15.janvāris 2019 4:32
2 1 Atbildēt

Smuks maita

nodoklītis 17.janvāris 2019 19:01
1 0 Atbildēt

Jā, varētu visi sākt ražot kaut kādus 3.4 l motorus.

konkrēti besī šitais. reāli co2 nemaz viņam nav liels. par ko maksāt tos +300 eu. tik daudz sakarīgi auto kam motori virs 3.5 l, bet negribas tādus pirkt, dēļ stulbiem nodokļiem

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti