"Volkswagen" un "Ford" veidos aliansi kopīgai komerciālo transportlīdzekļu un pikapu ražošanai 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 16.janvāris 2019 10:23

Vācijas autobūves uzņēmums "Volkswagen" un ASV "Ford" otrdien paziņoja, ka vienojušies par alianses izveidi, lai no 2022.gada kopīgi ražotu komerciālos transportlīdzekļus un pikapus, tādējādi cenšoties samazināt izdevumus.

Šāds paziņojums izplatīts pēc sešus mēnešus ilgušām sarunām abu uzņēmumu starpā, kas arī aptvēra pārrunas par autonomās vadības un elektrifikācijas tehnoloģijām.

"Volkswagen" un "Ford" norāda, ka vienojušies izvērtēt sadarbības iespējas autonomās vadības automobiļu, mobilitātes pakalpojumu un elektrisko automašīnu jomās.

Tāpat abi uzņēmumi skaidro, ka panāktā vienošanās par kopīgu komerciālo transportlīdzekļu un pikapu ražošana neparedzēs savstarpēju kompāniju akciju apmaiņu.

Vienošanās paredz, ka "Ford" ražos vidēja izmēra pikapus un lielāku izmēru mikroautobusus, bet "Volkswagen" attīstīs un ražos pilsētai paredzētus mikroautobusu.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 17.janvāris 2019 15:39
3 2 Atbildēt

Reiz, senos laikos viņi uzražoja - Galaxy - Sharan - Alhambra.

Toreiz FORD bija galvenais iniciators - gribēja Eiropā popularizēt minivenus. Jo līdz tam normālu minivenu Eiropā nebija. Visi braukāja ar katafalkiem ( universāļiem).

Tā ka iepriekšējā sadarbība notika veiksmīgi. Kas sanāks tagad, redzēsim. Ceru, ka kaut kas jēdzīgs.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis 2

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti