Ženēvas autoizstāde noslēgusies; organizatori atzīmē igauņu Nobe, krievu Aurus (+ VIDEO) 3

 
iAuto | 20.marts 2019 10:31

Svētdien noslēdzās divas nedēļas ilgusī Ženēvas 89.starptautiskā autoizstāde, kuras norises tika atspoguļotas arī iAuto.lv interneta mājaslapā un Youtube kanālā.

Izstādes organizatori ir gandarīti par paveikto – šogad izstādi apmeklēja vairāk nekā 602 000 interesentu, notika 150 pasaules un Eiropas pirmizrādes, apskatei bija izlikti vairāk nekā 900 automobiļu.

34 dalībnieki Ženēvā šogad ieradās pirmoreiz un ar savām ekspozīcijām piesaistīja lielu interesi. Organizatori atzīmē eksotisko igauņu retro stila elektrisko trīsriteni Nobe, krievu luksuss limuzīnu Aurus Senat un eleganto itāļu Puritalia kupeju Berlinetta.

Jau tradicionāli tika izvēlēts Eiropas Gada auto, par kuru kļuva elektromobilis Jaguar I-Pace, tika parādīts pasaulē dārgākais jaunais auto Bugatti La Voiture Noire (16,7 miljoni eiro), notika arī citas ne mazāk spilgtas un nozīmīgas debijas.

Izstādi atspoguļoja vairāk nekā 10 000 žurnālistu, Instagram kontā reģistrēti vairāk nekā 5,8 miljoni skatījumu, GIMS izstādes kontam Facebook sekojoši 154 000 fanu, Twitter ziņām – 345 000, bet izstādes mājaslapu apmeklējuši 1,5 miljoni autobūves jaunumu cienītāju.

Ženēvas autoizstāde atvadās līdz nākamajam gadam, kā tiks rīkota jau 90.reizi – kā ierasts 11 dienas, no 5. līdz. 15. martam.

 
Visi komentāri
 
LMT 20.marts 2019 15:01
2 0 Atbildēt

Krieviešu pakalpiņi!

viencexperc 20.marts 2019 15:06
3 1 Atbildēt

Spriežot pēc rakstiem iauto.lv, secināju, ka te žurnaļugi no aurus laida biksēs visvairāk.

Nu saprotu, ka krievs uzražoja auto. Tas nav nekas sevišķs - arī Latvija ražo auto, Meksika, Indija, Brazīlija, Pakistāna, Irāna, Horvātija, DĀR un citas valstis. Tas nav nekas neparasts. Arī tu pats, Māri, varētu uzražot. Ja tas būtu kaut kāds masu produkts, kas konkurētu ar kādu pazīstamu brendu tad varētu arī laist dzelteno lietutiņu biksēs, bet šajā gadījumā - uzspiests auto ierēdņiem, mākslīgs pieprasījums - tas nav nopietni. Un vienalga kāda kvalitāte - ja tev piespiež pirkt, tad to par konkurētspējīgu produktu nevar dēvēt. Vai tad nevarēja nozombēt, kā VAG grupa dara?

viencexperc 20.marts 2019 15:26
1 1 Atbildēt

piemram, par Tslu var mīzt biksēs, jo neskatoties uz skauģiem, finansu problēmām, defektiem, utt ar Teslu visi konkurenti sacenšās.

Cik ir redzētitādi raksti "Teslas konkurents...", "ātrāks par Teslu...", utt. Teslu apliek ( pārsvarā skaudības dēļ) - GM, Ford, VW, u.c lieli ražotāji. Jaguar savā reklāmas kampaņā laiž savu Ipace pret novecojušu Teslu, lai parādītu, ka ātrāks, VW piedāvā nopikt Tesla, Toyota cenšas uzražot labāku batereju nkā Teslai, utt.

Es nebiju manījis, ka Rolls Royce rakstītu, ka uzražo konkurentu Aurim... Vai BMW sacnšas ar Auri - kurš ātrāks....

Visiem tas Auris ir tur pat, kur Irāņu brīnums IKCO Samand, vai AAE ražotais Lykan HyperSport. Kaut kur apakšā priekš dažiem desmitiem cilvēku. ( p.s. abus arābu brīnumus tauta pirka pati, bet Auris - piespiež pirkt augstākajiem ierēdņiem)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti