Ford gatavo „pieejamu modeli” un elektrisko krosoveru 3

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 22.aprīlis 2019 13:32

Ford gatavo cenu ziņā pieejamu modeli un elektriskās piedziņas krosoveru, bet līdz 2023.gadam tiks laisti klajā kopumā deviņi jauni modeļi.

Pērn Ford paziņoja, ka pārstās ražot lielāko daļu vieglo automašīnu modeļu un koncentrēsies tikai krosoveru, pikapu un komerctransporta segmentiem. Pēc 2020.gada no piedāvājuma izzudīs 90% sedanu un hečbeku un paliks tikai Focus Active un Ford Mustang.

Nišu, kur agrāk saimniekoja Fiesta, Focus, Fusion un Taurus paredzēts aizstāt ar cenu ziņā pieejamu modeli, kuru prototipa versijai jātop nākamo 12 mēnešu laikā. Sērijveida modeli Ford sola 2022.gadā.

Līdz 2023.gadam tiks laisti klajā deviņi jauni modeļi, no kuriem tikai divi nebūs krosoveri vai pikapi.

Ford plānos ir arī elektriskā Mustang Mach-E jaudīgā modifikācija, kas sekos Mach-E bāzes modelim. Pēdējais ir pazīstams ar iekšējo apzīmējumu CX430, tiks radīts uz Focus radnieciskās C2 platformas un dizaina jomā līdzināsies Mustang. Ar pilnībā uzlādētu akumulatoru šis auto spēs nobraukt līdz 600 kilometriem.

 
Visi komentāri
 
DALJNOBOJS 22.aprīlis 2019 16:12
1 0 Atbildēt

Kāds vēl taisās ražot normālus autiņus vai tikai krosoverus?

GTD2 22.aprīlis 2019 16:45
3 0 Atbildēt

gan jau drīz uz fermeru auto mode pāries un tad atkal ražos normālus

msh 23.aprīlis 2019 0:24
2 0 Atbildēt

Neaizmirstiet ka šodien vārdiņu "krosovers" kabina klāt dajebkam, tā ka šāds paziņojums pa lielam nozīmē ka pārstās ražot lowraiderus, nevis ka pārstās ražot normālu segmentu mašīnas. Starpība tāda, ka, piemēram, fofāgens ražo normāla augstuma golfu zem nosaukuma Tu Roc, un lowraideri zem nosaukuma Golf - fords/fordelis ražo lowraideri zem vārda "focus" un normālā augstuma modeli zem vārda "focus active" - tagad vienkārši lowraideri, pasīvo fuckusu izbeigs, paliks tikai normālais modelis. Tā ka vienīgais mīnuss - astoņdesmito beigās/deviņdesmito sākumā esam atgriezušies ne tikai ar piekares augstumu, bet arī ar arku uzlikām.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti