Rivian elektriskie krosoveri varēs uzlādēt viens otru 8

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 10.jūnijs 2019 12:15

Rivian elektrisko krosoveru un pikapu īpašnieki varēs savstarpēji dalīties ar strāvas krājumiem.

Amerikāņu markas elektrisko krosoveru un pikapu īpašnieki varēs izpalīdzēt viens otram ar strāvas krājumiem, kas var noderēt nokļūstot nestandarta situācijās, piemēram, aizceļojot pārāk tālu no elektrouzpildes stacijas. Rivian savus modeļus pozicionē kā transportu piedzīvojumu cienītājiem, tādēļ šāds risinājums ir gluži saprotams, tāpat kā vēl viena patentēta tehnoloģija, kas palīdzēs palielināt nobraucamo kilometru skaitu. Runa ir par moduļu tipa noņemamiem un apmaināmiem papildu akumulatoriem. Tos var novietot pikapa kravas kastē un pieslēgt tur izvadītiem kontaktiem un dzesēšanas sistēmas kontūrai. Patenta pieteikumā aprakstīta sistēma gan vertikālo, gan horizontālo bateriju komplekta uzstādīšanai.

Par uzņēmumu Rivian kļuva zināms 2018. gada beigās, kad amerikāņi parādīja savu pirmo modeli - pikapu RT1. Tas bija aprīkots ar neatkarīgu dubulto sviru piekari priekšā un daudzsviru piekari aizmugurē, kā arī pneimatiskajiem adaptīvajiem amortizatoriem, kas automašīnas klīrensu ļauj regulēt 200 līdz 340 mm robežās.

Katrā no pikapa riteņiem iebūvēts elektromotors, kas attīsta 200 zirgspēku. Dārgākajā versijā ar 180 kWh akumulatoru, tas attīsta 765 Zs jaudu un 1120 Nm griezes momentu. Paātrinājums līdz simtam aizņem trīs sekundes, bet maksimālais ātrums ir 201 km/h. Ar pilnībā uzlādētu akumulatoru elektriskais pikaps var nobraukt līdz 650 kilometriem. Otrs Rivian modelis ir liels septiņvietīgs SUV RS1, kas apveltīts ar līdzīgām īpašībām.

2019. gada aprīlī tika paziņots par sadarbību ar Ford, kas apsolījis ieguldīt 500 miljonus ASV dolāru. Sadarbības līgums paredz kopīgi izstrādāt nākamās paaudzes baterijas, kā arī izveidot „pilnīgi jaunus” elektriskos modeļus, par kuriem tuvāku informāciju vēl nesniedz.

 
Visi komentāri
 
litijs 10.jūnijs 2019 15:09
3 0 Atbildēt

nevis uzlādēt, bet izlādēt

Tas gan 10.jūnijs 2019 15:21
0 0 Atbildēt

jo glāze tak arī ir pa pusei pilne nevis tukša

eidis 10.jūnijs 2019 16:24
0 0 Atbildēt

Šī varētu būt jauna niša - bagažniekā iesviežama spare battery. Stāv uzlādēta garažā un ja nu kas iemet bagažniekā un brauc uz Augustowu

msh 10.jūnijs 2019 17:01
0 0 Atbildēt

Spāres baterija vai tomēr rezerves akumulators?

Šāda veida risinājums ir derīgs tikai entuziastiem; lai nobraucamo attālumu jūtami paceltu, vai nu būs jācilā kaudze ar aķiem, vai arī tie jāieceļ ar kāru.

Janeks90 10.jūnijs 2019 18:55
0 0 Atbildēt

Gaidu kad parādīsies tirg. Drošvien gadus 4 vēl neredzēt

viencexperc 11.jūnijs 2019 7:37
1 1 Atbildēt

Labāk, tomēr, ir vilkt trosē. Viens auto velk, otrs, kuru velk, ieslēdz rekuperāciju un lādējas. Tad mainās.

Tedis 11.jūnijs 2019 9:55
0 0 Atbildēt

dalīties - tas nozīmē, ka nekurienes vidū paliks nevis viens, bet vismaz divi auto

Fredis 11.jūnijs 2019 11:13
0 0 Atbildēt

nē, tas nozīmē no otra paņemt atlikušo enerģiju un aizbraukt ar vienu

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 19

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti