Apvidus riepas un dīzeļa motors - fermeris pārbūvē Corvette C3 braukšanai bezceļos (+ FOTO) 4

 

Foto: Ekrānbilde

iAuto | 30.augusts 2019 5:57

Kanzasas (ASV) fermeris Skots Rejs pārbūvējis Chevrolet Corvette sporta auto par bezceļu braukšanai piemērotu automobili ar apvidnieka Chevrolet Suburban 6,2 litru dīzeļmotoru.

 28 gadus vecais vīrietis pastāstījis, ka Corvette C3 viņš iegādājies pirms desmit gadiem. Pusgadu viņš to izmantojis braukājot uz skolu, bet tad kapitālremontam pieteicies dzinējs. Tā kā darbojoties fermā dažādas tehnikas remonts nav nekāds retums, Rejs, kurš uz to brīdi bija jau gana pieredzējis mehāniķis, izvēlējies nestandarta risinājumu un iebūvējis savai Corvette dīzeļdzinēju no apvidus auto Chevrolet Suburban, kas iegādāts par 700 dolāriem.

Rejs atjaunoja Suburban dzinēju, nomainot detaļas, kas prasījās remonta un iebūvēja to Corvette motortelpā, kur jaunais dzinējs iegūla bez sevišķi lielas piepūles.

Īpašnieks neslēpj, ka ir liels dīzeļdzinēju piekritējs, uzsverot, ka tie ir praktiskāki un ekonomiskāki par benzīna motoriem. Viņš stāsta, ka gribējis iegūt uzticamu automašīnu, kurai būtu liels dzinēja resurss un mazs degvielas patēriņš.

Pabeidzis darbu pie motora implantācijas, Rejs uzmontējis Corvette rupja protektora apvidus riepas, kas ievērojami uzlaboja sporta auto pārgājamību. Konstruktors jau bauda sava darba augļus un izmanto pārbūvēto Corvette gan vietējos ceļos (ne vienmēr labas kvalitātes), gan tālākiem pārbraucieniem, priecājoties, ka degvielas patēriņš ir tikai 7 litri uz 100 km.

 
Visi komentāri
 
Švaki 30.augusts 2019 8:13
1 1 Atbildēt

Labāk būtu veco Suburban restaurējis

Līme 30.augusts 2019 8:50
0 2 Atbildēt

No dīzeļa vibrācijām tas stikla šķiedras korpuss saplaisās!

WALA 30.augusts 2019 9:54
2 1 Atbildēt

Ja rāmis labs un vesels lai to 6.2 noturētu, tad virsbūvi nekas nenotiks, un nav tur tādu vibrāciju no lielajiem motoriem, problemātiskāk ir tikt ar griezes momentu gala, to var kraviniekiem labi redzēt, kad kārtīgi dod virsū ar kravu, kā mēdz rāmis diagonāli "vērpties".

msh 31.augusts 2019 11:43
0 0 Atbildēt

Cik var redzēt mazajā motortelpas bildītē, baigais gateris - pie manis paretam atdzen kādu mašīnu, kurai motortelpā līdzīgs paskats, lai es sakārtoju vadus...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti