Volkswagen prezentē jaunu zīmola dizainu un logo (+ VIDEO) 12

 
Volkswagen | 10.septembris 2019 7:41

Vakar, pirms oficiālās IAA Starptautiskās Frankfurtes autoizstādes atklāšanas, Volkswagen prezentēja savu jauno logo un zīmola dizainu. Šī pasaules pirmizrāde kopā ar jaunā pilnībā elektriskā automobiļa ID.3 prezentāciju iezīmē jaunas Volkswagen ēras sākumu.

Volkswagen nākotne ir elektriska, pilnībā savienota un bez kaitīgiem izmešiem. Ar savu jauno zīmola dizainu Volkswagen radījis vienotu globālu 360° zīmola pieredzi, kas ir krietni modernāka un autentiskāka. Jaunais Volkswagen logo ar tā plakano divdimensiju dizainu ir vienkāršāks un reducēts līdz tā būtiskākajiem elementiem. Zīmola jaunā dizaina un logo mērķis ir tā izmantošanas iespēju paplašināšana, tostarp digitālajā telpā. Volkswagen zīmola pārveidošana ir viena no pasaulē lielākajām zīmola maiņas kampaņām. Jaunā zīmola dizaina nomaiņa tiks pabeigta līdz 2020. gada vidum.

"Jaunais zīmola dizains iezīmē Volkswagen jaunās ēras sākumu," norāda zīmola valdes loceklis tirdzniecības un mārketinga jautājumos Jirgens Stakmans. "Formulējot jaunu saturu un ieviešot jaunus produktus, zīmols piedzīvo iespaidīgas izmaiņas, virzoties uz nākotni bez kaitīgiem izmešiem. Tagad ir īstais laiks, lai pasaulei nodemonstrētu mūsu zīmola jauno attieksmi."

"Jauno Volkswagen" iespējams redzēt un sajust automobiļu dizainā, klientu apkalpošanā un zīmola reprezentācijā kopumā. Jaunais zīmola dizains tiks piemērots gan Volkswagen Passenger Cars, gan Volkswagen Commercial Vehiclesproduktu grupās.

Volkswagen galvenajam dizainerim Klausam Bišofam (Klaus Bischoff)  bijusi svarīga loma jaunās korporatīvās identitātes izstrādē. "Jaunajā zīmola dizainā mēs esam radījuši autentisku saziņas platformu e-mobilitātes izpausmei. Mēs demonstrējam nākotnes Volkswagen ar devīzēm "digital first" un "no filter"."

Volkswagen mārketinga vadītājs Johens Sengpīls (Jochen Sengpiehl) skaidro: "Mēs esam radījuši jaunu un globālu zīmola pieredzi visos kanālos un visos saskarsmes punktos. Mūsu mērķis nākotnē nebūs nevainojamas reklāmas demonstrēšana – mēs vēlamies kļūt cilvēcīgāki un dzīvāki, un stāstīt autentiskus stāstus."

Jaunā zīmola dizaina stratēģiskos pamatus kopīgā darbā radīja Volkswagen dizaina un mārketinga komanda. Dizains ir pilnībā ieviests visās uzņēmuma nodaļās izteikti īsā laikā – deviņos mēnešos.

Jaunā zīmola dizaina ieviešana starptautiskā līmenī notiks IAA Starptautiskajā Frankfurtes autoizstādē. Starta signāls tiks dots brīdī, kad jaunais logo izgaismos uzņēmuma galvenās pārvaldes mītnes augstceltni Volfsburgā, Vācijā. Pārmaiņas starptautiskā līmenī tiks īstenotas, optimizējot izmaksas un saudzējot resursus. Sākotnēji izmaiņas piedzīvos zīmola pārstāvniecības un tirdzniecības pārstāvji Eiropā, kam oktobrī sekos Ķīna. No 2020. gada sākuma izmaiņas pakāpeniski skars Dienvidameriku un Ziemeļameriku, kā arī pārējo pasauli. Jaunā zīmola ieviešana tiks pabeigta līdz nākamā gada vidum. Volkwagen zīmola maiņa ir viens no šīs nozares lielākajiem šāda veida projektiem. Kopumā tiks skarts 171 tirgus un tiks nomainīti aptuveni 70 000 logo. Savukārt Latvijā pirmās zīmola izmaiņas būs pamanāmas septembra beigās, kad tiks pielāgota Volkswagen Latvija mājaslapa.

Līdz šim logo bija zilā un baltā krāsā, taču tagad tiek pievienots jauns zilās krāsas tonis, ļaujot izmantot papildu krāsu variācijas. Ņemot vērā, ka digitāls pielietojums ar vienkāršām un lietotājiem draudzīgām aplikācijām kļūst arvien svarīgāks, logo nākotnē tiks pozicionēts ar jauno "kustīgo rāmi".

Zīmola saukļa vietā pirmo reizi būs skaņas logo, kas  padarīs Volkswagen zīmolu atšķirīgu akustiskā izteiksmē gan automobiļos, gan zīmola komunikācijā.

Zīmola jaunā vizuālā valoda būs ļoti atšķirīga no tās, ko Volkswagen piedāvājis līdz šim - tā būs skaidrāka un krietni krāsaināka. Uzsvars tiks likts uz cilvēkiem. Volkswagen vairs nekoncentrēsies uz perfekcionismu automobiļu fotogrāfijās, bet gan uz reālām situācijām, ar kurām klients var sevi identificēt.

Gaismas elementiem būs jauna, nozīmīga loma – gaisma tiek pozicionēta kā jaunais hroms. Nākotnē logo būs izgaismots zīmola atrašanās un tirdzniecības vietās, kur logo, kustīgajam rāmim un gaismai būs jo īpaši svarīga loma. Kopumā zīmola ieviešanas izmaksas automobiļu dīleriem tiks saglabātas tik zemas, cik vien iespējams. Pilnīga pāreja uz jauno dizainu, tostarp tirdzniecības vietās un interjerā, aizņems pusotru gadu. 

Vairākas desmitgades Volkswagen savu automobiļu prezentēšanai un reklāmas nolūkiem izmantojis vīrieša balsi, taču tagad zīmols ieguvis sievietes tēlu. Gandrīz visos tirgos Volkswagen vārdā runās sieviete ar siltu, patīkamu un pārliecinātu balsi.

 

 

 
Visi komentāri
 
taaneko 10.septembris 2019 8:33
6 3 Atbildēt

Veicot pat īsti nepamanāmas izmaiņas emblēmā, man vsjadzētu noticēt, ka tagad viss būs daudz savādāk un labāk? Nopietni?

Lasot visu šo, par to, kas tur ko tur simbolizē, mani nepamet doma, ka tieku uzskatīts par idiotu.

p. s. saprotu, ka iauto tikai pārpublicē ziņu.

He 10.septembris 2019 10:38
4 1 Atbildēt

Kaut kas pazīstams, VAZ nosauca par LADA , un kas no tā mainījās?

eidis 10.septembris 2019 11:58
0 1 Atbildēt

Nu tik būs. Nu tik ķers....

msh 10.septembris 2019 12:57
0 0 Atbildēt

Jauns logo? Kaut kā liekas aizdomīgi pazīstams; 1:1 ar to bļembu, ko nesen sava golfa restē bāzu

Bet nu viss kārtībā - man tātad ir moderns golfs, ar jauno bļembu, nevis kā tiem šī foruma lietotājiem, kam ir šajā desmitgadē ražoti fofāgeni, kam ir vecā bļemba virsū...

Kanibaals 11.septembris 2019 8:26
0 0 Atbildēt

Vienkārši tavs lūznis ir pārlecis to desmitgadi kad daudzkrāsaini logo bija modē. Laika posms sākot ap 2000. Daudzas kompānijas identiski iekrita. Bet mūsu Lattelekomunistus neparspēt, kas par c burta aizstāšanu logo ar k samaksāja 3milj.

msh 12.septembris 2019 1:51
0 0 Atbildēt

Vispār jau dabā tās bļembas atšķiras nevis ar krāsām, bet gan formu, līniju biezumu un pašas bļembas izmēru.

Kanibaals 13.septembris 2019 8:21
0 0 Atbildēt

Tā jau nekad nav diži atšķīrusies, kā ta bez bļembas tautas vāģi atpazītu.

Mjā 10.septembris 2019 15:09
1 0 Atbildēt

Var tik pabrīnīties, cik daudz naudiņas tiek norauts atejā, labi, ka šoreiz ne pie mums

Kanibaals 11.septembris 2019 8:22
0 0 Atbildēt

Tik daudz ūdens par to ka vienkāršoja logo, lai nav jālieto krāsu pārejas un vieglāk mērogojams.

HE 11.septembris 2019 8:25
1 1 Atbildēt

Tautas vāģis to iztērēto naudu labāk būtu ieguldījis logu pacēlāju konstrukcijas izlabošanā , lai kad brenda faniem ziemā kārtējo reizi nogāžās auto durvju logs ausis nesalst braucot uz servisu.

spurziks 11.septembris 2019 14:38
0 0 Atbildēt

Vecā emblēma bija smukāka. Šito reklamē nēģeri un aziāti. Tas kāds Āfrikas automobilis vai Āzijas būs turpmāk laikam....

Iepriekš biju wv auto markas fans, bet nu jāsāk uzmanīties...

HE 12.septembris 2019 6:54
0 0 Atbildēt

Par Āfriku neko nezinu, bet Ķina ir puse no visiem pasaulē pārdotajiem tautas vāģiem

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti