Tesla Cybertruck un Ford F-150 virves vilšana – Ford piedāvā cīnīties godīgi 6

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 27.novembris 2019 10:23

Amerikāņu zīmola biznesa modeļu izstrādes nodaļas vadītājs Sandips Madra piedāvājis Tesla vadītājam Īlonam Maskam Ford F-150 un Cybertruck pikapus salīdzināt objektīvi.

Ford nav atstājis bez uzmanības interneta vidē lielu popularitāti iemantojošo video, kurā elektriskais Tesla pikaps Cybertruck virves vilkšanas eksperimentā bez pūlēm tiek galā ar Ford F-150. Par to savā Twitter kontā uzrakstījis viens no Ford vadošajiem menedžeriem, Sandips Madra, kurš piedāvājis objektīvāku abu modeļu salīdzinājumu, uz ko Masks bez kavēšanās atbildējis apstiprinoši.

Minētais video tika parādīts jaunā Cybertruck prezentācijas laikā, taču vairums komentētāju uzskata, ka sacensība nebija godīga norādot, ka elektriskais pikaps sacenties ar F-150 aizmugures piedziņas versiju, kurai uzmontētas savādākas riepas.

Tesla Cybertruck debitēja pirms dažām dienām. Elektriskais pikaps izceļas ar neparastu virsbūves formu, polimēru stikliem un nerūsējošā tērauda konstrukciju. Atkarībā no versijas tiek uzstādīts viens, divi vai trīs elektromotori. Cybertruck jaudīgākā modifikācija 100 km/h sasniedz 2,9 sekundēs, var paātrināties līdz 209 km/h un bez papildu uzlādes nobraukt 800 km. Cenas: no nepilniem 40 līdz 70 tūkstošiem ASV dolāru.

Tesla apgalvo, ka pikapa iegādei dažu dienu laikā pieteikušies vairāk nekā 200 000 potenciālo pircēju. Cybertruck ražošana sāksies 2021.gada beigās.

Tikmēr ir arī eksperti, kas uzskata, ka sērijveida Cybertruck nebūs tik radikāls, bet viss, ko Īlons Masks parādīja prezentācijas laikā ir nekas vairāk kā PR triks.

 
Visi komentāri
 
spriidiic 27.novembris 2019 13:53
3 5 Atbildēt

Nu , re . Abiem būs 4x4 , vienādas riepas , svars , vienlaikus uzsāks vilkšanu . Jāvelk vismaz trīs reizes , lai pacepās tā eštrunta aķi . Vēlams dīzeļdzinējs , benzīnnieks var izbuksēt , tiem nav ņūtonmetru mazos apgriezienos . Par snieguma ilgumu nav vērts pat runāt .

Asaris 27.novembris 2019 15:21
7 9 Atbildēt

Kamēr tas Fords tiks līdz tiem saviem ņūtonmetriem, sen jau būs aizvilkts 100m, tas ja vēl nenoslāps.

msh 27.novembris 2019 22:11
1 0 Atbildēt

Esi dzirdējis par tādu lietu kā "starta kontrole"? Tu tikai iedomājies - mašīna, kuras motors attīsta pilnu griezes momentu pie 3,5k, spēj izkustēties no vietas ar četriem kaucošiem riteņiem

Asaris 27.novembris 2019 23:48
1 0 Atbildēt

Nu cerams ka uztaisīs Fords vilkšanos ar jaudīgāko versiju un pāris pamatu blokiem kuzavā un protams ar starta kontroli. Bet nu iznākums jau tāpat zināms. Es pat te padzirdēju ka Fords jau atcēlis to pieteikumu uz revanšu.

Kanibaals 27.novembris 2019 20:24
2 6 Atbildēt

Fordam kāsiens tāpat garantēts, bet jā Tesla nošmaucās.

Жак Сампо 28.novembris 2019 8:54
0 0 Atbildēt

Vīrves VILŠANA?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti