Traktori ielās - Nīderlandē lauksaimnieki un celtnieki protestē pret valdības politiku cīņai ar piesārņojumu 3

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 18.decembris 2019 16:14

Nīderlandē lauksaimnieki un celtnieki trešdien protestē pret valdības politiku cīņai ar piesārņojumu, uzskatot, ka šie pasākumi kaitē viņu darbam.

Lauksaimnieki ar traktoriem nobloķējuši lielākos ceļus pie robežas ar Vāciju, kā arī novietojuši lauksaimniecības tehniku Hāgas centrā un pie ieejas tērauda rūpnīcā Ziemeļjūras piekrastē, ziņo Nīderlandes policija un mediji.

Protesti Nīderlandē ir daļa no plašāka demonstrāciju viļņa, kas pāršalcis Eiropu, ietverot arī Francijas arodbiedrības, kas iestājušās pret prezidenta Emanuela Makrona pensiju sistēmas reformu.

Šodien protesti gaidāmi arī Polijā, kur neapmierinātību izraisījis likumprojekts, kas dotu valdībai tiesības atlaist tiesnešus.

Protesti Nīderlandē sākās pēc tam, kad Nīderlandes tiesa maijā nolēma, ka valdība pārkāpj Eiropas Savienības (ES) tiesību normas, kas uzliek par pienākumu aizsargāt dabas resursus no gāzēm. Tiesas sprieduma rezultātā tika apturēti daudzi celtniecības projekti.

Valdība kopš maija centusies ieviest stingrākus pasākumus cīņai ar siltumnīcefekta gāzu emisiju.

Nīderlandes senatori otrdien apstiprināja likumprojektu, kas paredz samazināt slāpekļa oksīdu emisiju. 

Tostarp Nīderlandē atļautais braukšanas ātrums uz automaģistrālēm diennakts gaišajā laikā tiks samazināts no 130 kilometriem stundā līdz 100 kilometriem stundā, lai tādā veidā ierobežotu kaitīgo izmešu daudzumu un risinātu piesārņojuma krīzi.

Tiks veiktas arī  izmaiņas lauksaimnieku darbā, piemēram, dzīvnieku barošanā.

Parlamenta apakšpalāta likumprojektu apstiprināja jau iepriekš.

Valdība šodien paziņoja, ka panākusi plašu vienošanos ar lauksaimnieku organizāciju koalīciju, lai cīnītos pret slāpekļa oksīdu emisiju.

Valdība pavēstīja, ka sāks sarunas ar lauksaimniecības sektoru par investīcijām, kas atbalstīs tos lauksaimniekus, kuri vēlas turpināt strādāt ilgtspējīgā veidā, kā arī palīdzēs tiem, ka labprātīgi gribēs pārtraukt šo nodarbošanos.

Lauksaimnieki un celtnieki, kuri uzskata, ka pret viņiem izturas netaisnīgi, devās uz elektrostaciju, kas izmanto kūdru elektroenerģijas ražošanai, un tērauda rūpnīcu, lai pievērstu uzmanību faktam, ka arī rūpniecība ir liels piesārņotājs.

Lai gan protesti noritējuši lielākoties mierīgi, policija vesta, ka izrakstījusi lauksaimniekiem 24 soda kvītis par dažādiem pārkāpumiem, tostarp  par braukšanu ar traktoriem pa šosejām.

Policija arī slēgusi vienu no galvenajām šosejām netālu no Amsterdamas, kad uz tās izbrauca lauksaimnieki ar traktoriem.
 

 
Visi komentāri
 
Freijers 19.decembris 2019 10:55
3 3 Atbildēt

Arī bagātajā NL visi nav auniņi, kas ļaus cirpties maigi izsakoties apšaubāmu mēŗķu vārdā...

imzz 19.decembris 2019 11:13
4 1 Atbildēt

Bet pietiek, ka augstas amatpersonas ir:

"Tiesas sprieduma rezultātā tika apturēti daudzi celtniecības projekti".

"atbalstīs tos lauksaimniekus, kuri vēlas turpināt strādāt ilgtspējīgā veidā, kā arī palīdzēs tiem, ka labprātīgi gribēs pārtraukt šo nodarbošanos."

Ar zaļo ilgtspēju ir tāpat, kā ar sociālismu: to var bīdīt, bet tikai tik ilgi, kamēr nauda nav beigusies.

Freijers 19.decembris 2019 16:16
2 0 Atbildēt

Tak arbūzi tādi paši zociķi vien ir, jo klajš komunisms mūsdienās vairs ''ņekatjit'' - tad nu ir citos papīrīšos iekšā jāsaiņo, lai var darba ļaudis no naudas un pamazām arī brīvības atbrīvot.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti