Vairoties no tiesas Japānā, Nissan bijušais vadītājs Gosns aizbēdzis uz Libānu 2

 

Foto: Ekrānbilde

Nozare.lv | 2.janvāris 2020 10:23

Japānas autobūves uzņēmuma "Nissan Motor Co." bijušais vadītājs Karloss Gosns, kurš aizmucis uz Libānu, lai izvairītos no tiesas Japānā, izmantojis vienu no savām divām Francijas pasēm, ceturtdien paziņoja Japānas mediji.

Gosns 2018.gada novembrī tika apcietināts Japānā, taču pēc atbrīvošanas pret drošības naudu aprīlī viņam tika noteikti būtiski ierobežojumi, tostarp attiecībā uz ceļošanu uz ārvalstīm.

Gosna vadošais advokāts Juničiro Hironaka norāda, ka pie viņa atrodas trīs starptautiskajam magnātam piederošas pases.

Taču Japānas raidorganizācija NHK vēsta, ka tiesa ļāvusi viņam paturēt otru Francijas pasi, ja vien tā tiek glabāta aizslēgtā kastē, bet atslēga atrodas pie advokāta.

NHK skaidro, ka nav pieejami emigrācijas dati par Gosna aizlidošanu no Japānas, taču Libānā viņš iekļuvis, izmantojot Francijas pasi. Prokuratūra un policija gatavojas sākt izmeklēšanu saistībā ar šo bēgšanu.

Kad Gosna aizstāvības advokāti bija pieprasījuši atbrīvot viņu pret drošības naudu, prokuratūra apgalvoja, ka pastāv viņa aizbēgšanas riski, ņemot vērā magnāta ietekmīgos sakarus, taču pats Gosns uzsvēra, ka vēlas tikt tiesāts, lai pierādītu savu nevainību.

Brazīlijā dzimušais libāniešu izcelsmes uzņēmējs Gosns tiek apsūdzēts par to, ka slēpis miljoniem eiro vērtus ienākumus, kurus guvis uzņēmumā "Nissan", un par kompānijas līdzekļu izmantošanu privātām vajadzībām.

Gosns noliedz visas viņam izteiktās apsūdzības un mēģina panākt lietas izbeigšanu, apgalvojot, ka prokurori un "Nissan" izmeklētāji rīkojušies nelikumīgi, izmeklējot viņam inkriminētos pārkāpumus.
 

 
Visi komentāri
 
Upss 2.janvāris 2020 21:49
0 0 Atbildēt

Šamais laiž tīri Lemberga stilā, tikai hūte pagaidām vēl nav aizlaidies...

WALA 3.janvāris 2020 15:38
0 13 Atbildēt

Savā valstī vienmēr ir vieglāk aizstāvēt sevi, kamēr Japānā tas varētu būtu nopietns izaicinājums jebkuram kurš tur nav dzimis ( ar domu izprast to par ko tur kādu var un arī sodīs).

Šitā mērkākošanās/teātris ap Lembergu mani jau sen ir nokaitinājis - nu ja nevarat nekā pierādīt - viss liekās mierā - pietiks sevi padarīt par apsmieklu. Īpaši tās USA sankcijas, kas tas par sviestu, kāda vispār kaut kādai nepārliecinošai organizācijai ASV darīšana gar LV iekšēju lietu, ja vien tur kādi "vietējie zvirbuļi" nav kaut ko "dīvainu pačivinājuši".

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti