Bentley pirmais elektromobilis varētu parādīties 2025.gadā 9

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 5.janvāris 2020 13:44

Britu luksuss automobiļu ražotājs Bentley atklājis, ka tuvāko piecu gadu laikā tiks radīts pilnībā jauns modelis, kas darbosies ar elektrību.

Bentley ģenerāldirektors Edrians Holmarks sarunā ar Automotive News Europe atklājis, ka 2025.gadā kompānija varētu prezentēt savu pirmo elektromobili. Turklāt tas būtu pilnībā jauns modelis, nevis adaptēts uz kāda jau no esošo Bentley bāzes.

Holmarks devis mājienu, ka elektriskais Bentley varētu dalīt PPE platformu ar Porsche Taycan un Audi e-tron GT, taču atturējies no detalizētākas informācijas.  Britu zīmola vadītājs izteicies, ka Bentley mēģinās izmantot cietvielu baterijas parasto akumulatoru vietā, jo šāda tehnoloģija ļaus ietaupīt līdz 30 procentiem masas, nezaudējot ietilpību. Viņš norādījis, ka pēc gabarītiem elektriskais Bentley varētu būt nedaudz kompaktāks nekā pašreizējie modeļie, taču attiecībā uz salonu tas "saglabās ierastos izmērus un atbildīs zīmola standartiem".

Bentley varētu iet vienkāršāko ceļu un savu pirmo elektromobili veidot uz kāda jau no esošo modeļu bāzes, taču Holmarks ir pārliecināts, ka šāds risinājums neatbilstu markas klientu priekšstatam par efektivitāti un gaitas rezervi, ko nodrošina viena uzlāde.

Britu markas piedāvājumā ir viens elektrificēts modelis, krosovers Bentayga, kas ar elektrību var nobraukt aptuveni 51 km. Vēlāk pie hibrīdversijām varētu tikt arī kupeja Continental GT un sedans Flying Spur.

 
Visi komentāri
 
WALA 5.janvāris 2020 14:12
2 1 Atbildēt

Tāpēc jau ir 2025, ka cer ka bateriju ar cietvielas elektrolītu beidzot kads novedīs līdz normālai masu ražošanai. Nez vai tas izdosies tik ātri.

Frontera 5.janvāris 2020 15:09
0 4 Atbildēt

šaubos..

Krotow 6.janvāris 2020 1:02
0 4 Atbildēt

Cietvielas elektrolīta baterijas izskatās pēc kodolsintēzes reaktora pabeigšanas solījumiem jau 50 gadus: "Drīz būs, tikai vēl 10 gadus pagaidiet". Pa to laiku IBM publicēja relīzi par savu bateriju

www.ibm.com/blogs/researc...-free-battery/

izskatā pārāk labi lai būtu taisnība, bet tad jau redzēs.

Frontera 5.janvāris 2020 15:08
2 5 Atbildēt

Nu tas vairs nav Bentleys.

Tūnberga 5.janvāris 2020 15:44
5 2 Atbildēt

Drīz visi brauks ar elektrību - gan Bentley, gan Ferrari, par parastajām markām pat nerunājot

WALA 5.janvāris 2020 16:07
4 3 Atbildēt

ar elektrību brauks Tunberga, tikai nepamanīs ka no palakaļas tam verķim dūmo, jo bez ģeneratora nav enerģijas

autoparts777 5.janvāris 2020 20:42
2 0 Atbildēt

Amerikā pēc Tesla model S pārdošanas sākuma Eiropas luksus brendu lielie auto sākā sliktāk pārdoties, jo bagātie pircēji sagribēja citu spēļmantu ar, kuru var lādēties bez maksas pa visu Ameriku utt.

Līdz ar to Eiropas brendi sāka skriet pakaļ Amerikas tendencei.

Vai šī tendence turpināsies, vai nē vēl nav skaidrs, bet skaidrs ir tas ka Fords jau sāk likt lielu likmi uz elektroauto izlaižot populārākos modeļus F150 un Mustang darbīnāmus ar baterijām.

Krotow 6.janvāris 2020 1:06
0 6 Atbildēt

Tipiskajiem bentliju pircējiem galvenais ir auto krutums lai ir dēl kā pirkstus pastaipīt. Tad jau varēja neblamēties un uzreiz tur iebūvēt mazu kodolreaktoru.

Wotork 6.janvāris 2020 10:23
7 2 Atbildēt

A ko? Nopērc tu arī!

Tipiskajam latvietim, ka tik pačīkstēt...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti