Pieaug hibrīdauto popularitāte Baltijas valstīs – līdere Latvija 7

 

Foto: Publicitātes attēls

RIA | 15.janvāris 2020 16:19

Benzīna dārdzība, nodokļu politika, kā arī zaļā dzīvesveida tendences Baltijas auto tirgū strauji vecina ar hibrīddzinējiem aprīkotu auto popularitāti.

Eiropas Auto ražotāju asociācijas dati rāda, ka pasažieru transporta segmentā hibrīdauto skaits desmit gadu laikā gandrīz dubultojies, un jau 2016.gadā Eiropas Savienības valstīs no kopējā reģistrēto auto skaita 5,1% bija hibrīdauto. Pēdējos gados šī tendence kļūst arvien izteiktāka. Igaunijas uzņēmuma “RIA.com Marketplaces” apkopotā informācija liecina, ka Latvija hibrīdauto popularitātes ziņā krietni apsteidz kaimiņus Lietuvā un Igaunijā.

Latvijā gada sākumā jaunu un lietotu auto pārdošanas vietnē auto.lv no piedāvātajām vairāk nekā 19 000 automašīnām, 2100 jeb 11,1% ir hibrīdi. Līdzīgās vietnēs Igaunijā un Lietuvā skaitļi ir pieticīgāki. Piemēram, Igaunijas sludinājumu vietnē auto24.ee no vairāk nekā 22 tūkstošiem piedāvājumā esošo auto tikai 275 jeb 1,25% ir hibrīdi, savukārt Lietuvas autoplius.lt – no vairāk nekā 39 tūkstošiem auto 900 (2,3%)  ir aprīkoti ar hibrīddzinējiem. 

“Igaunijā hibrīdi šobrīd bauda īpaši lielu popularitāti. Vairāk nekā puse no visiem valstī reģistrētajiem hibrīdiem ir “Toyota” markas auto. Populāri ir arī elektroauto, taču to nostiprināšanos tirgū kavē infrastruktūras trūkums, augstā cena un salīdzinoši mazās jaudas rezerves. Līdz ar to vismaz tuvākajos gados gan Igaunijā, gan Eiropas Savienības tirgū kopumā sagaidāma hibrīdauto zīmolu nostiprināšanās,” prognozē “RIA.com Marketplaces” pārstāvis Artjoms Umanets.  

Šādu tendenci apstiprina arī Eiropas Auto ražotāju asociācijas 2019.gada oktobrī apkopotie dati par hibrīdauto pašreizējo tirgus daļu Eiropas Savienības valstīs. Piemēram, Latvijā hibrīdauto tirgus daļa bija 4%, Igaunijā 6,2%, bet Lietuvā 7,2%. Tādējādi Lietuvā un Igaunijā tuvākajos gados prognozējams īpaši liels hibrīdauto skaita pieaugums. Visās trīs Baltijas valstīs jaunu hibrīdauto tirgū populārākās markas ir “Toyota” un “Lexus”. Igaunijā būtisku tirgus daļu ieņem arī “BMW”, “KIA”, “Mazda”  un “Volvo, bet Lietuvā “Ford”  un “BMW”.

Baltijai tuvējās valstīs Ukrainā un Baltkrievijā hibrīdauto popularitāte šobrīd vēl nav tik liela. Piemēram, Baltkrievijā no sludinājumu vietnē av.by no piedāvātajām  64 000 automašīnām ar hibrīddzinēju aprīkotas tikai 470 (0,7%) automašīnas. Savukārt Ukrainas auto.ria.com sludinājumu vietnē no piedāvātajām  190 000 automašīnām  hibrīdauto ir 1650 jeb 0,87%. Baltkrievijā šobrīd populārākie hibrīdauto zīmoli ir “Toyota” un “Honda”, bet Ukrainā ar līderi “Toyota” konkurē arī “Ford” un “Honda” markas hibrīdi.

 
Visi komentāri
 
felix65 15.janvāris 2020 17:20
6 5 Atbildēt

Latvijā jau nekad dīvainīšu nav trūcis.

Esso 15.janvāris 2020 18:37
3 6 Atbildēt

Auto santīmu pisējiem..

Tj 15.janvāris 2020 21:38
4 5 Atbildēt

Jau precis Gadus braucu ar Toyota Auris Hybrid ,loti labs auto.

Krotow 16.janvāris 2020 0:00
2 4 Atbildēt

Latvijas apstākļiem, tuvojoties iekšdedzes auto ekobanam, hibrīdi tiešām ir labs pagaidu risinājums kā pārlaist laiku līdz parādīsies daudzmaz sakarīgi elektroauto par šeit pieņemamu cenu un +/- sabūvēs lādēšanas vietas.

Asaris 16.janvāris 2020 10:00
1 0 Atbildēt

Ja nav vismaz plug in hibrīds ar kuru var braukt arī tikai elektrorežīmā, tad liela jēga nav. Varbūt ja brauc kā opis, tad nedaudz sanak to el. motoru hibrīdiem palietot.

msh 16.janvāris 2020 18:46
0 0 Atbildēt

Nevis "latvija", bet "rīga".

kasinsh79 17.janvāris 2020 6:42
0 0 Atbildēt

Hibrīds ir ekonomiskāks benzīnnieks. Protams, ka adekvāti tam būt populārākam, pērkot JAUNU auto salonā, taču pie nosacījuma, ka dīlera cenas piedāvājums hibrīdam līdzīgs ar “parasta” benzīnnieka cenu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijā autobuss ar pasažieriem iegāžas upē; ir bojāgājušie (+ VIDEO) 1

Sanktpēterburgā nezināmu iemeslu dēļ pasažieru autobuss nobraucis no ceļa un iegāzies Moikas upē. Lasīt vairāk

 

Lietuvas muitnieki novērš divu "Tesla Cybertruck" izvešanu uz Baltkrieviju 8

Lietuvas muitnieki aizturējuši divus automobiļus "Tesla Cybertruck", jo ir aizdomas, ka šos pikapus ar elektrodzinēju bija paredzēts kontrabandas ceļā caur Baltkrieviju ievest Krievijā, tādējādi pārkāpjot Eiropas Savienības (ES) sankcijas. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG piedāvā 449 Zs jaudīgu kabrioletu (+ FOTO)

Mercedes-AMG pieteicis CLE 53 4-Matic+ kabrioletu, kas tirgū tiks laists 2024.gada otrajā pusē. Lasīt vairāk

 

Kā baltkrievu tālbraucējs Polijā 350 eiro sodu nopelnīja (+ VIDEO) 21

Baltkrievu "fūres" vadītājs, kurš krustojumā un uz gājēju pārejas apsteidz netrafarētu policijas automašīnu, tiek apturēts un saņem sodu PLN 1500 (350 EUR) apmērā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti