Vācijā notiek kratīšanas aizdomās par manipulācijām ar Mitsubishi dīzeļdzinējiem 4

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 22.janvāris 2020 10:10

Vācijas prokuratūra veikusi kratīšanas vairāku uzņēmumu telpās saistībā ar iespējamām "Mitsubishi" dīzeļautomobiļu kaitīgo izmešu manipulācijām.

Frankfurtes prokuratūra norāda, ka tā sākusi izmeklēšanu par iespējamu krāpniecību pret augstākā līmeņa darbiniekiem starptautiskā autoražošanas grupā, divos starptautiskos automobiļu piegādes uzņēmumos un automašīnu tirdzniecības kompānijā.

Šī izmeklēšana koncentrējas uz "Mitsubishi" automašīnām ar 1,6 un 2,2 litru dīzeļdzinējiem, kas saņēmuši Vācijas augstākos "Euro 5" un "Euro 6" izmešu standartus.

Prokuratūra skaidro, ka pastāv aizdomas, ka šie dzinēji ir aprīkoti ar programmatūru, kas liek tiem laboratoriju pārbaudēs šķist videi draudzīgākiem, nekā tie ir reālos braukšanas apstākļos.

Japānas autobūves uzņēmuma "Mitsubishi Motors" preses pārstāvis apstiprinājis, ka tā automašīnu izplatīšanas kompānijā, kā arī izpētes un izstrādes centros Vācijā veiktas kratīšanas.

Šādu informācija apstiprinājis arī Japānas automašīnu rezerves daļu ražotājs "Denso" un Vācijas riepu un automašīnu komplektējošo detaļu ražotājs "Continental".

 
Visi komentāri
 
Viedais 22.janvāris 2020 10:26
1 2 Atbildēt

Izskatās, ka auto rūpnieki ir sanākuši kopā un pieņēmuši karteļa vienošanos, šmaukties ar izplūdes gāzu rezultātiem, turklāt visiem ir viens un tas pats šmaukšanās veids- programmatūra.

WALA 22.janvāris 2020 10:39
2 1 Atbildēt

Karteļa esamību nosaka jau pats fakts ka ir izdomātas tādas normās kā Euro N, tā jau IR autoražotāju vienošanās par vienādu standartu visiem, ar iespēju ieekonomēt naudu nedarīt labāk kā to dara citi !!!

Pārmetums par programmatūras radītu izmešu falsifikāciju nav attiecināms uz visiem ražotājiem, pat vācu autobūvēs "karteļa" sakarā pie BMW atrada problēmas pie tikai dažiem simtiem auto, un tad vēl var pastrīdēties vai tas bija ar nodomu izdarīts, vai arī kvalitātes kontrole bija nogulējusi nelielu problēmu/kļūdu.

Alnis 22.janvāris 2020 14:02
3 0 Atbildēt

Jā, bmw kaut kā vēl nav izkratīts, neatcero, kā bija ar mb.

Nu ok, motoru ziņā bmw arī ir priekšā gan VAGam, gan MB.

WALA 23.janvāris 2020 19:56
1 0 Atbildēt

Ir BMW izkratīts tā paša MB pasācienietvaros atrada vāciešu karteli, nu vai vismaz paziņoja par sodiem,jā arī BMW, tikai praksē pie BMW neatrada problemātiskus auto, kamēr MB, VAG atrada...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti