Pasaulē garākais automobilis nodots restaurācijai 8

 

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/Autoseum

iAuto | 14.maijs 2020 9:16

Pasaulē garākais automobilis ir 90.gados uz 70.gadu Cadillac Eldorado bāzes uzbūvētais The American Dream. Automašīna nesen nomainījusi īpašnieku, kas nolēmis to restaurēt.

30,5 m garais limuzīns saskaņā ar Ginesa grāmatas ierakstu ir garākais automobilis pasaulē. 90.gados to uzbūvēja amerikāņu kolekcionārs Džeijs Orbergs, bet 2014.gadā tas nonāca Ņujorkas Autoseum muzeja īpašumā.

Milzu automobilim ir divi motori, 12 asis un 26 riteņi. Vidū iebūvēta pagarinātajiem pilsētas autobusiem līdzīgs konstrukcija, kas ļauj salocīt garo korpusu un palīdz izbraukt pagriezienus, taču kustībai nodrošināšanai tik un tā vajadzīgs otrs stūrētājs limuzīna aizmugurē.

Limuzīna piedziņu nodrošina Cadillac motors un priekšējie riteņi, bet komplektācijā ietilpst mini golfa laukums, džakuzi, ūdensgulta un helikoptera nolaišanās laukums.   

Pēc pieciem Ņujorkā pavadītiem gadiem limuzīns tika pārdots Floridas Dezerland Park muzejam. Lai nogādātu The American Dream uz dievidiem, tas tika pārdalīts divās daļās.

Daudzo gadu gaitā „Amerikāņu sapnis” bija pārvērties par rūsas kaudzi, tādēļ pēc nonākšanas Floridā jaunie īpašnieki uzsāka apjomīgus restaurācijas darbus. Patlaban gan tie apstājušies koronavīrusa dēļ, taču tiek solīts, ka projektu pabeigs līdz 2021.gada pavasarim un pasaulē garākais limuzīns iemirdzēsies agrākajā spožumā.

 
Visi komentāri
 
Šumba 14.maijs 2020 10:16
3 9 Atbildēt

Suns, kad nav ko darīt, laiza pa..us.

Janeks90 14.maijs 2020 12:55
7 1 Atbildēt

Suns nelaiza pautus aiz garlaicības. Higiēna galvenais iemesls

Šumba 14.maijs 2020 20:08
0 3 Atbildēt

Švaki, Janek, pārzini latviešu teicienus!!!

Conqueror 14.maijs 2020 13:38
0 0 Atbildēt

lai būtu lietojams, vajag uztaisīt posmus ar ermoņikām, kā trmvajam

imzz 14.maijs 2020 20:46
0 0 Atbildēt

Viens jau ir, pa vidu. Visinteresantākais darbs ir pakaļgala šoferim, tas tiešām ir kaut kas netradicionāls.

WALA 15.maijs 2020 9:29
0 0 Atbildēt

Kamēr jau tu brauc pa līdzenu virsmu, tā nav tik liela problēma, bet tikko kā kļūst drusku kalanainaks tā "sekcijas" vidū viegli izsēdināt, un tur pat 2 šoferi nepalīdzēs, domāju ka pat nobrauktuves no autostrādes uz pārvadu (tipa uz augšu slīpums) tā augšējā galā kur pāriet uz horizontālu "plakni"jau var būt reālā problēma.

Igors 16.maijs 2020 9:53
0 0 Atbildēt

Jā jā, tu laikam domā, ka usa meistari ir tik pat stulbi kā latvieši? Tur noteikti ir padomāts par šādu problēmu, turklāt pirms garmoškas ir riteņi, kas jau apriori neļauj vidum uzsēsties!

p.s. latwāņi nevarētu neko tādu uzbūvēt. Te baigais sasniegums skaitās saskrūvēt 3 velo. Tā esot lv mašībūve

imzz 16.maijs 2020 13:12
0 0 Atbildēt

Var vairāk, kā tu domā:

Jun 30, 2016 - A.Dambja konstruētais elektroauto “PP100” ar jaunu rekordu savā klasē uzvar leģendārajās Paikspīkas kalnu sacensībās

www.etransports.lv/index.php/jau...lnu-sacensibas

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 6

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Rīgas dome ārkārtas sēdē lems par 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma atjaunošanai 4

Šodien izsludināta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā deputāti lems par vairāk nekā 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma remontiem, liecina ārkārtas sēdes darba kārtība. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 2

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti