Varenauto ražotājs Spyker mēģinās vēlreiz 2

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 3.septembris 2020 5:03

Holandiešu varenauto ražotājs Spyker mēģinās vēlreiz atgriezties pie automobiļu ražošanas. Šoreiz palīgos aicinātas kompānijas ar krievu investoru finanšu līdzekļiem.

Krievijas oligarhs Boriss Rotenbergs un viņa biznesa partneris Mihails Pesis ieguldīs līdzekļus Nīderlandes kompānijā Spyker, savukārt Nīderlandes uzņēmums cer, ka ka jaunu investoru ienākšana palīdzēs uzsākt varenauto C8 Preliator un B6 Venator ražošanu, kā arī atgriezties pie hibrīdkrosovera D8 Peking-to-Paris projekta.

Krievu uzņēmējiem pieder tādas kompānijas kā BR Engineering, SMP Racing un Milan Morady, kas guvušas pieredzi autosportā, tādēļ viens no Spyker galvenajiem mērķiem, ir atgriešanās sacīkšu trasēs.

2007. gada sezonā Spyker jau izmēģināja spēkus elitārajā F-1 autosporta līgā, taču nekas labs no tā nesanāca. Trīs gadus vēlāk Spyker finansiālā situācija pasliktinājās, un pēc neveiksmīga mēģinājuma pārņemt savā paspārnē zviedru Saab, nīderlandieši bija spiesti pacelt balto karogu.

Kopš 2013. gada Spyker pārdevis tikai divas automašīnas, bet pēdējos 15 gados – 265. Pēdējais iznāciens plašākas publikas priekšā bija 2017.gadā, kad nīderlandieši uzstājās Ženēvas autoizstādē.

 Puses atturas prognozēt, cik ilgs laiks būs vajadzīgs Spyker atdzīvināšanai. Automašīnu ražošanu plānots sākt jau 2021.gadā, par sadarbības partneri izvēloties pieredzējušo Trīras (Vācija) uzņēmumu R-Company. Tajā pašā gadā plānota arī pirmā starptautiskā autocentra atvēršana Monako.

 
Visi komentāri
 
anonimikis 3.septembris 2020 8:29
1 3 Atbildēt

Šoreiz krievi? Čaļi, ko jūs pīpējat? Tā kompānija jau apmēram 20 gadus pieder dažādiem krievu žuļikiem. Viens no tiem ilgu laiku bija bēdīgi slavenais Krājbankas “investors” Antonovs.

Žīds 3.septembris 2020 8:32
4 1 Atbildēt

Pareizāk būtu rakstīt - šoreiz citi krievi. Esmu novērojis tendenci, ka viss kam pieskaras "krievu investori", pārvēršas par sūdiem. Cits skaidrojums - vnk. tiek atmazgāta nauda vai konkrētajā vietā bijis kkas, ko iespējams "prihvatizēt"

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti