Vētrās ASV Kentuki štatā vismaz 70 bojāgājušie (+ VIDEO) 4

 
Nozare.lv | 12.decembris 2021 9:08

Vairāk nekā 70 cilvēku miruši spēcīgā viesuļvētrā ASV dienvidaustrumos esošajā Kentuki štatā, bet vētras postījumus radījušas vismaz piecos ASV štatos.

Kentuki štata gubernators Endijs Bešīrs žurnālistiem paziņoja, ka "bijām pārliecināti, ka esam zaudējuši vairāk nekā 50 kentukiešus. Tagad esmu pārliecināts, ka to skaits pārsniedz 70. Līdz dienas beigām tas pat varētu pārsniegt 100".

Vissmagāk viesuļvētra skāra Meifīldu, kur nopostīti veseli kvartāli, mājas un ēkas ir sagrautas, pa ielām mētājas salocītas metāla konstrukcijas, nolauzti koku stumbri un ķieģeļi.

Gubernators jau iepriekš teica, ka atsevišķi apgabali štatā ir iznīcināti. Tā ir "visspēcīgākā viesuļvētra Kentuki vēsturē", viņš atzina.

Meifīldā vētras rezultātā iebruka sveču fabrikas jumts, izraisot lielu upuru skaitu, informēja demokrātu politiķis.

"Pirms pusnakts izsludināju ārkārtas situāciju," paziņoja Bešīrs.

Vētras izraisījušas haosu daudzviet ASV.

Ilinoisas štatā vētra piektdien nopostīja lielu tiešsaistes tirdzniecības kompānijas "Amazon" noliktavu, paziņoja amatpersonas, bet vietējie mediji vēstīja, ka ap 100 darbinieku ir iesprostoti ēkā, kuras trešdaļa ir sagrauta. Glābēji turpina darbu, lai atbrīvotu gruvešos iesprostotos.

Apkaimē, kur noliktavā darbinieki nakts maiņā apstrādāja klientu veiktos pasūtījumus, bija brīdinājums par vētras draudiem.

Arkanzasas štatā viens cilvēks gājis bojā un vēl tika 20 iesprostoti, kad viesuļvētra skāra aprūpes namu "Monette Manor", vēstīja ASV mediji. Glābējiem izdevies visus iesprostotos cilvēkus atbrīvot.

Citviet Arkanzasas štatā vētrā gājis bojā vēl viens cilvēks.

Tāpat vētra skārusi pilsētas Misūri un Tenesī štatos. Ap 200 000 māju ir Kentuki un Tenesī štatos pārrauta elektroapgāde.

ASV prezidents Džo Baidens "Twitter" rakstīja, ka spēcīgās vētras izraisījušas "neiedomājamu traģēdiju". Viņš solīja, ka federālā valdība sniegs visu nepieciešamo palīdzību.

 
Visi komentāri
 
GK1968 12.decembris 2021 16:50
1 1 Atbildēt

Nesavaldīta Saules enerģija ir mūsu posts.

rezumējums 13.decembris 2021 8:14
1 1 Atbildēt

Pashi HAARPeeja, pashi lai izstrebj!!! Klaunu naacija....

imzz 14.decembris 2021 11:04
0 0 Atbildēt

19.gs , kad tāpat ir dokumentēti lieli tornado postījumi, arī "HAARP" pastāvēja ?

rezumējums 15.decembris 2021 9:09
0 0 Atbildēt

30 tornado, kas koncentreeti nelielaa teritorijaa noraada driizaak uz saakotneejo manis mineeto paraadiibas ceeloni. Vai veesturiski kautkas liidziigs vispaar jebkag ir bijis? Vari konkreetaak pastaastiit?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 3

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti