Bez ABS un drošības spilveniem - AvtoVAZ uzsāk vienkāršotās Lada Granta ražošanu 12

 

Foto: AvtoVAZ

iAuto | 9.jūnijs 2022 5:13

AvtoVAZ konveijers atkal sācis kustēties – uzņēmums uzsācis Lada Granta Classic ražošanu. Tas ir vienkāršots Lada Granta modelis bez ABS un gaisa spilveniem.

Ražotājs ziņo, ka tas būs cenu ziņā pieejamākais modelis un tas izstrādāts, „lai nodrošinātu maksimālu iespējamo automašīnas lokalizāciju, novēršot importēto komponentu trūkuma ietekmi.”

Šādam automobilim tiešām nav ABS un gaisa drošības spilvenu, taču standarta aprīkojuma sarakstam tika pievienotas durvju līstes virsbūves krāsā, apsildāmi un elektriski regulējami spoguļi, kā arī 15 collu vieglmetāla diski. Būs arī stūres pastiprinātājs, elektriski paceļami stikli priekšējām durvīm, ISOFIX bērnu sēdeklīšu stiprinājumi, borta dators un audio sagatave ar četriem skaļruņiem.

Zem pārsega 1,6 litru benzīna dzinējs ar 90 zirgspēkiem kombinācijā ar manuālo pārnesumkārbu, taču šāda motora ekoloģiskā klases samazināta līdz Euro-2 līmenim.

Sagaidāms, ka nākošie modeļi, kas iegūs „vienkāršotās versijas” būs Vesta un Ņiva.

 

 
Visi komentāri
 
Upss 9.jūnijs 2022 15:56
1 0 Atbildēt

Ja nav kazai piena, tad nav...

msh 9.jūnijs 2022 17:34
2 5 Atbildēt

Lieliski - vajadzētu lai eiropas ražotāji arī sāktu ražot šāda veida mašīnas

Kanibaals 10.jūnijs 2022 0:49
1 1 Atbildēt

Tieši tā, kam tie spilveni, pāķi tāpat nesprādzējas. Lai ir plastikas ķirurgiem kur trenēties pēc pāka lidojuma pret koku.

Pļurkt 11.jūnijs 2022 15:23
0 0 Atbildēt

Vēl viens apliecinājums tam ka LIelpicāni it totāli stulbi!

Ka tik iedirst, ka tik uzdirst!

Tekila 9.jūnijs 2022 18:12
4 0 Atbildēt

Kaut kā pie kājas kas tur Krievijā darās/notiek bet Mārim tā ir aktuāla tēma.

vodka 9.jūnijs 2022 19:41
6 2 Atbildēt

līdz 24.februārim visai pasaulei bija "Kaut kā pie kājas kas tur Krievijā darās/notiek" - tagad mēs redzam pie kā tas noved

Opis 10.jūnijs 2022 9:43
1 1 Atbildēt

Tikai nevajag laist iekšā eiropā šitos mēslu vāģus!

viencexperc 10.jūnijs 2022 9:51
2 5 Atbildēt

pārejas posms. Eksistē citas valstis pret kurām nav sankcijas.

Un tās var pārdot krievijai. Vai vēl labāks variants - pirkt detaļas no Indijas, Ķīnas, kurās arī māk ražot automašīnas.

Iesaku latviešiem tāpēc pārāk nepriecāties, bet dzīvot realitātē,

xperc 10.jūnijs 2022 11:33
2 1 Atbildēt

tev brāl būtu jāsaprot, ka par šo situāciju nepriecājas neviens normāls cilvēks, kam ir smadzenes - putinisti, jā, tiem ir citi motīvi, bet pārējiem, vēlreiz saku, šis vājprāts, ko izraisījis tev simpātiskais putins, nav vajadzīgs.

R(8) 10.jūnijs 2022 11:55
7 1 Atbildēt

Tak beidz pa to Kinu un Indiju , sis abas valstis ne par mata tiesu nav labakas par Krieviju , 90% so abu valstu iedzivotaji ir totali aborigeni un nolemti stradat pa 2 dolari diena bez nekadas nakotnes , tas ir miljardu iedzivotaju valstis ar musdienu vergiem kuri pa simbolisku apmaksu apgada ar precem partikuso rietumu pasauli , ari so valstu iedzivotajiem vinu smadzenes ir totali izskalotas ka Krievijas iedzivotajiem un vini nav spejigi domat pasi par sevi bez varenajiem valsts lideriem , tev butu japriecajas dzivot tada valsti ka Latvija , kas atrodas 40 atistitako valstu klubina

viencexperc 10.jūnijs 2022 15:30
2 4 Atbildēt

Nevajag te malt savu krievu un komunistu propogandu. Ķīnā vidējā alga tāda pati kā Latvijā. Oficianti saņem ap 500 eiro. Bet nedomaju, ka Latvijā tie saņem stipri vairāk.

Lauku rajonos algas zemākas. Bet Ķīnā urbanizācija - 64%

par 2 usd dienā aizmirsti, bet tas mazās algas var būt 36%. Nevis 90...

uxz 10.jūnijs 2022 15:56
1 0 Atbildēt

LADA tirgus tāpat nav eiropa vai asv... lada tirgus ir krievija un āzija. Jo tur drošības sertifikatu prasības ir faktiski neeksistējošas.

Ka tik priekšā pakaļā kkas spīd un ir kaut kāda drošības josta - tam tiek dota zaļā gaisma.

Viss parējais ir 'optional' jeb ekstras uz autoražotaju sirdsapziņas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 23

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti