Pārāk līdzīgs nosaukums - Audi tiesāsies ar Ķīnas Nio 2

 

Foto: Nio

iAuto | 18.jūnijs 2022 10:04

Audi iesniedzis prasību tiesā, apstrīdot Ķīnas elektroautomobiļu ražotāja Nio ideju Eiropas tirgū divus no saviem modeļiem piedāvāt ar nosaukumiem ES6 un ES8.

Audi nevēlas pieļaut Nio ES6 un ES8 ienākšanu Eiropas tirgū ar šādiem nosaukumiem, kas ir pārāk tuvi ingolštatiešu sportisko modeļu S6 un S8 apzīmējumam, tādēļ iesniedzis prasību Minhenes tiesā, atsaucoties uz ražotājam tuviem ziņu avotiem vēsta vācu Handelsblatt.

Kā jau ierasts, par tiesvedības gaitu nekas daudz netiek runāts, tomēr, iespējams, Nio jau reaģējis, tādēļ abu minēto modeļu prezentācija Vācijā notikusi izrādot abus krosoverus bez modeļa nosaukuma.  

 Pretēji tādiem Ķīnas ražotājiem kā Qoros, Borgward vai Byton, kuru mēģinājumi iekarot Eiropas tirgu pilnībā izgāzās, Nio savu potenciālu pierādījis Norvēģijā, kur ir viens no pieprasītākajiem elektrisko automobiļu piegādātājiem.

Ķīnā ES6 un ES8 tiek pārdoti nu jau vairākus gadus, bet Eiropas tirgū tas varētu būt jaunums. Saistībā ar tiesvedību ES6 un ES8 ieviešana var kavēties, kamēr modelim ET7 „visi ceļi vaļā”. Eiropas tirgū tas ieradīsies šī gada ceturtajā ceturksnī, kā Porsche Taycan un Tesla Model S konkurents, piecmetrīga sedana veidolā, ar 480 kW motoru un gaitas rezervi līdz 1000 km. Piebildīsim, ka šo modeļu fīča ir iespēja speciālā stacijā nomainīt iztukšoto bateriju pret uzpildītu.

Zināms, ka Norvēģijā Nio ES8 maksā aptuveni 70 000 eiro.

 
Visi komentāri
 
Einu 18.jūnijs 2022 15:46
5 2 Atbildēt

Audi eSkas mūsdienās kāds skaidrā prātā vispār pērk? 2000o sākuma slavas atskaņas. Tagad tak elektriskie iepirkumu ratiņi tur līdz vai pat iet pa priekšu Audi tvaika dampim.

Yahooooo 21.jūnijs 2022 15:35
0 0 Atbildēt

kaut kīniešu auto ātrāk ienāktu mūsu tirgos- apriebies pārmaksāt parzīmolu un nekvalitatīvu preci

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti