Mercedes četrcilindru motors attīsta 469 Zs (+ FOTO) 1

 

Foto: Mercedes-Benz

iAuto | 22.septembris 2022 16:22

Mercedes iepazīstinājis ar C63 AMG S E Performance – sportisku modeli, kas ieguvis autobūves vēsturē jaudīgāko četrcilindru motoru.

Mercedes-Benz nodemonstrējis papildinājumu C-klases modeļu saimei, augstas veiktspējas sedanu C63 AMG S E Performance, kas aprīkots ar hibrīdiekārtu un nomaina ar 510 Zs astoņcilindru motoru komplektēto C63 AMG.

C63 AMG S E Performance dzinējspēks ir 680 Zs (1020 Nm) hibrīdiekārta, kuras sastāvā autobūves vēsturē jaudīgākais četrcilindru motors (469 Zs) un 150 kW (201 Zs) elektromotors, kas iebūvēts aizmugurējā asī, apvienots vienā blokā ar divpakāpju sadales kārbu un elektroniski vadāmu ierobežotas slīdes diferenciāli. 100 km/h automašīna sasniedz 3,3 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 280 km/h.  

Sedana aprīkojumā ietilpst elektroniski vadāmi amortizatori, aizmugurējā ass ar piestūrējošiem riteņiem, stūres iekārta ar maināmu pārnesumu attiecību un kompozītmateriālu bremzes. Komplektu papildina AMG Speedshift MCT 9G pārnesumkārba, 4 Matic+ pilnpiedziņa un 89 kg smaga 6,1 kWh baterija.

Ir pieejami astoņi dažādi braukšanas režīmi, tostarp pilnībā elektriskais Electric, kas ar ātrumu līdz 125 km/h ļaus nobraukt līdz 13 km, Race programma izmantošanai sacīkšu trasē un rekuperācijas režīms ar četriem līmeņiem, kurus izvēlas ar pogu uz stūres.

C63 AMG S E Performance tirgū var gaidīt nākamā gada pavasarī.

 
Visi komentāri
 
Jo 22.septembris 2022 17:44
1 1 Atbildēt

Ta ko te pucē vaļā, super.!

Tajā amg pēc 150 km/h tas elektromotors tiek slēgts savā otrajā robā, vai ta ne?

Jo parastam hibrīdam palīdz līdz pirmajam 100-tam, bet pēc tam tik traucē ātrumam ?

Vienīgi diez kāpēc AMG versijā 150 kw ir 201zs nevis 204? Kaut kas rakstā ar mateni, kā tad īsti sanāk tie 680zs? (Parasti kopjauda ir stipri īsāka par abām komponentēm matemātiski)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti