Vācijas Tehniskās uzraudzības biedrība (GTÜ) apgalvo: ziema riepas „Austone un Fortuna ir katastrofa” 42

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

iAuto | 2.oktobris 2023 5:20

Vācijas Tehniskās uzraudzības biedrība (GTÜ) izvērtējusi desmit ziemas riepu testu rezultātus un nonākusi pie secinājuma, ka lētās zīmolu Austone un Fortuna riepas „ir katastrofa”.

Tuvojas laiks, kad arī pie mums būs jāmaina riepas un jāpierod pie ziemas braukšanas apstākļiem un izaicinājumiem. Kā vienmēr pirms šī laika, netrūkst dažādu testu un ieteikumu par to kādas riepas būtu jāliek, cik tās maksā un, cik tās drošas.

Vācijas GTÜ jau pasteidzies un kopā ar diviem citiem autoklubiem notestējis 10 krosveriem paredzētos ziemas riepu 255/55 R18 komplektus Somijas Arctic Center Ivalo (-4,5 C, sniegs) un Francijas Goodyear testu poligonā Mirevalā pie plus 13 līdz 18 grādu temperatūrā.

Saīsinot Focus.de publicēto rakstu, uzsvērsim, ka pēc kopējā punktu skaita uzvarētājs ir Brigestone, kam cieši seko Hankook un Continental. Kā ieteicamas kvalificējās arī Sailun riepas, taču Austone un Fortuna tika novērtētas kā katastrofa.

Lai saprastu, kas tad šajos lētā gala ražojumos ir tik bīstams, palūkosimies, kā riepas tika testētas un kādus rezultātus tās uzrādīja.

Uz sniega ieskriešanās un bremzēšanas vingrinājumus no 35 km/h līdz 0 km/h visi pretendenti izpildīja labi ar līdzīgiem rezultātiem. Bremzēšanā Austone pat uzrādīja otro labāko rezultātu, tāpat kā saķerē ar sniegoto ceļa virsmu (pēdējais šajā disciplīnā Sailun). Bremzēšanā uz sausas ceļa virsmas no 100 km/h līdz 0 km/h visiem aptuveni līdzīgi rezultāti, izkrītot vien Fortune (Michelin 40,4 m, Fortune 45,3 m.)

Sliktākās Fortuna un Austone riepu īpašības atklājās, iebraucot līkumos - tām bija pārāk zema pagriežamība, tās bija grūtāk vadāmas līkumos un kopumā bija pārāk porainas un neprecīzas vadāmai. Bremzējot uz slapja ceļa no 80 km/h, Fortuna riepām vajadzēja 41 metru, Austone - 38,8 m (labākais šeit Hankook 30,4 m.).

Tikpat nepārliecinoši Fortuna un Austone uzvedās uz slapja ceļa – atklājās krietni vājākas saķeres īpašības, stūrēšana bija neprecīza un atpalicība no labākajām riepām (Bridgestone, Goodyear un Nokian) – būtiska. Eksperti šo riepu braukšanas uzvedību novērtēja kā bīstamu normāliem autovadītājiem.

 
42 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
anonimikis 2.oktobris 2023 8:37
35 8 Atbildēt

Latvijas lohs parastais teiks ļoti vienkārši - M+S ir, tātad der un visi eksperti var sipties nuhajā.

0pis 2.oktobris 2023 9:44
31 4 Atbildēt

brauc ar -10/-20 no plūsmas ātruma un provocierē avārijas, vai ne, ko? Tūlītās tev paskaidros!

650 2.oktobris 2023 14:12
31 2 Atbildēt

Šīs vēl nav tās pašas "katasstrofālās", ir taču vēl citi ķīniešu nosaukumi.Kuri randomā te uzrodas arvien jauni gandrīz katru gadu, nevis ka "jau no 99tā" būtu pazīstami.

Nav nekāds "jaunums", ka tās īpašības būtiski atšķiras netikdaudz uz sniega, kā tieši uz slapja vai sausa asfalta.Sazin kādos apstākļos un cik pēkšņi tas izpaudīsies.Jo mazāk to gaidi- jo "interesantāk".

Un tā īstenā Katastrofa ir tas, ka citkārt skrupulozi piekasīgi centīgie "europejiskie" muitas dienesti un "tirgus aizsargi" bez jebkādiem ierobežojumiem atļauj šos suuudus te importēt.Jebkuru šādu te kalošu gumijas meeslu,pofigā, un pilnīgi bez jebkādiem testiem un/vai sertifikakātiem.

Vieglmetāla riteņu diskiem no ķīnas tiek piemērots antidempinga nodoklis, taču šiem te gumijas suudiem tāda nekad nav bijis.Jebkura a/m luktura ievešana no trešās valsts var izvērsties par murgu- var nākties lieki skaidroties un/vai meklēt "CE" pierādījumus, kaut gan īstenībā tā vai cita aprīkojuma pielietošanu uz koplietošanas ceļa kontrolē csdd ta, nevis muitas dienesti.Bet reāli bīstamas riepas- laipni luuudzam, vediet tik šurp.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ķīnā nodeg BYD autosalons, vaino elektromobili

Ķīnas provincē Fudžjaņā aizdedzies un pilnībā sadedzis BYD autosalons. Vaina jau atkal tiek meklēta elektroautomobiļos, kas atradās ēkā, un, lai arī ražotājs to izslēdz, desmitais aizdegšanās gadījums pēdējo trīs gadu laikā saistībā ar BYD, liek uzdot jautājumus. Lasīt vairāk

 

Motocikla vadītājs brauc pa velo ceļu Vienības gatvē; Kāds ir paredzētais soda mērs? (+ VIDEO) 39

Motocikla vadītājs pārkāpj noteikumus un Rīgā, Vienības gatvē pārvietojas nevis pa brauktuvi, bet gan pa velo celiņu. Lasīt vairāk

 

Gandrīz 200 km/h: Gulbenes novadā autovadītājs 1.27 promiļu reibumā ar VW Golf bēg no policijas (+ VIDEO) 20

Vakar, 16.maijā, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Ziemeļvidzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas, patrulējot ar dienesta automašīnu, Gulbenes pilsētā pamanīja kādu automašīnu “VW Golf”, kuras vadītājs nelietoja drošības jostu. Lai pārtrauktu likuma pārkāpumu, policijas amatpersonas nolēma to apturēt, taču tās vadītājs uzsāka bēgšanu. Lasīt vairāk

 

Policija Limbažu novadā aptur motociklistu, kurš brauca ar ātrumu 154 kilometri stundā 16

Vakar, 15. maijā, pusdienlaikā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas Limbažu novadā, Liepupes pagastā, veicot satiksmes uzraudzību, apturēja motocikla vadītāju, kurš pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti