Arī Polijā un Lietuvā - ADAC brīdina no viltus palīgiem 6

 

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 22.jūlijs 2024 10:09

Vācijas autoklubs brīdina par viltus palīgiem vairākās valstīs, kas piesedzoties ar ADAC izkārtni, iekasē lielu naudu no apmuļķotiem autovadītājiem.

ADAC izplatījis paziņojumu savas valsts ceļotājiem par arvien plašāku krāpnieku uzdarbošanos tādās valstīs kā Ungārija, Serbija, Bulgārijā, Horvātijā, Slovēnija, Slovākija, Polija un Lietuva.

Lai ievilinātu tūristus lamatās, krāpnieki izmanto transportlīdzekļus, kas ir tādā pašā krāsā kā ADAC avārijas evakuatori, noformēti ar kluba logotipu vai uzrakstu “ADAC vārdā”. Daži no tiem izskatās pārsteidzoši līdzīgi, citi sevi daudz neapgrūtina un nekautrējas atbraukt ar mašīnu, kurai uzkrāsots uzraksts “ACDC”.

Krāpnieku iemīļotā taktika ir gaidīšana šosejas malā, ierašanās tūlīt pēc tehniskās kļūmes un nekavējoša savu pakalpojumu piedāvāšana. Premium vai Plus biedru mēģinājumi zvanīt uz starptautisko avārijas dienestu izsaukšanas numuru var neizdoties, jo noziedznieki savos transportlīdzekļos uzstādījuši traucētājus, kas neļauj izveidot telefona savienojumu. Šādā situācijā autovadītājiem vajadzētu aizslēgt savu transportlīdzekli, pārvietoties dažus metrus tālāk un no turienes sazināties ar ADAC starptautisko neatliekamās palīdzības numuru.

ADAC iesaka neatstāt savu automašīnu vai kemperi bez uzraudzības vai nakšņot neapsargātās stāvvietās, jo ir gadījumi, kad krāpnieki naktī nepamanīti iejaukušies transportlīdzekļos, lai nākamajā dienā “palīdzētu” par vairākiem tūkstošiem eiro skaidrā naudā.

ADAC atgādina, ka Autoklubam ārzemēs nav sava ceļu patruļparka un tur esošajiem līguma partneriem nav atļauts lietot ADAC logotipus uz saviem transportlīdzekļiem vai darbnīcās.

 
Visi komentāri
 
Viencexpercs 22.jūlijs 2024 13:12
4 1 Atbildēt

Latvijā nebrīdina, jo te jau bez ADAC no visiem iekasē milzu naudu visi, kuriem nav slinkums.

Piemēram Jotul Latvija cena par stiklu bija par 120 EUR ( !!!!) dārgāka nekā Jotul Lietuva ( tas tikai par stiklu)

Viencexpercs 22.jūlijs 2024 13:12
0 0 Atbildēt

uzminiet, kur es braucu?

core 22.jūlijs 2024 21:23
1 0 Atbildēt

Uz psiheni?

Viencexpercs 23.jūlijs 2024 9:51
5 0 Atbildēt

Nē, jau atpakaļ

Laucinieks 23.jūlijs 2024 15:52
0 0 Atbildēt

Cietušie krāpniekiem tad maksāja skaidrā naudā, varbūt esmu muļķis bet cik braucu pa Eiropu tad skaidrā naudā man parasti ir tikai 100 eiro. Un vai līgums ar ADAC nenozīmē to ka viņu klietiem pakalpojumi ir bez maksas?

650 25.jūlijs 2024 1:24
0 0 Atbildēt

Iegāju tulkotājā,kā īsti ir tas ADAC latviski - izrādās, ka LOHS

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Rīgā ceļa zīmēm ticēt nevar, ceļu būvnieki Vianova nedarbi uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 5.9.2024 (+ VIDEO) 10

Ceļa remontētāji atkal grēko ar ceļa zīmju un vadstatņu izvietošanu, iAuto atkal spiests pieminēt projektētāju, būvnieku un kontrolētāju atbildību. Taču ir arī labā ziņa - vieta, kur vecais asfalts satiekas ar jauno, šoreiz nofrēzēta godam, tādēļ neveido atsitienu, kas būvniekiem izdodas ne vienmēr. Lasīt vairāk

 

Gaidām 2026. gadu: Volkswagen atdzīvinās vēsturisko zīmolu Scout 4

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen paziņojis, ka atgriezīs dzīvē vēsturisko zīmolu Scout, piedāvājot klientiem apvidus auto un pikapus ASV tirgū. Lasīt vairāk

 

Sadursmē ar autobusu uz Daugavpils šosejas dzīvību zaudē auto vadītājs 19

Ceturtdien sadursmē ar autobusu uz Daugavpils šosejas dzīvību zaudējis automašīnas vadītājs, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 

Kā krēmīgs kakao. Kulinārijas blogere bauda jauno Lexus LBX (+ VIDEO) 4

Lexus LBX ir mazākais zīmola krosovers, un šo eleganto pilsētas krosoveru šoreiz izmēģinās kulinārijas blogere un kūku cepšanas eksperte Anna Panna, īstajā vārdā Anna Birmane. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti