BMW X4 kļuvis lieks 2

 

Foto: BMW

iAuto | 26.jūlijs 2024 14:04

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos.

Vācijas autobūves uzņēmums BMW licis noprast, ka krosovera X4 pēctecis nav plānots, tātad modeļa ražošana ASV Spartanburgas rūpnīcā, visticamāk, tiks pārtraukta 2025. vai 2026. gadā.

Kā iemesls tiek minēta X4 ne visai izdevīgā pozīcija minheniešu modeļu piedāvājumā – pircēji, kas BMW krosoveru iegādājas pirmoreiz, parasti izvēlas X2, tie, kam maciņš biezāks, skatās lielākā X6 virzienā, savukārt X4 izmēram (ap 4,70 m) atbilstoša SUV pircējiem ideāls ir sportiskākais un pēc konstrukcijas jaunākais X3.

Pareizāk gan salīdzināt X4 un X2, jo abiem ir kupejas tipa virsbūves. Jaunais X2, kas garumā no X4 atpaliek par 20 cm, pārējos gabarītu parametros uzrādot gandrīz tos pašus parametrus. Joprojām pastāv zināma veiktspējas un aprīkojuma atšķirība starp X2 un X4, kad runa ir par dzinējiem, tomēr otrās paaudzes X2 ir attīstījies tiktāl, ka atbilst gandrīz visām pircēju vēlmēm, ieskaitot tos, kuri meklē pilnībā elektrisku transportlīdzekli.

Tajā pašā laikā cenu atšķirība starp X2 un X4 ir diezgan liela, kompaktākā SUV cenai sākoties no 47 500 eiro, kamēr lielākā modeļa bāzes cena ir vismaz 59 800 eiro. Tas nozīmē, ka aptuveni 12 000 eiro, kas šķir abus, bieži vien nospēlē par labu mazākajam.

Piebildīsim, ka X4 pašreizējā paaudze ir tirgū jau kopš 2018 gada, modernizāciju piedzīvojot 2021. gadā, bet X2 un X3 ir krietni mūsdienīgāki jaunākos izlaidumus prezentējot attiecīgi 2023. un 2024. gadā.

Saskaņā ar statistikas datiem, šogad pārdoti 6760 BMW X4, minheniešiem šajā autobūves segmentā zaudējot tiešajiem konkurentiem Audi Q5 Sportback (7128) un Mercedes GLC Coupe (10 713).

 
Visi komentāri
 
Hmm 27.jūlijs 2024 8:07
0 1 Atbildēt

Kā jums BMW dzeltenā krāsa?

imzz 27.jūlijs 2024 9:02
0 0 Atbildēt

Precīzi citrona krāsa ;)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ginetta Akula - jauns superauto no Apvienotās Karalistes (+ FOTO) 4

Lielbritānijā izstrādāts jauns superauto Ginetta Akula, kas būs pieejams ierobežotā skaitā un, jā, - par diezgan lielām naudiņām. Lasīt vairāk

 

Iedzīvotāji vēja turbīnu tuvumā saņems kompensāciju (+ VIDEO) 12

Valdības apstiprinātie noteikumi, kas nosaka vēja parku attīstītājiem maksāt vietējai pašvaldībai un apkārtnes iedzīvotājiem ikgadēju kompensāciju, sākotnēji attieksies tikai uz tiem vēja parkiem, kuri pašlaik vēl ir projekta stadijā un nav nodoti ekspluatācijā. Lasīt vairāk

 

Nākamnedēļ Frankfurtē notiks izstāde auto nozares profesionāļiem “Automechanika Frankfurt”

No 10. līdz 14. septembrim norisināsies “Automechanika Frankfurt”, kas ir pasaulē lielākā auto nozares tehnoloģijām un pēcpārdošanas tematikai veltītā izstāde profesionāļiem. Izstādes tēma šogad ir “Braukšanas transformācija”, ņemot vērā pārmaiņas, kas šobrīd skar autobūves nozari. Lasīt vairāk

 

Latvijas auto žurnālistu komanda startēs “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensībās 2

No 20. Līdz 21. septembrim Panevēžas autodromā notiks “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensības. Tajās piedalīsies arī auto žurnālistu komanda no Latvijas, sacenšoties gan kopējā ieskaitē, gan arī atsevišķā - Baltijas mediju pārstāvju ieskaitē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti