Kā mākslīgais intelekts palīdz radīt satriecošus portretus ar Huawei P40 Sērijas viedtālruņiem? 2

 

Huawei P40 sērijas viedtālrunis Foto: Publicitātes attēls SA

Huawei | 21.maijs 2020 14:56

Laikmetā, kad “skaistuma” filtri ir plaši pieejami, kāda ir patiesā kvalitatīva portreta vērtība? Vai vēl tiešāk runājot, kas ir kvalitatīvs portrets? Kādi ir objektīvi kritēriji, lai izveidotu skaistu, kvalitatīvu portretu? Tāpat, kā analizējot, ne-portretu attēlus attiecībā uz kompozīciju, krāsu, tekstūru, apgaismojumu un citiem faktoriem, arī portretiem pielāgojot šos kritērijus mēs varam iegūt kvalitatīvu portretu.

Balstoties uz iepriekšminētajiem aspektiem, Huawei P40 Sērijas viedtālruņi apvieno sevī gan tehniskos rādītājus, gan programmatūru, kas ļauj tiem uzņemt patiešām satriecošus foto attēlus. Kā pierādījums tam kalpo gan rekordaugstais DxoMark vērtējums viedtālruņu kameru testos, gan TIPA, kas atzinuši Huawei P40 Sērijas tālruņus par viedtālruņiem ar labākajām kamerām pasaulē 2020.gadā. Kā izmantot Huawei P40 Sērijas viedtālruņu funkcijas, lai izveidotu izcilus portretus?

Daudzspektru krāsu temperatūras sensors, kas palīdz precīzi reproducēt krāsas

Viens no svarīgākajiem aspektiem portretā: augstas kvalitātes portretam vajadzētu izskatīties autentiski.

Visi trīs HUAWEI P40 sērijas viedtālruņi ir aprīkoti ar astoņu kanālu krāsu temperatūras sensoru, kuru ierīces izmanto vienlaikus ar semantiskiem krāsu reproducēšanas algoritmiem, lai nodrošinātu, ka krāsas tiek precīzi reproducētas uz attēliem, pat tiem, kas uzņemti sarežģītā apgaismojumā (ļoti spilgta gaisma vai zems apgaismojums). Turklāt objekta ādas tekstūra tiek ticami saglabāta, un īpašības skaisti izceltas ar optimizētiem apgaismojuma efektiem. Izmantojot Huawei patentētos MI AWB algoritmus, HUAWEI P40 sērija piedāvā par 45% labāku krāsu precizitāti salīdzinājumā ar citiem viedtālruņiem, kas izmanto trīs kanālu sensoru.

Skaisti portreti sarežģīta apgaismojuma apstākļos

Lielisku portretu nedrīkst ierobežot apgaismojums. Skaistākie mirkļi bieži vien rodas vāja apgaismojuma apstākļos, piemēram, vērojot saulrietu pludmalē, pamanot romantiski dūmakainu apgaismojumu telpā vai brīnumaina salūta laikā, kad iestājusies tumsa.

HUAWEI P40 Pro Elizaveta Porodina Paris France Low Light Portrait Foto: Publicitātes attēls SA

Mākslīgais Intelekts HUAWEI P40 Sērijā tika apmācīts ar desmitiem tūkstošu profesionāli uzņemtu portretu, dodot tam iespēju atpazīt labu no slikta apgaismojuma un spēt uzlabot attēla kvalitāti sarežģīta apgaismojuma apstākļos. HUAWEI P40 sērija aprīkota ar HUAWEI XD dzinēju, kas ievērojami uzlabo attēla detaļas un uzlabo attēla kvalitāti, veicot attēla analīzi un apstrādi balstoties uz apjomīgiem datu masīviem.

Objektu izcelšana ar Bokeh efektu

Kvalitatīvā portretā objektam vajadzētu izcelties, un Bokeh efektiem ir liela loma priekšplāna objekta izcelšanā.

HUAWEI P40 Pro ir aprīkots ar ToF kameru, kas vāc precīzu lauka dziļuma informāciju, kuru viedtālruņi izmanto precīzas objekta izolācijas Bokeh efekta veidošanai. Ar ToF kameru pat vismazākās detaļas, piemēram, matu šķipsnas tiks precīzi attēlotas.

Jaudīga divkāršā kamera pašbildēm

HUAWEI P40 Pro ir divkameru modulis pašbildes cienītājiem. Atjauninātā augstas izšķirtspējas 32 MP priekšējā kamera ar autofokusu un IR dziļuma kameru darbojas tandēmā, lai nodrošinātu lieliskus pašportretus ar dabiskiem mākslinieciskā izplūduma efektiem. Inteliģentā apgaismojuma, ādas krāsas un tekstūras detaļu optimizācija ir precīzāka un personiskāka, lai jūs iemīlētu pašportretu uzņemšanu.

HUAWEI P40 Pro Elizaveta Porodina Paris France Ultra Clarity Foto: Publicitātes attēls SA

Attēlu rediģēšanas lietotnes

Attēlu rediģēšanas lietotnes var būt lielisks palīgs atmiņā paliekošu bilžu iegūšanai. Lai uzņemtās fotogrāfijas padarītu vēl interesantākas, iesakām izmantot attēlu rediģēšanas lietotni YouCam Perfect, kas ir ne vien vienkārša un ērta lietošanai, bet arī ietver plašas fotoattēlu rediģēšanas iespējas un video pamācības. Tāpat iecienīta ir lietotne VIMAGE, kas ļauj atdzīvināt fotoattēlus, pievienojot tiem papildu kustīgas kompozīcijas un sniedzot iespēju burtiski “atdzīvināt” statiskus objektus. Savukārt lietotne Cartoon Pictures no iepriekš minētajām lietotnēm atšķiras ar to, ka tā ļauj lietotājiem pārveidot ierastus attēlus izteiksmīgās multfilmu ainās, tādējādi sniedzot iespēju ikvienam iejusties multfilmas varoņa ādā. Šī aplikācija jo īpaši patiks mazākajiem ģimenes locekļiem, kuri, ilgstoši atrodoties mājās, meklē aizvien jaunas izklaides iespējas.

Lai palīdzētu lietotājiem iegūt unikālas fotogrāfijas un pavērt jaunas radošuma iespējas, šīs un vēl citas attēlu rediģēšanas lietotnes ir pieejamas Huawei lietotņu veikalā AppGallery. Īpašas speciālistu komandas nemitīgi papildina Huawei lietotņu veikala klāstu ar jaunām un populārām lietotnēm, tai skaitā attēlu rediģēšanas rīkiem, turklāt lietotņu izstrādei tiek piesaistīti daudzi talantīgi izstrādātāji.

“Lai gan lietotājs uzņemtos fotoattēlus var uzlabot ar dažādām rediģēšanas lietotnēm, arī pats P40 sērijas flagmanis piedāvā īpašu attēlu rediģēšanas programmu, kurā ir pieejami gan standarta, gan ekskluzīvāki rediģēšanas rīki. Viena no iespaidīgākajām funkcijām noteikti ir Huawei Golden Snap, kas darbojas uz mākslīgā intelekta pamata un spēj uzņemt 40 secīgus kadrus nieka 1,4 sekundēs,” skaidro A. Jekimovs.

Pārslēdzoties uz jaunu, jaudīgu viedtālruni bažas sagādā datu, galeriju un lietotņu saglabāšana, lai atvieglotu pāreju uz jauno P40 Sērijas viedtālruni Huawei ir izstrādājis lietotni "Phone Clone”, ar kuras palīdzību visus būtiskos datus un lietotnes varēs vieglli un ātri pārcelt no vecās ierīces uz jauno.

HUAWEI P40 Pro Elizaveta Porodina Paris France Close Up Portrait Foto: Publicitātes attēls SA

HUAWEI P40 Pro Elizaveta Porodina Paris France Ultra Clarity Foto: Publicitātes attēls SA

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Samsungs 21.maijs 2020 16:07
2 0 Atbildēt

Ja nav google servisu, tad pilnīgi vienalga, ko ar to telefonu bildē!

Laaciz 22.maijs 2020 9:11
1 0 Atbildēt

Līdz kārtīga objektīva līmenim vēl ir tālu. 50mm, 85mm, 135mm ko izmanto portretiem ne tikai fonu pludina, bet arī priekšplānu. Šo mākslīgo Bokeh no telefona momentā var atpazīt. Un šajos attēlos nevienam nav Bokeh, kas liek domāt par mazu lēcas atvērumu. Low light attēls bez datiem neko daudz neizsaka. Kāds ISO, SS, Apertrue?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti